Eskişehir altın fiyatlarında son durum! 04.06.2020 Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatlarında son durum! 04.06.2020 Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükselmişti. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Küresel piyasalar güne yönsüz başladı. ABD vadelileri ve Asya borsaları hafif artılar ve eksilerle karışık seyrediyor. 

Gece boyunca 6,72 seviyelerinde seyreden dolar/TL, sabah saatlerinde yükselişe geçerek 6,75'lerin üzerine çıktı. Euro/TL ise 7,58 düzeyinde işlem görüyor. 

Suudi Arabistan ile Rusya'nın üretim kısıntısının 1 ay uzatılması için anlaştıkları ancak, anlaşmaya tüm OPEC+ üyelerinin tam uyum göstermesi şartını ortaya koydukları haberleri uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını geriletti.

ICE'de Brent petrolü şu sıralarda düne göre 57 cent kayıpla 39,22 dolar/varilden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 75 cent kayıpla 36,54 dolar/varil seviyesinde.

Altın fiyatları Nisan ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 04 Haziran 2020 (bugün) saat 10:30 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...
 

Eskişehir altın fiyatları

  • GRAM ALTIN FİYATI
Alış: 368,34
Satış: 368,47
  • ÇEYREK ALTIN FİYATI
Alış: 601,60
Satış: 609,60
  • YARIM ALTIN FİYATI
Alış: 1.203,30
Satış: 1.219,10
  • CUMHURİYET ALTINI FİYATI
Alış: 2.395,40
Satış: 2.427,10

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 6,7591 TL  6,7617 TL
  • Euro    : 7,5764 TL  7,5804 TL
  • Sterlin : 8,4665 TL  8,4763 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Ticaret Bakanlığı'na ihracatı yasak ve ön izinli mallara ilişkin muafiyet tanımlama yetkisi

Ticaret Bakanlığı'nın, İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle ihracı yasak ve ön özne bağlı malların belirlendiği tebliğe 'yetki' maddesi eklendi.

Buna göre, Bakanlık tebliğ hükümlerine istinaden gerekli muafiyet ve istisnaları tanımlamaya, talimatlar vermeye, özel ve zorunlu durumları inceleyip sonuçlandırmaya ve bu kapsamda izinler vermeye yetkili olacak.

Bakan Pekcan: Habur ve Gürbulak kapıları açıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle bir süredir kapalı olan başta Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak’a açılan gümrük kapılarının uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldığını bildirdi. 

Pekcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, gümrük kapılarının açıldığını duyurdu.

"Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 pandemisi nedeniyle bir süredir kapalı olan başta Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak’a açılan gümrük kapılarımız uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılmıştır." bilgisini veren Pekcan, dünyada bulaşının yayılım hızının düşmesi, Irak ve İran’da pandeminin etkilerinin azalmış olması sebebiyle daha önce bu ülkelere yönelik uygulanan kısıtlamaların kaldırıldığını belirtti. 

Böylece diğer gümrük kapılarında da uygulanan sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle ticari araç giriş-çıkışlarına yeniden izin verileceğine işaret eden Pekcan, "Türkiye’nin önemli ticaret ortakları olan Irak ve İran’a açılan gümrük kapılarımızın uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılmasıyla birlikte, ticaretimizin aksamaması için devreye alınmış olan 'temassız ticaret' uygulamasına da son verilecektir. Söz konusu kararın ihracatçılarımıza, nakliyecilerimize, ulaştırma sektörümüze ve tüm ticaret camiamıza hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı. 

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi, 272,41 puan ve yüzde 0,25 değer kazanarak 109.383,75 puana çıktı. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,21 ve holding endeksi yüzde 0,37 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,69 ile bilişim, tek gerileyen ise yüzde 0,04 ile spor oldu. 

Dün yükselişini üst üste 11'inci işlem gününe taşıyan BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,94 değer kazancıyla 109.111,34 puandan tamamladı.

Analistler, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerin hafifletilmesi ile ekonomilerdeki toparlanma ve hükümetlerden birbiri ardına gelen teşviklerin, küresel piyasalardaki risk iştahını canlı tuttuğunu söyledi.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) kararları ve sonrasında ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının yanı sıra ABD'de açıklanacak verilerin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 109.500 ve 111.600 seviyelerinin önemli direnç konumunda olduğunu kaydetti. 

Bakan Karaismailoğlu: Yıl sonuna kadar birçok ülke ile uçuşları başlatmak için görüşmelerimiz sürüyor

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek "Yıl sonuna kadar birçok ülke ile uçuşları yeniden başlatmak için görüşme ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda ulaştırma alanında normalleşme çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek ve turizm sektörünü canlandırmak için atılacak gerekli adımları vakti geldikçe atacağız." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Karaismailoğlu, Türkiye Otelciler Birliği yönetimiyle telekonferansla toplantı yaptı. Karaismailoğlu turizm sektörünün salgınından en fazla etkilenen sektörlerden olduğuna dikkati çekerek "Ancak ümitsizliğe kapılmayacağız. Bizler turizm sektöründeki tüm sorunları kendi sorunlarımız olarak görüyoruz. Eski günlere dönmek biraz zaman alacak olsa da el birliği ile inşallah bu geçiş dönemini başarı ile atlatarak daha iyi günlere hep birlikte ulaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

İç hat uçuşlarının bu ay başında başladığını hatırlatan Karaismailoğlu uluslararası uçuşları başlatmak için de çok yoğun bir diplomasi sürecinin devam ettiğini aktardı. Karaismailoğlu, Türkiye'nin güvenle uçulabilecek bir ülke olduğunu herkesin bilmesini sağlamak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

"Yıl sonuna kadar birçok ülke ile uçuşları yeniden başlatmak için görüşme ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda ulaştırma alanında normalleşme çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek ve turizm sektörünü canlandırmak için atılacak gerekli adımları vakti geldikçe atacağız. Bundan şüpheniz olmasın" 

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanının 18 Haziran'da açılacak üçüncü bağımsız pistle paralel operasyon yapan Türkiye'deki ilk havalimanı olacağını belirterek Sabiha Gökçen Havalimanında yapımı süren 2. pisti yıl sonuna kadar faaliyete geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

eskisehir altin fiyatlari 04 06 2020.jpg

Havalimanı Salgın Sertifikası Dönemi Başladı

Salgın nedeniyle havayollarının kullanımında çekinceler olduğuna da işaret eden Karaismailoğlu, "Bu noktada biz Havalimanı Salgın Sertifikası dönemini başlattık. Yayımladığımız genelgedeki şartları yerine getiren havalimanlarımızı sertifikalandırıp yeniden faaliyete geçiriyoruz. Çok ciddi tedbirlerimiz ve sıkı bir denetim sürecimiz var." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, bu geçiş sürecinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile tüm gerekli önlemleri alarak salgının yabancı ziyaretçileri ve vatandaşları olumsuz etkilemesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Şans Topu çekildi

Şans Topu oyununun 990. hafta çekilişinde 5 artı 1 bilen 2 kişi 406 bin 656 liralık ikramiyenin sahibi oldu.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, oyunun bu haftaki çekilişinde 5 bilen 18 kişi 4 bin 372 lira 75'er kuruş, 4 artı 1 bilen 189 kişi 555 lira 40'ar kuruş, 4 bilen 2 bin 743 kişi 47 lira 90'ar kuruş, 3 artı 1 bilen 5 bin 2 kişi 31 lira 90'ar kuruş, 3 bilen 77 bin 197 kişi 4 lira 40'ar kuruş, 2 artı 1 bilen 45 bin 225 kişi 7 lira 55'er kuruş, 1 artı 1 bilen 152 bin 215 kişi 4 lira 30'ar kuruş ikramiye alacak.

Büyük ikramiye kazanan kuponların, İzmir'in Buca ve Konya'nın Seydişehir ilçelerinden yatırıldığı bildirildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi