Eskişehir altın fiyatları son dakika! Çeyrek altın ne kadar oldu? 26.08.2020

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları son dakika! Çeyrek altın ne kadar oldu? 26.08.2020
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Detaylar haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları bugün dalgalanmayı sürdürüyor. Son günlerde rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında sular durulmuyor. İşte 26 Ağustos 2020 Çarşamba günü altın ve döviz fiyatlarında son durum…
Haftanın ilk iki gününü yükselişlerle tamamlayan borsalar bugün yavaşladı. ABD vadelileri Wall Street'te borsaların dün rekorlarla kapatmasının ardından yatay seyrediyor.
Yurt içi piyasalarda bugün önemli bir veri takvimi bulunmazken kurlardaki yukarı yönlü hareket sürüyor. Dolar/TL 7,40'ın hemen altında işlem görürken euro/TL 8,73 düzeyinde.
Dikkatlerin ABD ve Çin görüşmesine çevrilmesiyle  birlikte altının ons fiyatı 1920 dolar seviyelerine geriledi. Washington  ve Pekin yönetimlerinin Faz 1 anlaşmaya olan bağlılıklarını teyit  etmesiyle birlikte piyasalarda risk iştahı gözlenirken, güvenli  limanlardan çıkışlar gözlemlendi.
Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 26 Ağustos 2020 (bugün) saat 10:38 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...
 

Eskişehir altın fiyatları

  • GRAM ALTIN NE KADAR?
Gram altın 455,50 TL alış 455,59 TL satış fiyatından işlem görüyor
  • ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Çeyrek altın 733,79 TL alış 750,65 TL satış fiyatından işlem görüyor
  • YARIM ALTIN NE KADAR?
Yarım altın 1.462,99 TL alış 1.501,31 TL satış fiyatından işlem görüyor
  • TAM ALTIN NE KADAR?
Tam altın 3.026,88 TL alış 3.103,62 TL satış fiyatından işlem görüyor
 

Eskişehir döviz fiyatları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 7,3954 TL  7,3994 TL
  • Euro    : 8,7333 TL  8,7389 TL
  • Sterlin : 9,7231 TL  9,7309 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,19 azalışla 1.090,10 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, 2,06 puan ve yüzde 0,19 değer kaybederek 1.090,10 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,02 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,12 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,57 ile sigorta, en çok gerileyen ise yüzde 0,90 ile turizm oldu.

Dün özellikle günün ikinci yarısında etkisini artıran satışlarla yüzde 1,47 değer kaybeden BIST 100 endeksi, günü 1.092,16 puandan tamamladı.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişlerinin izleneceğini bildirdi.

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri ve yeni tip koronavirüs tedavisine ilişkin haber akışı ile Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksi için 1.120 direncinin güçlendiğini, 1.070 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

eskisehir-altin-fiyatlari-26-08-2020.jpg

Altındaki düşüş devam edecek

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, gramı geçen haftalara göre ortalama 25 lira düşen altınla ilgili, fiyatların düşüşünün devam edeceğini söyledi. Başman, altının yatırımcısına zarar ettirmediğini söyleyerek, “Altının ons bazında bin 900 doların altına düşmesini bekliyoruz. Bazı hareketler fiyatın çok hızlı bir şekilde yukarı tırmanmasına yol açabilir. Bunun içinde küçük yatırımcılarımızın konuyu çok yakın takip etmelerini tavsiye ediyorum” uyarısında bulundu.
Gram altının fiyatı tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olan 488 lirayı gördü. Daha sonra devletin aldığı önlemlerle altın fiyatları geçen hafta 447 liraya kadar geriledi. Ateşi düşen altın, şu anda 457 lira seviyesinden işlem görüyor.
Altın fiyatlarında yaşanan dengesizlik ise sektörü olumsuz etkiledi. Korona virüs nedeniyle geçen yıla göre yüksek seyreden ve sürekli artıp düşen fiyatlardan dolayı kuyumcular iş yapamaz hale geldi.

“Altının ons bazında bin 900 doların altına düşmesini bekliyoruz”
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altının bu dönemde direkt olarak ons bazında düşüp yükselmesiyle ilişkili olduğunu belirtti. Çin ile Amerika’nın birinci faz anlaşmasında mutabık kalmalarının altını ons bazında düşürdüğünü kaydeden Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, “Bunun ne kadar devam edeceğini Amerika ile Çin’in kendi aralarında yapacağı anlaşmanın ömrü olacaktır. Bu nedenle biraz daha gerileme bekliyoruz. Hatta altının ons bazında bin 900 doların altına düşmesini bekliyoruz. Bazı hareketler fiyatın çok hızlı bir şekilde yukarı tırmanmasına yol açabilir. Bunun içinde küçük yatırımcılarımızın konuyu çok yakın takip etmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Ons aynı kalırsa altın düşer”
Ereğli açıklarında Fatih sondaj gemisinin 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulmasının altın fiyatlarına doğrudan faydası olmayacağını kaydeden Başman, “Ancak iç piyasada bu ihracatın dövize döndürülmesi karşılığında illaki döviz sağlayacağımız için, yurt dışına enerji ithalatından ötürü döviz ödemeyeceğimiz Türk Lirası’nın değerlenmesi nedeniyle birçok şeyde olduğu gibi altında fiyatlarında da gerileme yapacaktır. Ancak bu da altında ons fiyatlarının bu şekilde kalması şartıyla olur. Eğer ons bazında altın artarsa fiyatlarda artacaktır” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi