Eskişehir altın fiyatları son dakika! Bugün 25.06.2020 - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları son dakika! Bugün 25.06.2020 - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın bugün hafif gerileri. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak dalgalanmaya başlamıştı. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Küresel piyasalarda artan koronavirüs vakalarının ardından riskten kaçış hareketleri doların değerini yükseltirken dolar/TL'de bir süredir sakin seyir hakim durumda. Bu sabah saatleri itibarıyla dolar/TL 6,85'ten el değiştirirken euro/TL 7,71 düzeyinde. BIST 100 Endeksi güne yatay başladı. Açılış 56,91 puan düşüşle 114 bin 392  puandan gerçekleşti.
Yurt içinde ise gözler Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştireceği PPK toplantısında olacak. Uzmanlar TCMB'nin politika faizinde 25-50 baz puan aralığında indirim bekliyor. Politika faizi mayıs ayında yapılan 50 baz puanlık indirimle birlikte 8,25'e indirilmişti. 
Altın, koronavirüs vakalarındaki artışın etkisiyle hisse senedi piyasalarında yaşanan satış baskısı sonucunda bazı yatırımcıların nakde yönelmesiyle, önceki işlem gününde gördüğü sekiz yılın zirvesinden hafif geriledi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,779 dolar ile Ekim 2012'den bu yana en yüksek seviyesine yükselmesinin ardından bugün %0.1 düşüşle 1,760.39 dolarda bulunuyor.
Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 25 Haziran 2020 (bugün) saat 11:07 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...
 

Eskişehir altın fiyatları

  • GRAM ALTIN FİYATI
Alış: 388,41
Satış: 388,55
  • ÇEYREK ALTIN FİYATI
Alış: 632,30
Satış: 637,10
  • YARIM ALTIN FİYATI
Alış: 1.260,70
Satış: 1.272,60
  • CUMHURİYET ALTINI FİYATI
Alış: 2.521,40
Satış: 2.537,40

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 6,8574 TL  6,8594 TL
  • Euro    : 7,7129 TL  7,7170 TL
  • Sterlin : 8,5331 TL  8,5373 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Katı yakıtlar istatistikleri açıklandı

Linyit üretimi nisan ayında 4 milyon 57 bin 865 ton olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 nisan dönemi katı yakıtlar istatistiklerini açıkladı. Buna göre; linyit satılabilir üretimi bir önceki aya göre yüzde 18,7, ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,5 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,6 azaldı.

Taşkömürü üretimi nisan ayında 13 bin 282 ton olarak gerçekleşti
Taşkömürü satılabilir üretimi bir önceki aya göre yüzde 86,9, ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19,8 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 86,8 azaldı. Taşkömürü koku satılabilir üretimi bir önceki aya göre yüzde 8,6, ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azaldı.

Taşkömürü koku ithalatı bir önceki aya göre yüzde 113,7 arttı
Taşkömürü koku ithalatı bir önceki aya göre yüzde 113,7, ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 116,5 arttı. Taşkömürü ithalatı Ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 artarken, bir önceki aya göre ise yüzde 32,2 azaldı.

eskisehir altin fiyatlari 25 06 2020.jpg

Ocak-nisan döneminde üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti
Üretimin teslimatları karşılama oranı ocak-nisan döneminde yüzde 106,5 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 87,7 iken taşkömüründe yüzde 2,8 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; nisan ayında taşkömürü teslimatının yüzde 47,9'u termik santrallere, yüzde 24,1'i kok tesislerine, yüzde 12,6'sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 85,8'i termik santrallere ve yüzde 10,4'ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokununda ise en fazla teslimat yüzde 97,6 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

Borsa güne yatay başladı

Borsa, güne yüzde 0,05'lik hafif düşüşle başladı.
Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi güne yüzde 0,05'lik hafif düşüşle başladı. Endeks, 56,91 puanlık azalışla 114 bin 392 puan oldu. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,42 değer kaybetti. Holding endeksi ise yüzdelik bir değişim göstermedi.

Türkiye’nin iç giyim ihracatı pandemi döneminde de hız kesmedi

Kovid-19 salgını pek çok sektörde ekonomik dalgalanmalara yol açtı, iç giyim ise bu süreçten en az etkilenen sektörlerin başında yer aldı. Geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla bu yıl virüse rağmen iç giyim ihracatı yüzde 2 büyüdü. Sektörün yeni hedef pazarı ise Almanya’nın ardından Rusya ve Ukrayna oldu.

Tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını, beraberinde getirdiği ekonomik belirsizlikler nedeniyle pek çok sektörü olumsuz etkiledi. Kimi sektörlerde küçülmeler meydana gelirken iç giyim sektörü salgına süreci en az hasarla atlattı. TÜİK verilerinden hareketle açıklama yapan yerli iç giyim firması Moonlight Underwear göre; Türkiye’nin örülmüş iç giyim ihracatı, yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine oranla yüzde 1,5 artarak 4,3 milyar TL’ye ulaştı. En çok iç giyim ihracatı yapılan ülke ise Almanya oldu. 2020 yılının ilk çeyreğinde Almanya’ya yapılan ihracat, geçen yılın ilk çeyreğine oranla yüzde 11,3 artış göstererek 1 milyar TL’yi aştı. Böylece Türkiye’nin iç giyim ihracatında Almanya’nın payı yüzde 24’e yaklaştı. Rusya ve Ukrayna ise artan ihracat hacimleriyle dikkat çekti. Mevcut tablonun iç giyim rotasını kuzeye çevirmesi öngörülüyor.

Rusya’nın iç giyim ihracatındaki payı yüzde 15 arttı
Moonlight Underwear’ın incelediği verilere göre; Ukrayna’ya yapılan iç giyim ihracatı, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 24,7 artış göstererek 34 milyon TL’ye ulaştı. Rusya’ya yapılan ihracat ise yüzde 15,2’lik artışla 65 milyon TL’ye dayandı. Böylece Türkiye’nin toplam iç giyim ihracatında Rusya’nın payı yüzde 15 artış gösterdi. Rusya ve Ukrayna’daki ivlemelenmeyi değerlendiren Moonlight Underwear Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Çungur, "Türkiye’de iç giyim sektörü, hem işçilik hem de ihracat hacmi bakımından potansiyelini her geçen gün artırıyor. Sektörün 2019 yılında 15,4 milyar olan toplam ihracatının, virüse rağmen 2020 yılının ilk çeyreğine 4.3 milyar TL’ye ulaşmış olması da potansiyeli kanıtlar nitelikte. Bu sürece istikrarlı bir büyüme eğiliminde olan Rusya ve Ukrayna’nın ihracat payı ise yeni hedef pazarlarla çok daha iyi yerlere geleceğimizin sinyallerini veriyor. Şirket olarak öngörümüz, kaydedilen bu ivmelenmenin yeni normal dönemde de devam edeceği ve iç giyimde kuzey ülkelerine yöneleceğiz." dedi.

Pandemi sonrası için Ar-Ge çalışmaları hazır
İç giyim sektörünün zorlu geçen salgın sürecinde ülke ekonomisine önemi bir katkı sağladığını ve bu tablonun sürdürülebilirliği için hazırlıkların tamamladığını belirten Çungur, "İç giyim sektörü, pandemi sürecinde pek çok sektörü zor durumda bırakan ekonomik dalgalanmalara karşın ihracata ara vermeyen ve büyüme kaydeden sayılı sektörlerden biri oldu. Ancak önemli olan, ekonomik belirsizliklerin tamamen ortadan kalkmadığı yeni normalde ve sonraki süreçlerde de bu tabloyu korumak. Ayışığı Tekstil olarak Moonlight Underwear markamıza bu bakış açısından yola çıkarak pandemi döneminde de sonrası için gerekli Ar-Ge ve üretim planlaması çalışmaları yaptık ve hazırlarımızı tamamladık. Hedefimiz, Avrupa ülkeleri ve Rusya Ukrayna gibi ülkelere ihracatımız artırarak devam ettirmek." şeklinde konuştu.

eskisehir-doviz-fiyatlari 25 06 2020.jpg

Bakan Varank: Reel sektörün güçlenmesi Türkiye'nin güçlenmesi demek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından, haziran ayında güzel bir haber daha geldiğini ifade ederek, reel kesim güven endeksine ilişkin grafik paylaştı. 

Tüketici ve sektörel güven endekslerinden sonra reel sektör güveninin de güçlü bir yükseliş gösterdiğini bildiren Varank, "Endeks mayısa göre 15,7 puan artarak 92,6 oldu. Reel sektörün güçlenmesi, Türkiye'nin güçlenmesi demek." değerlendirmesinde bulundu.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi