Eskişehir altın fiyatlarında son dakika! 17.06.2020 Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatlarında son dakika! 17.06.2020 Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükselmiş ardından düşüşe geçmişti. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?

Fed Başkanı Powel'ın temkinli açıklamaları ve salgında ikinci dalgaya ilişkin Pekin'den gelen haberler küresel piyasalarda karışık bir seyir yaşatıyor.

Yurt içinde döviz piyasasında yatay seyir var. Dolar/TL 6,83 seviyesinden işlem görürken, euro/TL güne 7,70 seviyesinden el değiştiriyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise, açılışta yüzde 0,35 artışla 111 bin 327 puana yükseldi.
ABD Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaların ardından altın fiyatlarında son derece sert bir dalgalanma yaşandı. Bunun ardından altının ons fiyatında daha önceki günlerdeki kapanışa kıyasla değer artışı görüldü. FED tarafından izlenen genişleme politikasının ve dolar üzerindeki baskının altının ons fiyatını desteklemeye devam ettiği ifade ediliyor. Uzman ekonomistler tarafından kısa vadede yapılan değerlendirmelerin ardından altının ons fiyatı için 1.710 doların destek olarak öne çıkabileceği ve gram altın fiyatlarında ise 375 lira ile 385 lira arasındaki fiyatların izlenebileceği sinyalleri verildi. Piyasalarda yeni bir koronavirüs dalgasının ortaya çıkmasının ardından ise yine her zamanki gibi güvenli liman olarak görülen altına olan ilginin yükseleceğinden dolayı bir artışın yaşanabileceğinin sinyalleri verildi.

Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 17 Haziran 2020 (bugün) saat 10:35 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...
 

Eskişehir altın fiyatları

  • Çeyrek Altın: 615 Lira
  • Yarım Altın: bin 231 Lira
  • Gram Altım: 379,20 lira
  • Tam Altın: 2 bin 462 Lira
  • Cumhuriyet Altını: 2 bin 520 Lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 6,8358 TL  6,8399 TL
  • Euro    : 7,7160 TL  7,7243 TL
  • Sterlin : 8,5940 TL  8,6021 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa, güne yüzde 0,35'lik yükselişle başladı.
Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi güne yüzde 0,35'lik yükselişle başladı. Endeks, 388,26 puanlık artışla 111 bin 327 puan oldu. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,27, holding endeksi de yüzde 0,56 değer kazandı.

eskisehir-altin-fiyatlari-17-06-2020.jpg

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Esnafın üzerindeki pos yükü hafifletilmeli”

Bankaların esnafın üzerindeki POS cihazı ücretlerinin yükünü hafifletmesi gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi sürecinde temassız ödemeler ve dolayısıyla kartlı alışverişlerde büyük bir artış oldu. Artık bu alışkanlıkların artacağı ve kalıcı hale geleceği de öngörülüyor. Fiziki POS cihazı bulunduran birçok esnafımız sanal POS cihazı da alacak. Dolayısıyla POS cihazı ücretlerinde bankalar esnafı rahatlatacak adımlar atmalı” dedi.
Pandemi sürecinin de etkisiyle kartlı alışverişlerde artış olduğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yılın ilk üç aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre POS sayısı yüzde 3, kredi ve banka kartı toplam sayısı yüzde 9.5, temassız ödemeler yüzde 170 ve internetten kartlı alışverişler yüzde 19 arttı. Hijyen nedeniyle her 5 işlemden 1’i temassız olarak yapıldı ve kağıt paradan çok kartlı ödemeler tercih edildi. Öyle ki 2,5 - 3 milyon kart ilk kez bu dönemde kullanıma açıldı. Bu artışın normal bir alışkanlık haline geleceği, kartlı ödemelerin her zaman daha çok tercih edileceği zaten öngörülüyor. Yani POS cihazı bulundurmayan esnaf satışlarında önemli derecede kayıp yaşıyor” diye konuştu.

“POS komisyon oranları yüzde 1’in altına düşmeli”
Esnafın üzerindeki POS cihazı ücret ve komisyon oranları yükünün bankalar tarafından hafifletilmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “POS cihazı komisyon oranları yüzde 1’in de altına düşürülmesi lazım. Çünkü hem aylık hem de yıllık olarak alınan ekstra ücretler var. Değişen alışveriş düzeninde fiziki POS cihazı olan esnafımız e-ticarete de atıldığında sanal POS cihazı almak zorunda. Bu nedenle ek ücretler bir yük haline geliyor. Yazılım, donanım ve bakım ücreti adı altında sanal veya fiziki POS cihazlarında aylık en az 70 TL, yıllık alınan ücretler ise bin liranın üzeri gibi ödemeler yapılıyor. Esnaf cihazdan çekilen parayı ne kadar erken hesabında görmek isterse o oran da ona göre artıyor. Bankaların artık kredilerin yanısıra POS cihazı konusunda da esnafa elini uzatması lazım. Komisyon oranlarının daha da düşürülmesi ve yazılım, donanım, bakım ücretlerinde esnafa kolaylık sağlanması gerekiyor” dedi.

Özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu, Nisan sonu itibarıyla yıl sonuna göre uzun vadeli olarak 7,4 milyar dolar, ticari krediler hariç kısa vadeli olarak ise 895 milyon dolar azaldı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2020 yılı Nisan ayı Özel Sektörün Yurt Dışından Sağladığı Kredi Borcu Gelişmeleri’ni açıkladı.
Buna göre; Nisan sonu itibarıyla, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu gelişmeleri incelendiğinde, 2019 yıl sonuna göre uzun vadeli kredi borcunun 7,4 milyar dolar azalarak 173,6 milyar dolar, kısa vadeli kredi borcunun (ticari krediler hariç) ise 895 milyon dolar azalarak 8,1 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiği gözlendi.

Borçluya göre dağılıma bakıldığında, uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmalarının 1,7 milyar dolar azaldığı, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmalarının ise 1,1 milyar dolar azalışla 20,2 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği gözlendi.



Aynı dönemde, bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 1,1 milyar dolar azalmış, tahvil stoku ise 875 milyon dolar azalarak 2,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmalarının 1,6 milyar dolar azaldığı, tahvil stokunun ise 25 milyon dolar azalarak 7,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği gözlendi. Kısa vadeli kredi borcuna ilişkin olarak ise, 2019 yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 652 milyon dolar azalışla 5,0 milyar dolar; finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları ise 24 milyon dolar azalışla 1,7 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Alacaklıya göre dağılım incelendiğinde, uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, Nisan sonu itibarıyla tahvil hariç özel alacaklılara olan borç, bir önceki yıl sonuna göre 4,8 milyar dolar azalarak 120,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Kısa vadeli kredi borcuna ilişkin olarak ise, tahvil hariç özel alacaklılara olan borcun bir önceki yıl sonuna göre 919 milyon dolar azalarak 7,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği gözlendi.

Döviz kompozisyonuna bakıldığında, 173,6 milyar dolar tutarındaki uzun vadeli kredi borcunun yüzde 62,0'ının dolar, yüzde 33,5’inin Euro, yüzde 2,8’inin Türk lirası ve yüzde 1,7’sinin ise diğer döviz cinslerinden oluştuğu ve 8,1 milyar dolar tutarındaki kısa vadeli kredi borcunun ise yüzde 38,8’inin dolar, yüzde 34,3’ünün Euro, yüzde 25,6’sının Türk lirası ve yüzde 1,3’ünün diğer döviz cinslerinden oluştuğu görüldü.

Sektör dağılımı incelendiğinde, Nisan sonu itibarıyla, 173,6 milyar dolar tutarındaki uzun vadeli toplam kredi borcunun yüzde 41,9’unu finansal kuruluşların, yüzde 58,1’ini ise finansal olmayan kuruluşların borcu oluşturdu. Aynı dönemde, 8,1 milyar dolar tutarındaki kısa vadeli toplam kredi borcunun yüzde 76,0’ını finansal kuruluşların, yüzde 24,0’ını ise finansal olmayan kuruluşların borcu oluşturdu.

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, Nisan sonu itibarıyla kalan vadeye göre incelendiğinde, 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplam 42,9 milyar dolar tutarında olduğu gözlendi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi