Eskişehir altın fiyatları son dakika! Gram, çeyrek altın ne kadar oldu? 25.08.2020

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları son dakika! Gram, çeyrek altın ne kadar oldu? 25.08.2020
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Detaylar haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları bugün yüksek seviyelerde. Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında sular durulmuyor. İşte 25 Ağustos 2020 Salı günü altın ve döviz fiyatlarında son durum…
ABD ile Çin'in ticaret anlaşması görüşmelerinde mesafe kat edecekleri beklentisi ve ABD borsalarında devam eden yükselişlerin etkisiyle küresel piyasalarda iyimser hava sürüyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,32 yükselerek ocak başından beri gördüğü en yüksek seviyeye yükselirken son iki yılın en yüksek seviyesine yakın seyretti.
Yurt içi piyasalarda Merkez Bankası'nın piyasayı fonlama maliyetlerini artıran sıkılaştırma politikasına yönelik hamleler ve gelişmeler yakından takip ediliyor. Ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 9,60'a yükselirken dün ilk kez yüzde 11,25'le GLP'den borçlanma gerçekleştirildi. Bu sabah dolar/TL 7,37 ile dünkü kapanış seviyelerinde seyrederken euro/TL 8,71'in üzerinde el değiştiriyor.
Altın doların gerilemesiyle yükselirken yatırımcılar gözünü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta yapacağı açıklamalara çevirdi. Hisse senedi piyasalarındaki yükseliş altındaki yükselişi sınırladı.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,2 yükselerek 1.935 dolar seviyesini gördü. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,1 değer kazanarak 1.941 dolar seviyesinden işlem görüyor.
Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 25 Ağustos 2020 (bugün) saat 10:05 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın: 459, 72 lira
  • Çeyrek altın: 758, 70 lira
  • Yarım altın: 1.518,30 lira
  • Cumhuriyet altını: 3.028, 30 lira

Eskişehir döviz fiyatları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 7,3771 TL  7,3800 TL
  • Euro    : 8,7126 TL  8,7170 TL
  • Sterlin : 9,6591 TL  9,6685 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

TÜİK 50 uzman yardımcısı alacak

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, adaylarda istatistik, iktisat, işletme, maliye, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, matematik, bilgisayar veya yazılım mühendislikleri ile endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranıyor. 

Söz konusu adayların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) internet sitelerindeki sınav ilanını inceleyerek, TÜİK Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla müracaat etmeleri gerekiyor.

Moody's: Pandemi perakendeyi dönüşümünü hızlandırmaya zorluyor

Moody's'ten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle ABD ve Avrupa'da perakende sektöründe değişimin hızla ilerlemesi nedeniyle şirketlerin uyum sağlamak için mücadele verdiği belirtildi. 

Salgınının çevrim içi alışverişi artırdığına işaret edilen açıklamada, bu durumun rekor düzeyde çevrim içi harcama ve teslimat maliyetlerini "ateşlediği" kaydedildi. 

Açıklamada, birçok ABD'li ve Avrupalı perakende şirketinin bu değişimin sonuçlarını hesaplamaya başladığı belirtilerek, 5 yıl içinde mağaza sayısının azalmasının, kar marjı baskılarının yoğunlaşmasının beklendiği ifade edildi. 

Kovid-19 salgınının perakende sektörünü dönüşümünü hızlandırmaya zorladığı vurgulanan açıklamada, çevrim içi alışverişteki artışın tüketici alışkanlıklarını da değiştirdiği aktarıldı. 

Açıklamada, ABD ve İngiltere'de çevrim içi satışların gelecek 5 yılda yüzde 25'in üzerinde artmasının beklendiğine dikkat çekilerek, perakendecilerin artan çevrim içi talebi desteklemek amacıyla verimlilik ve maliyet düşürme seçeneklerini bulmak zorunda kalacakları ifade edildi.

eskisehir-altin-fiyatlari-25-08-2020.jpg

Küresel ham çelik üretimi temmuzda yüzde 2,5 gerilerken Türkiye'nin üretimi arttı

Küresel ham çelik üretimi, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 azalarak 152,7 milyon tona geriledi. 

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), temmuz ayı ham çelik üretim verilerini açıkladı.

Buna göre, küresel ham çelik üretimi, temmuz ayında 2019'un aynı dönemine kıyasla yüzde 2,5 azalarak 152,7 milyon ton oldu. 

Söz konusu dönemde Çin’in üretimi yüzde 9,1 artarak 93,4 milyon tona ulaşırken, Japonya'nın üretimi yüzde 27,9 düşerek 6 milyon tona indi.

Temmuzda Avrupa Birliği’nin üretimi yıllık yüzde 24,4 düşerek 9,8 milyona tona ve ABD’nin üretiminin yüzde 29,4 gerileyerek 5,2 milyona inmesi dikkati çekti

Birliğin verilerine göre, Türkiye'de ham çelik üretimi, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artarak 3,1 milyon tona yükseldi.

Brezilya'nın üretimi yüzde 3,5 artarak 2,6 milyon tona yükselirken, Rusya’da üretim yüzde 5 azalarak 5,8 milyon tona geriledi.

WorldSteel, açıklamasında, Kovid-19 salgınının ham çelik üretim rakamlarının sunulmasında oluşturduğu zorlukların devam etmesi nedeniyle, temmuz ayına ait üretim verilerinin çoğunun gelecek ay revize edilmesinin beklendiği belirtildi. 

Bu yılın ocak-temmuz döneminde ise küresel ham çelik üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 düşerek 1,02 milyar tona geriledi.

Mağaza kapanmalarının artmasının beklendiğine işaret edilen açıklamada, orijinal ürün ve finansal esnekliğe sahip perakendecilerin bu süreçte daha iyi şekilde konumlanacağı kaydedildi.

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi, 5,62 puan ve yüzde 0,51 değer kazanarak 1.114,05 puana yükseldi. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,58 ve holding endeksi yüzde 0,60 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,56 ile ulaştırma, tek gerileyen ise yüzde 0,50 ile tekstil, deri oldu.

Dün 1.106-1.118 dar bandında dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,13 azalışla 1.108,44 puandan tamamladı. 

Analistler, bugün yurt içinde Reel Kesim Güven Endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya'da Ifo endeksleri ile ABD'de konut satışları, tüketici güven endeksi ve Richmond Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdi. 

Yeni tip koronavirüs tedavisine ilişkin haber akışı ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.120 ve 1.150 seviyelerinin direnç, 1.070 puanın destek konumunda bulunduğunu kaydetti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi