Eskişehir altın fiyatları son dakika! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu? 05.06.2020

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları son dakika! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu? 05.06.2020
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira oldu? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç TL? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın fiyatları dengelendi. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükselmişti. Ardından yaşanan düşüş ile şu an dengelenmiş bir seyir izliyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Küresel piyasalarda, haftanın son işlem gününde sınırlı yükselişler var. ABD borsalarının dün hafif ekside kapanmasına karşın bugün ABD vadelileri yüzde 0,50 civarında artıda görülüyor.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, küresel piyasalardaki ağırlıklı yukarı yönlü hareketlere paralel bir şekilde açılış yaptı. Yüzde 0,55 yükselişler açılan endeks, 110 bin 142 puana ulaştı. Dolar/TL 6,75 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,66 seviyesinden açıldı. 
Yurt içinde önemli bir ekonomik veri bulunmazken Moody's'in olası Türkiye açıklaması takip edilecek. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu 'B1', görünümünü ise 'Negatif' olarak koruyacağı öngörülüyor. Açıklanmama ihtimali de bulunan Moody's Türkiye raporunun 23.00-23.30 arasında gelmesi bekleniyor. 
OPEC+'nın üretim kısıntısını uzatmanın kararlaştıracağı toplantıyı 6 Haziran'da yapacağı haberleri uluslarararası piyasalarda petrol fiyatlarına destek verdi.
OPEC ile Rusya öncülüğündeki müttefiklerinin arz kısıntısını uzatma meselesinde anlaşamayacakları endişesiyle önceki gün 39 dolar/varil seviyesinin altına inen Brent petrolü bugün 40 dolar/varilin üzerinde. 

Haftanın son işlem gününde altın fiyatları güne düşüşle başladı ancak fiyatlarda büyük bir değişim yaşanmadı. 

Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 05 Haziran 2020 (bugün) saat 10:42 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...
 

Eskişehir altın fiyatları

  • Çeyrek altın: 613,50 Lira
  • Yarım altın: 1.227,00 Lira
  • Gram altın: 371,19 Lira
  • Cumhuriyet altın: 2.442,70 lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 6,7589 TL 6,7634 TL
  • Euro    : 7,6860 TL 7,6921 TL
  • Sterlin : 8,5526 TL 8,5615 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Altındaki düşüş uzun sürmeyecek

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, fiyatı geçen haftaya göre ortalama 10 lira düşen altının tekrardan yükseleceğini söyledi. Başman, altının güvenli bir liman olduğunu ifade ederek, “Belki 360 liraya kadar gelir altın ama tekrar bir ivme ile gram fiyatı 430 lirayı bulacaktır. Bu rakamlar da 3 ila 6 ay içerisinde olacak” dedi.

Gram altının fiyatı tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle son 3 aylık dönemde Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olan 396,2280 lirayı gördü. Daha sonra devletin aldığı önlemlerle altın fiyatları geçen hafta 382 liraya kadar geriledi. Son önlemlerle birlikte ateşi iyice düşen altın, şu anda 371 lira seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatlarında yaşanan artış ise kuyum sektörünü olumsuz etkiledi. Korona virüs nedeniyle geçen yıla göre yüksek seyreden fiyat ve ertelenen düğün ile nişanlardan dolayı kuyumcular iş yapamaz hale geldi. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altının bu dönemde direkt olarak doların düşüp yükselmesiyle ilişkili olduğunu belirtti.

Başman, altındaki düşüşün çok sürmeyeceğini düşündüğünü söyleyerek, “Altın geçen hafta içerisinde de 370 liraya kadar düşmüştü. Ancak yeniden yükselerek 380 lira seviyelerini gördü. Bu hafta ise altının ons bazında düşmesi ve Türk lirasının dolar karşısında değer kazanmasıyla altın yeniden düştü. Ama bu altının böyle kalacağı anlamına gelmesin. Belki 360 liraya kadar gelir altın ama tekrar bir ivme ile gram fiyatı 430 lirayı bulacaktır. Bu da 3-6 ay içerisinde olacaktır” diye konuştu.

"Fiyatlar yeniden artacak"
Altındaki artışın uluslararası borsalardaki yatırım uzmanlarının görüşü olduğunu kaydeden Oğuz Başman, daha sonra şunları söyledi:

“Altın çok küçük rakamlarda gerileyebilir. Bunun da nedeni Türk lirasının dolar karşısında değer kazanması, Amerika'daki meydana gelen ırkçılık olayları, pandemiyle ilgili hala bir gelişmenin olmaması, ikinci dalganın beklenmesiyle birlikte fiyatlar yeniden artış gösterecektir.”

Yatırımcılara da tavsiyelerde bulunan Başman, “Temel başlık altındır. Ama işçilik nedeniyle çeşitlerine yönelebilirler. Minimum seviyede farklılıklar gösterilebilir ama her zaman altın yatırımdır. Ne kokar, ne çürür ne de güncelliğini yitirir. Her zaman da değerini arttırır. Bu yıl içerisinde altının yaptığı artış yüzde 30 seviyesinde. Her zaman tavsiye ettiğimiz altındır ve Allah'a şükür mahcup olmadık” ifadelerini kullandı.

Altındaki yükselişi 2 perspektifte değerlendiren Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, “Elimizdeki sermayemizin güçlendiğini ve değer kazandığını görüyoruz. Bu bize moral açısından destek oluyor. Ancak fiyat yükselince müşteriler fiyat düşecek mi diye bekliyorlar ve bekleme süreci yaşıyoruz. O zaman da satışlarımız geriliyor” dedi.
 

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi, 605,72 puan ve yüzde 0,55 değer kazanarak 110.142,64 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,38 ve holding endeksi yüzde 0,40 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,04 ile tekstil, deri, tek gerileyen ise yüzde 2,61 ile spor oldu.

Dün yükselişini üst üste 12'nci işlem gününe taşıyan BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,39 değer kazancıyla 109.536,92 puandan tamamlamış ve böylece yaklaşık 3 ayın en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti.

Analistler, bugün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye değerlendirmesinin, piyasalar kapandıktan sonra yayımlanmasının beklendiğini belirterek, yurt dışında ise ABD'nin istihdam raporundaki verilerin takip edileceğini söyledi.

Moody's'in son değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunu "B1", görünümü ise "negatif" olarak belirlediğini anımsatan analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 109.500 üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 111.600 direncinin gündeme geleceğini bildirdi.

eskisehir-altin-fiyatlari-05-06-2020.jpg

Süper Loto ve Para Loto çekildi

Süper Loto ve Para Loto oyunlarının çekilişleri yapıldı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Süper Loto'nun 659. hafta çekilişinde kazandıran numaralar 2, 24, 28, 35, 44 ve 48 olarak belirlendi.

Çekilişte 6 bilen çıkmayınca 6 milyon 128 bin 157 lira 67 kuruşluk ikramiye devretti.

Öte yandan internet üzerinden oynanan "Para Loto"nun da 1. hafta çekilişinde aynı şanslı numaraları bilen çıkmayınca 250 bin 16 lira 56 kuruşluk ikramiye devretti.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati: "Türkiye'de iyimser bir tablo var"

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabinenin yapmış olduğu çalışmalar ile Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı tedbirler sayesinde bugün Türkiye'de çok önemli iyimser bir tablo oluştuğunu ve insanların geleceğe umutla baktığını söyledi.

Nebati, beraberinde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürü Yasin Akdere, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü (DMO) Mücahit Özdemir, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ile Halk Eğitim Merkezi Cerrahi Maske Üretim Atölyesini ziyaret etti.

Nebati, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, atölyede günlük maske üretim kapasitesinin 3 milyona çıkarılacağını, bunun da Sağlık Bakanlığının maske ihtiyacının tamamının karşılanması anlamına geldiğini dile getirdi.

Burada CE ve TSE standartlarına uygun üretim yapıldığını aktaran Nebati, şöyle konuştu:
"Valimizin de teşvikleriyle burada konuşlandık. MKEK makinelerin üretimi konusunda çok önemli bir adım attı ve tamamen yerli makine üretti. Yerli makinelerin üretimi konusunda hızlı bir şekilde aksiyon aldı. Şu anda MKEK'in sadece burada ürettiği makinelerin sayısı 20. Günlük makine üretim kapasitesi de bildiğim kadarıyla 5'i geçmiş durumda. Türkiye'de maske ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak makinelerin üretimiyle beraber sadece Türkiye'nin ihtiyacı değil, aynı zamanda yakın coğrafyamızın da maske ihtiyacını karşılamış olacağız."

Nebati, Kırıkkale'nin savunma sanayi için önemli bir merkez olduğuna dikkati çekerek, aynı zamanda kadınların Kurtuluş Savaşı'nda nasıl görev aldıklarını atölyedeki fotoğrafta gördüklerini ifade etti.

Kırıkkale'nin sağlık alanında da adeta bir merkez olma konusunda önemli bir ayrıcalık edinmiş olduğunu söyleyen Nebati, şöyle devam etti:

"Ülkemiz solunum cihazına ihtiyaç olduğu zaman, kısa bir süre içerisinde cihazını yapabiliyor. MR cihazı yapmak istediği zaman onu yapıyor. İHA ve SİHA'larımız zaten dünyada bir örnek teşkil ediyor. Maske konusunda da ortaya çıkabilecek sorunların giderilmesi konusunda da MKEK, aynı zamanda asli görevine de kavuşarak bu makinelerin hızlı bir şekilde üretimini sağladı. Gördüğüm kadarıyla sadece bu makine değil, aynı zamanda tekstilde ihtiyaç olan ve ithal edilen makinelerin büyük bir kısmını da üretime hazır durumda. Sadece savunma sanayinde değil, sanayideki bütün paydaşlarını da yanına alarak ciddi bir şekilde üretim hacmini genişletiyor."

"İnsanlar geleceğe umutla bakıyorlar"
Nebati, "Türkiye, 21. yüzyılda sadece savunma sanayinde elde ettiği başarılarla değil, aynı zamanda sağlık başta olmak üzere her alanda kendisini kanıtlamış durumda. Sayın Cumhurbaşkanınızın başkanlığındaki kabinenin yapmış olduğu çalışmalar ile Hazine ve Maliye Bakanlığımızın almış olduğu tedbirlerle beraber bugün Türkiye'de çok önemli iyimser bir tablo var. İnsanlar geleceğe umutla bakıyorlar." diye konuştu.

Bir gazetecenin "gündeminizde yeni bir vergi yapılandırması var mı?" sorusu üzerine Nebati, şunları kaydetti:

"Şu anda biz, piyasanın geliştirilmesi ve rahatlaması için sürekli paketler açıklıyoruz... Bu hafta da gerek konutta, gerek otomotivde gerekse diğer alanlarda olsun paketler açıkladık. Bugün alınmış olan tedbirlerle esnafımız, işverenimiz, çalışanımız rahatlatıldı. Buradaki amaç, ülke içerisinde çalışan herkesin rahatlamasını sağlamaya yönelik olmalıydı ve yapıldı. Bugün Türkiye'nin dünyada farklı bir noktaya gelmesinin temel sebeplerinden bir tanesi aldığımız bu kararlar. Şu anda ne alırız değil, hepimiz ne verebiliriz durumunda yaşayan bir toplumuz, yöneticiler grubuyuz."

eskisehir-doviz-fiyatlari-05-06-2020.jpg

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koronavirüse karşı yeni tedbirlerini açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınına karşın çalışanlara yönelik önleyici tedbirler almaya devam ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, salgın sürecinde bulaş riskinin yüksek olduğu inşaat sektöründe 159.368 şantiyeyi ve 1.135.778 çalışanı doğrudan ilgilendiren 19 maddelik tedbir kılavuzu yayımladı. Bakanlık, son olarak Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile yeni bir işbirliğine imza attı.

Bakan Albayrak açıkladı: 400 milyon TL'yi aştı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hububat üretimi ve pancar küspesi için toplam 400 milyon TL'yi aşan avans desteğinde bulunduklarını, ülkenin her karış verimli arazisini, ürünsüz bırakmayacaklarını bildirdi.

Bakan Albayrak, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Pandemi sürecinde de çiftçilerimizin yanındaydık. Hububat üretimi ve pancar küspesi için toplam 400 milyon TL'yi aşan avans desteğinde bulunduk. Çiftçilerimizden ilk hasadı, Türkşeker almaya başladı. İnşallah, ülkemizin her karış verimli arazisini, ürünsüz bırakmayacağız" ifadesini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi