Eskişehir altın fiyatları son dakika! 5 Şubat 2021 - Gram altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları son dakika! 5 Şubat 2021 - Gram altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları güne nasıl başladı? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar oldu? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları bugünün verilerine göre, düşüşte. Yatırımcıların güvenli limanı olan altında düşüş devam edecek mi merak ediliyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Haftaya 7,30'un üzerinde başladıktan sonra düşüşünü sürdüren dolar/TL, dün 7,10'un altına kadar gerilemişti. Haftanın son gününe 7,13 seviyelerinde başlayan dolar/TL, piyasaların açılmasıyla bir kez  daha 7,10'un altını test etti. Euro/TL ise 9 liranın altına geldikten sonra başlayan düşüşler sonrası, bugün 8,50'nin altına indi.

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş hızlandı. Dolar endeksinin değer kazanmasıyla düşüşe geçen ons altın fiyatları 1800 doların altına düştü.

Eskişehir altın fiyatları son dakika haberine göre, 5 Şubat 2021 Cuma (bugün) saat 11:25 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 410,71 TL
Satış:  410,80 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 669,00 TL
Satış: 681,00 TL
 
  • Yarım altın ne kadar?
Alış:  1.338,00 TL
Satış: 1.359,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış:  2.667,00 TL
Satış: 2.705,00  TL

Eskişehir altın fiyatları bugün 5 Şubat 2021 Cuma

Son dakika ekonomi haberleri

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 9,89 puan ve yüzde 0,64 değer kazanarak 1.544,79 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,83 ve holding endeksi yüzde 0,56 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,92 ile finansal kiralama, faktoring, tek gerileyen ise yüzde 0,76 ile turizm oldu.

Dün, banka hisselerindeki satıcılı seyir, BIST 100 endeksinin yükselişini sınırlayan faktör olarak dikkati çekti. BIST 100 endeksi, yüzde 0,09 değer kazanarak günü 1.534,90 puandan tamamlarken banka hisseleri dün ortalama yüzde 1,5 değer kaybetti.

Analistler, ABD'de hayata geçirilmesi planlanan teşvik paketine ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, bugün yurt içinde Hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD'nin istihdam raporundaki verilerin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.505 puanın üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğiliminin korunabileceğini aktaran analistler, 1.570 seviyesinin direnç konumunda olduğunu söyledi.

Fahiş fiyat artışı denetimlerinde asgari savunma süresi 10 günden 7 güne düşürüldü
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarıyla ilgili denetim ve incelemeler yapıp, yaptırabilecek. Bu denetim ve incelemelere ilişkin üretici, tedarikçi ve perakende işletmenin savunması "gerektiği hallerde" alınacak.

Resen veya şikayet üzerine yapılan denetimlerde Bakanlık, il müdürlüğü veya yetkili idare tarafından üretici, tedarikçi ve perakende işletmeye denetimin yapıldığı günden başlamak üzere 7 günden az olmamak kaydıyla savunma süresi verilebilecek ve bu süre bir defaya mahsus 7 güne kadar uzatılabilecek. Daha önce 10 günden az olmamak üzere savunma süresi veriliyor ve bu süre bir defaya mahsus 10 güne kadar uzatılabiliyordu.

Belirlenen süreler içinde savunma yapılmaması Kurul tarafından idari para cezası kararı alınmasına engel teşkil etmeyecek. Geçmişte, savunma yapılmaması durumu hariç olmak üzere üretici, tedarikçi ve perakende işletmenin savunması alınmadan Kurul tarafından idari para cezası kararı alınamıyor ve uygulanamıyordu.

Altın ve gümüşte sert düşüş
Kıymetli madenlerde sert düşüşler izleniyor. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1815 dolara, gümüşün ise 26,5 dolara geriledi.
Altın ve gümüşte gerileme hızlandı. Altın ons fiyatı uluslararası piyasalarda yüzde 2’ye yakın düşüşle 1815 dolara geriledi. Benzer şekilde düşüş gözlenen gümüşün ons fiyatı ise 26,5 dolara indi.
Küresel piyasalardaki sert düşüşler yatırımcıları riske sokuyor. Kıymetli madenlerde yaşanan gerilemeler yüzde 2’ye yaklaştı. Ons fiyatı 1815 dolara düşen altın, iç piyasada da dolar/TL paritesine bağlı olarak aşağı yönlü hareketlendi. Gram altın 415 liraya çeyrek altın 681 liraya düştü. Benzer bir seyir izleyen gümüşte de iç piyasaya yansıma eksi yönlü oldu. Gram gümüş 6,09’a geriledi.
Güne 7,16 seviyesinde başlayan dolar, öğle saatlerine 7,13 düzeyine düştü. Paritedeki düşüş altın ve gümüşün iç piyasada daha hızla gerilemesine yol açıyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi