Eskişehir altın fiyatları son dakika! Bugün 26.06.2020 - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları son dakika! Bugün 26.06.2020 - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın dalgalanmaya devam ediyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükselmiş ardından düşüşe geçmişti. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Küresel piyasalarda hafta boyu yaşanan yönsüz seyrin ardından haftanın son gününde daha iyimser bir hava var. ABD borsaları, dün seans sonuna doğru gelen alımlarla günü artıda kapatmıştı. ABD'de, bankaların yatırımlarına yönelik yeni düzenleme yapılacağı ve yeni bir teşvik paketinin geleceği yönündeki haberler endekslerin yükselişinde etkili oldu. Asya borsalarında bugün yükseliş görülürken piyasalar dalgalı seyreden bir haftayı aşağı yukarı başladığı seviyede tamamlamaya hazırlanıyor. 
Yurt içi döviz piyasalarında son günlerde yaşanan durağanlık bugün de sürüyor. İki haftadır 6,85 dolaylarında izleyen dolar/TL, bugün 6,8540 düzeyinde el değiştiriyor. Euro/TL 7,70'in hemen altında işlem görüyor.
Borsa İstanbul da dünya borsalarındaki alıcılı seyre paralel olarak güne yüzde 0,86 artışla 115 bin 117 puandan başladı.
Fed, Covid-19’un etkilerine yönelik senaryoların ışığında düzenlediği stres testlerinin ardından bankalardan temettü ödemelerini ve hisse geri alımlarını en azından dördüncü çeyreğe kadar durdurmalarını istedi.
Altın küresel koronavirüs vakalarındaki artış ve endişeli yatırımcıların güvenli limanları tercih etmesi nedeniyle bugün yükselişini sürdürerek art arda üçüncü haftalık kazancını kaydetmeye doğru ilerliyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.1 yükselerek 1,763.48 dolar seviyesine yükseldi.

Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 26 Haziran 2020 (bugün) saat 11:48 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Çeyrek altın: 637,80 Lira
  • Yarım altın: 1.272,60 Lira
  • Gram altın: 388,11 Lira
  • Cumhuriyet altın: 2.535,20 lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 6,8544 TL  6,8554 TL
  • Euro    : 7,6944 TL  7,6982 TL
  • Sterlin : 8,5038 TL  8,5084 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Bakan Selçuk: “Haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 29 Haziran’da başlıyor”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 29 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.
Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, “Covid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz’da yapılması gereken Haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran’dan itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız" dedi.
IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Bakan Selçuk, “T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0 olanlara 29 Haziran’da, 2 olanlara 30 Haziran’da, 4 olanlara 1 Temmuz’da, 6 olanlara 2 Temmuz’da, 8 olanlara ise 3 Temmuz’da ödemeler yapılacak” açıklamasını yaptı.

eskisehir-altin-fiyatlari-26-06-2020.jpg

Resmi rezerv varlıkları mayısta arttı

Resmi rezerv varlıkları, 2020 mayıs döneminde bir önceki aya göre yüzde 5,3 artarak 90,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2020 mayıs dönemi uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini açıkladı. Buna göre; Resmi Rezerv Varlıkları, 2020 mayıs döneminde bir önceki aya göre yüzde 5,3 artarak 90,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 5,4 artarak 52,8 milyar dolar olarak kaydedildi, altın cinsinden rezerv varlıkları da yine yüzde 5,4 artarak 36,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) bir önceki aya göre yüzde 0,2 azalarak 22,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu tutarın 17,2 milyar dolar anapara, 5,0 milyar dolar faizden oluştu. Ayrıca, Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu finansal türev işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri 55,3 milyar dolar olup, söz konusu tutarın 20,1 milyar dolar bir ay vadeli oldu.
Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluştu. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 8,5 azalarak 27,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

TOKİ’den açık artırma ile arsa satış ve kiralaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tekirdağ illerinde toplam 3 milyon 800 bin 951 metrekare büyüklüğünde 199 adet arsayı satışa sundu. Iğdır, Konya ve İzmir illerinde bulunan yaklaşık 1 milyon 345 bin 474 metrekarelik yedi arsa da 5 yıl süre ile kiralanacak.
Muhammen bedeli yaklaşık 1 milyar 100 milyon 305 bin 828 TL olan arsaların satışı ve kiralanması açık artırma yöntemi ile yapılacak. Müzayede 9 Temmuz Perşembe günü saat 13.30’da Bilkent Otel Ankara ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca internetten (www.emlakyonetim.com.tr) canlı yayında da teklif verilebilecek.
Arsalar, konut, ticaret, rekreasyon alanı, özel eğitim, sosyal ve kültürel tesis, tarım ve hayvancılık tesis alanı, eğitim, dini tesis, pazar, tarım ve çorak arsalardan oluşuyor. Satışa sunulan arsalardan bazılarının özellikleri şöyle:
"İstanbul Başakşehir İkitelli’de ticaret ve kapalı spor tesis alanı, Büyükçekmece’de plansız arsalar, Eyüpsultan’da konut ve yol alanları, Pendik’te konut alanları, Tuzla’da turizm, ticaret ve konut alanı nitelikli arsalar.
Ankara Gölbaşı Virancık’ta konut, Sincan’da konut ve ticaret, Yenimahalle Yakacık’ta küçük sanayi sitesi ve konut alanı nitelikli arsalar.
İzmir Aliağa’da konut alanları, Konya Karatay’da küçük sanayi alanları, Balıkesir’de ticaret alanları, Sakarya Karasu’da konut ve park alanları, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde konut, sanayi, tarım ve hayvancılık tesis alanı nitelikteki arsalar."
Satışa ilişkin detaylı bilgiye www.toki.gov.tr ve www.emlakyonetim.com.tr internet adreslerinden ve 444 86 54 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Esnafımızın ilk önceliği borçların ertelenmesi"

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ekonominin atardamarı olan esnafın pandemi sürecinde en çok etkilenen kesim olduğu da açıktır. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlıklara sürekli aktardığımız başlıca çözülmesini istediğimiz bazı taleplerimiz var. Bunlardan ilki, esnafı rahatlatacak bir adım olan kredi borçlarının tekrar ertelenmesi” dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her ay birlik ve federasyon başkanları ile yapmış olduğu, Ticaret Bakanı Pekcan’ın da video konferans ile katıldığı Mesleki Eğitim Kurul toplantısında konuştu. Palandöken, “Her ay konfederasyonumuzda birlik ve federasyon başkanları ile birlikte yapmış olduğumuz Mesleki Eğitim Kurulu toplantımıza bu ay Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan da katıldı. Esnafımızın yaşadığı sorunlar ve öncelikli olarak çözülmesini talep ettiği konuları bakanımıza ilettik. Kendisi de, güçlü esnaf güçlü ekonomi hedefi ile beklediğimiz müjdelerin tamamının takipçisi olduklarını ve çözümlemeye çalıştıklarını belirtti” dedi.
Esnafın ivedilikle çözülmesi gereken başlıca sorunlarını Bakan Pekcan'a ileten Palandöken, “Ekonominin atardamarı olan esnafın pandemi sürecinde en çok etkilenen kesim olduğu da açıktır. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlıklara sürekli aktardığımız başlıca çözülmesini istediğimiz bazı taleplerimiz var. Bunlardan ilki, esnafı rahatlatacak bir adım olan kredi borçlarının tekrar ertelenmesi. Daha sonra halen kapalı olan internet kafeler ve oyun salonları açılmalı. Kahvehane ve kıraathanelerde tek kullanımlık örtü, her masaya sıfır oyun kâğıdı şartıyla oyun oynanmasına izin verilmeli. Motorlu taşıtlara ticari akaryakıt verilmeli ÖTV ve KDV kaldırılmalı. Bununla birlikte çek ve senetler de ötelenmeli. Sınavların olduğu saatlerdeki sokağa çıkma kısıtlaması esnasında lokanta ve restoranlara paket servis yapabilme imkânı tanınmalı. Esnafımızın tamamına, çarkların dönmesi için asgari ücret düzeyinde nakit yardımı yapılmalı” ifadelerini kullandı.

eskisehir-doviz-fiyatlari 26 06 2020.jpg

“Herkesin yardımına koşan esnaf şimdi yardım bekliyor”
Mahallenin koruyucusu, bekçisi, ışığı, herkesin yardımına koşan esnafın bu süreçte daha fazla devlet yardımı ve desteği beklediğinin altını çizen Palandöken, “Sokakların hareketi, rengi, ışığı, mahallemizin koruyucusu, herkesin yardımına koşan esnafımız, pandemi sürecinde yardım bekleyen kesim oldu. Birçok devlet desteği bu dönemde esnafımıza sağlandı fakat destekleyici yardımların daha da artması, esnafın kaldıramayacağı yüklerin ise azaltılması gerekiyor. Örneğin akşam saat 10’dan sonra alkollü içki satan yerlere kesilen cezanın 320 bin TL’ye kadar çıkacağı açıklandı. Orantısız cezalar yerine ödenebilir seviyede cezalar olmalı. Esnafa taşıyabileceği kadar yük verilmeli. Aylarca dükkanı kapalı olan esnafın en azından ödediği kiradan stopaj kaldırılmalı. Öte yandan kantinci ve servisçi esnafımız zaten okulların kapatılmasıyla çok büyük zarar görmüşken, gelecek yıl eğitim öğretim döneminde kiraların ve servis fiyatlarının artırılması çok büyük bir yıkım oldu. Yaşanan bu sorun için de yeni bir düzenleme müjdesi bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

1 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak E-fatura konusunda firmalara uyarı

 Vergi Usul Kanunun tebliğine göre 1 Temmuz'dan itibaren yönetmelik kapsamındaki firmaların e-fatura ve e-irsaliye’ye geçmelerinin zorunlu olacak. Yazılım şirketi yetkilileri, firmaların geçişlerini son güne bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından e-dönüşüm alanında kapsamlı bir düzenleme yapıldı. 1 Ocak itibari ile Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 bin TL'yi aşması halinde, söz konusu faturaların, “e-Arşiv Fatura” olarak GİB tarafından sunulan e-Belge düzenleme portalı üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirildi. Tebliğe ek olarak brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzerinde olanlar, Akaryakıt istasyonları, EPDK lisanslı şirketler, motorlu taşıt imal, ithal ve bayileri ve bavul ticareti yapan firmalari 1 Temmuz'dan itibaren E-faturaya geçmeleri zorunlu hale gelecek.

"Firmalar aktivasyonlarını son güne bırakmamalı”
Firmaların geçişlerini son güne bırakmaması gerektiğini belirten Bilsoft Yazılım Genel Müdürü Ahmet Veli, "Vergi usul kanunun tebliğine göre 1 Temmuz itibariyle yönetmelik kapsamındaki firmaların E-fatura ve E-İrsaliye’ye geçmeleri zorunlu olacak. Şirketler dijital dönüşümle hem bilgiyi dijital ortama aktarmanın rahatlığını yaşıyor hem de maliyet ve zaman avantajlarıyla verimliliklerini arttırıyor. Bilsoft ön muhasebe programı olarak E-Fatura, E-Arşiv E-İrsaliye gibi hizmetleri sunarak müşterilerimize program içerisinde işletmelerini en kısa sürede sağlayabilmek imkanı sunuyoruz. Bilsoft olarak 90 bin firmaya hizmet veriyoruz. Bu süreçte ciddi yoğunluk yaşıyoruz. Müşterilerimizin işlemlerini aksatmadan mağduriyet yaşatmamak adına ek mesai yapmaktayız. Benim tavsiyem yönetmelik kapsamındaki firmaların işlemlerini son güne bırakmadan aktivasyonlarını biran önce yapmaları olacaktır. Bilsoft yazılım olarak E-Dönüşüm hizmetlerinde de müşterilerimizin her zaman yanındayız” dedi.

E-Faturaya geçiş nasıl yapılır?
E-Faturaya firmaların nasıl geçeceğini de aktaran Veli, "Şahıs firmaları E-imza, Tüzel firmaları ise mali mühür almaları gerekiyor. E- İmza veya mali mühür geldikten sonra müşterilerimiz bizlere ulaşıyor ve aktivasyon işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Aktivasyon işleminden sonra müşterimiz artık faturalarını elektronik ortamda güvenli olarak gönderebiliyor" diye konuştu.

Hangi firmalar geçecek
1 Temmuz itibari ile Brüt satış hasılatı 5 Milyon Tl ve üzerinde olanlar, Akaryakıt istasyonları, EPDK lisanslı şirketler, motorlu taşıt imal, ithal ve bayileri ve bavul ticareti yapan firmalar E-fatura ve E-arşiv’e, 25 milyon TL ve üzeri kazanç elde eden E-fatura mükellefleri, maden işletme ruhsat sahipleri ve bu işletmelerle yaptıkları sözleşme ile maden üretenler, şeker imalatçıları, demir çelik üreticileri ve gübre takip sistemine kayıtlı mükellefler E-irsali’ye ye geçmesi zorunlu olacak.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi