Eskişehir altın fiyatları son dakika! Gram, çeyrek altın ne kadar? 13.08.2020

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları son dakika! Gram, çeyrek altın ne kadar? 13.08.2020
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Detaylar haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları bugün de yüksek seviyelerde. Son günlerde rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında sular durulmuyor. İşte 13 Ağustos 2020 Cuma günü altın ve döviz fiyatlarında son durum…
Küresel piyasalar, bugünkü işlemlerde herhangi bir yöne işaret etmiyor. Asya borsalarında Japonya'da yüzde 1,5'in üzerinde yükseliş dikkat çekerken diğer ülkelerde çok sınırlı yükselişler yaşanıyor. Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,2 civarında artıda. ABD vadelilerde ise işlemler yüzde 0,2 civarı ekside.
Dolar/TL güne dünkü kapanış seviyeleri olan 7,33'ün hemen üzerinde başlarken euro/TL ise hafif artışla 8,67'den el değiştiriyor.
Altın dolardaki zayıf seyrin etkisiyle yüzde 1 yükselerek 1.900 doların üzerine çıkarken, son derece düşük faiz ortamı ve COVID-19 vakalarındaki artışın küresel ekonomiye yansımasına yönelik endişeler güvenli liman talebini destekledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün oynak işlemlerde 1.900 dolar seviyesinin altında kaldıktan sonra bugün yüzde 1 artışla 1.936 dolara yükseldi.
Altın fiyatlarında tarihi dalgalanma yaşanıyor. Uluslararası spot piyasada altının ons fiyatı, geçen hafta 2 bin 75 dolarla tüm zamanların rekorunu kırdıktan sonra, dün 1863 dolara kadar gerilemişti. Bugün ise tekrar 1940 doları gördü.
Pandemi döneminde güvenli liman olarak görülen altına talebin artması, merkez banklarının faizleri rekor düşük seviyelere çekip piyasalara daha önce görülmedik düzeyde para sunması ve pandemide ikinci dalga endişeleri, altının ons fiyatının 2 bin doları aşarak rekor kırmasında etkili olmuştu.
Rusya'dan gelen ilk corona virüsü aşısının tescil edildiğine dair haber, ABD tahvil faizlerinin yükselmesi, artan risk iştahı ve kâr realizasyonu için yapılan satışlarla altın fiyatları sert düştü.
Bloomberg'ün aktardığına göre, Britanya merkezli Standard Chartered Bank, ABD tahvil faizlerindeki sıçramanın, Rusya'dan gelen aşı haberiyle birlikte salgının kontrol altına alınacağına dair yatırımcı umudunu yansıttığını belirtti.
Hindistan merkezli aracı şirket HDFC Securities'in kıdemli analisti Tapan Patel, “Faizler, fiyatlarda kısa vadede baskı oluşturabilecek ABD destek paketine ilişkin beklentilere bağlı olarak daha da yükselebilir” dedi. Patel, bilançolardaki genişlemenin altına uzun vadede destek sağlamaya devam edeceğine işaret etti.
MineLife Pty. kıdemli analisti Gavin Wendt, “Gerçek tetikleyici dün Rusya'nın Covid-19 aşısı bulduğuna ilişkin haberdi ve bazı yatırımcılar bunu altın pozisyonlarında kârlarını realize etmek ve hisse senetlerine geçmek için kullandılar” dedi.
DoubleLine Capital LP’den Jeffrey Gundlach, altının, geri çekilmeye rağmen yükselişini sürdürmesini beklediğini söyledi. Bank of America da, altının ons fiyatının 3 bin dolar seviyesine ulaşabileceği öngörüsünde bulundu.
Ekonomilerde V şeklinde toparlanma beklentilerinin abartılı olduğunu öne süren Phillip Futures'ın emtiadan sorumlu kıdemli yöneticisi Avtar Sandu, “Altının uzun vadeli temel yönlendiricileri, olumlu kalmaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.
Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 13 Ağustos 2020 (bugün) saat 11:14 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...
 

Eskişehir altın fiyatları

  • GRAM ALTIN KAÇ PARA?
Alış: 455,9
Satış: 455,71
  • ÇEYREK ALTIN KAÇ PARA?
Alış: 734,80
Satış: 753,70
  • YARIM ALTIN KAÇ PARA?
Alış: 1.465,20
Satış: 1.507,40
  • CUMHURİYET ALTINI KAÇ PARA?
Alış: 2.930,30
Satış: 2.992,00

Eskişehir döviz fiyatları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 7,3402 TL 7,3439 TL
  • Euro    : 8,6897 TL  8,6971 TL
  • Sterlin : 9,6025 TL  9,6106 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Borsa güne yükselişle başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, 5,30 puan ve yüzde 0,48 değer kazanarak 1.119,48 puana yükseldi. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,38 ve holding endeksi yüzde 0,36 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,06 ile iletişim, en çok gerileyen ise yüzde 1,97 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. 

Dün yükseliş eğilimini sürdüren BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,37 değer kazancıyla 1.114,18 puandan tamamladı.

Analistler, bugün yurt içinde Merkez Bankası'nın hftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de ithalat ve ihracat fiyat endeksleri ile haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini belirterek, yeni tip koronavirüs aşısına yönelik haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını söyledi. 

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.070 puanın destek olarak öneminin arttığını ifade eden analistler, 1.120 ve 1.150 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

eskisehir-altin-fiyatlari-13-08-2020.jpg

Elektronik ticarette güven damgasına ilişkin 'fahiş fiyat' düzenlemesi
Ticaret Bakanlığının Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklikle, güven damgası almak isteyen hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılarının asgari olarak uyması gereken standartlar düzenlendi.

Buna göre, söz konusu hizmet sağlayıcılar, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a yeni eklenen "Fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu"na ilişkin madde ve bu maddeye dayanılarak hazırlanan ikincil düzenlemeler ile elektronik ticaret ortamında satışı yasak olan ya da şarta bağlanan ürünlere ilişkin düzenleme ve idari kararlara uygun süreçler tasarlayacak.

Kanundaki söz konusu madde, bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapılmasını ve tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulmasını yasaklıyor.

Tebliğle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum amaçlı bazı düzenlemeler de yapıldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi