Eskişehir altın fiyatları son dakika! 19 Şubat 2021 tam, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları son dakika! 19 Şubat 2021 tam, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Bir süredir inişli bir grafikte seyreden altın fiyatları ile ilgili anlık değişimler takip ediliyor. 19 Şubat 2021 Cuma (bugün) cumhuriyet, tam, cumhuriyet, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları ne kadar oldu? 19 Şubat 2021 Cuma (bugün) cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte son dakika altın haberinin ayrıntıları…
Hafta başında 7 liranın altına indikten sonra bu seviyelerde kalan dolar/TL, haftanın son işlem gününe 6,97-6,98 aralığında başladı. Euro/TL ise 8,45 seviyelerinde el değiştiriyor. 
Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatının 7 ayın en düşük seviyesine düşmesinin ardından toparlanmaya çalışıyor. Dün 1.765 dolar desteğinin kırılması sonrası 2 Temmuz 2020 tarihinden bu yana görülen en düşük seviye olan 1.760 doların altı test edildi. Bu sabah destek seviyesinden gelen tepki alımları altın fiyatını yeniden 1.770 dolar seviyesine yükseltmiş oldu.

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 397,73 TL
Satış: 397,81 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 647,00  TL
Satış: 673,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.296,00 TL
Satış: 1.345,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 2.584,00 TL
Satış: 2.666,00 TL

Eskişehir altın fiyatları bugün 19 Şubat 2021 Cuma

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Borsa güne yükselişle başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,13 puan ve yüzde 0,33 değer kazanarak 1.551,54 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,01 ve holding endeksi yüzde 0,18 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,58 ile tekstil, deri, en çok gerileyen ise yüzde 3,77 ile madencilik oldu.

Dün, sınai endeksi öncülüğünde alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,38 artışla 1.546,41 puandan tamamladı.

Analistler, bugün sanal ortamda düzenlenecek G7 Liderler Zirvesi ve dünya genelinde açıklanacak öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri öncesi küresel piyasalarda karışık bir seyrin izlendiğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka artış hızı yavaşlasa da mutasyon riski ve ekonomilerin toparlanmasına yönelik endişeler nedeniyle G7 Liderler Zirvesi'nde liderlerin vereceği mesajların önemine dikkati çeken analistler, bugün piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin de yatırımcıların gündeminde olduğunu kaydetti.

Fitch Ratings'in, Türkiye değerlendirmesinde genel olarak bir değişiklik beklenmemesine karşın not ve görünümün yükseltilebileceğine dair ihtimali dile getiren analistler de bulunuyor. Fitch Ratings, Ağustos 2020'de Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederken, not görünümünü ise "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

Analistler, bugün yurt içinde 2020 yılı 4. çeyrek uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak imalat ve hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.570 ve 1.582 seviyelerinin direnç, 1.525 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

Ocak ayında kurulan şirket sayısında artış
2021 yılı Ocak ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 33,6 artış meydana geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2021 yılı Ocak ayına ait Kurulan ve Kapanan Şirketler istatistiklerini açıkladı. Buna göre Ocak ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 33,6 artış oldu. Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 33,6 kurulan kooperatif sayısı yüzde 19,3 oranında artmış olup kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 17,3 oranında azaldı.

Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısında yüzde 69,9 kapanan kooperatif sayısında yüzde 68,4 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 35,4 oranında azalış oldu.

Kurulan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 artış oldu
2021 yılı Ocak ayında, 2020 yılı Ocak ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 8,1 oranında artış olup kurulan kooperatif sayısı yüzde 13,2 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 16,4 oranında azaldı.

2021 yılı Ocak ayında, kapanan şirket sayısı 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 55,1 kapanan kooperatif sayısında yüzde 96,6 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 24,2 oranında azalış oldu.

2021 yılı Ocak ayında Ardahan’da şirket kuruluşu gerçekleşmedi. 2021 yılı Ocak ayında kurulan toplam 11 bin 428 şirket ve kooperatifin yüzde 87,1’nu limited şirket, yüzde 12’i anonim şirket, yüzde 0,9’si ise kooperatif oldu. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 36,9’u İstanbul, yüzde 9,8’si Ankara, yüzde 6,3’sı İzmir’de kuruldu. Bu ay Ardahan’da şirket kuruluşu gerçekleşmedi.

2021 Ocak ayında kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, bir önceki aya göre yüzde 16,11 oranında arttı. 2021 yılı Ocak ayında 11 bin 428 şirket ve kooperatif kuruldu. Bu dönemde kurulan toplam 9 bin 954 limited şirket, toplam sermayenin yüzde 70,1’unu, bin 372 anonim şirket ise yüzde 29,9’sini oluşturdu. Ocak ayında kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, Aralık ayına göre yüzde 16,11 oranında arttı.

Faizsiz sistemde konut ve taşıt satışı sağlayan firmalara 100 milyon sermaye şartı geliyor
Türkiye'de son dönemde birçok vatandaş faizsiz ev araç almak için piyasa da bulunan firmalara başvuru yapıyor. Bu sistemi kullanan vatandaşların mağdur olmaması için de bir yasa teklifi hazırlanarak meclise sunuldu. Hazırlanan yasa tasarısına göre firmalara 100 milyon Lira sermaye şartı getirilmesi öngörülüyor.

Son dönem de bir çok vatandaşın başvuruda bulunarak konut ve taşıt hayallerini gerçekleştirmek istediği faizsiz konut ve taşıt satışı gerçekleştiren firmalara yönelik yasa teklifi meclise sunuldu. Sunulan tasarıyla ileri de oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi düşünülüyor. Hazırlanan yasa tasarısında ise en çok göze çarpan madde ise firmalara 100 milyon lira sermaye şartı. Bununla beraber BDDK’nın yapacağı inceleme sonrasında bir çok küçük firmanın tasfiye edilme ihtimali bulunuyor.

100 milyon lira sermaye şartı idarenin konuya ne kadar ciddi baktığını gösteriyor
Yapılan yasa tasarısı teklifinin ve 100 milyon lira sermaye şartı ile devletin firmaları bir banka kadar güvenilir bir seviyeye çıkartılmak istendiğini vurgulayan, Birikim Evim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli “Düzenleme meclise geldi biz de uzun süredir bu düzenlemeyi bekliyorduk. Şu an da meclis te gerekli kurullarda bu konu görüşülüyor. Bu konuda gerek bürokratlarımız, gerek siyasilerimiz olayın üzerinde son derece etkin çalıştıklarının haberlerini alıyoruz biz de. Bu konuda zaman zaman sektörel olarak bizlere de görüşler sorulmuştu. Biz de bu sektörün işleyişini, ve bu sektörün sağladığı katkıyı ve bu sektörün nasıl işlemesi gerektiği ile ilgili yazılı ve sözlü gerekli bildirimleri yaptık. Tabi 100 milyon sermaye şartının getirilmesi idarenin bu konuya ne kadar ciddi baktığı ve bir banka kadar güvenilir olması gerektiğini arzu ettiğini düşünüyoruz. Biz sigorta şirketleriyle uzun yıllardır iş ortaklığı yapan bir grup olarak regülasyondaki şirketlerin ciddiyetinin farkında olarak yola ilk çıktığımız günden bu yana sanki regülasyon olacakmış gibi sermaye yeterlilik ve varlıkların yükümlükleri karşılama oranı iç kontrol ve risk yönetimi veri güvenliği gibi bir çok konuda hazırlıklarını yapmıştık" ifadelerini kullandı.

Yapılacak düzenleme için hazır olduklarını vurgulayan Telli, "İdare ve BDDK’nın da bizi yönlendirmeleriyle çok iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum. Bu sektör toplumda mevcut düzen içerisinde dar gelirli vatandaşın mevcut sistemde ulaşmak istediği ev ve araç satın almasında aslında toplumun kendi dinamiklerinden ortaya çıkan bir sistem. Bu sistem sayesinde mevcut normal sistemde çok küçük birikimlerle ulaşmak istediği evi satın alması mümkün değilken, sisteme daha önce girmişlerin ve bundan sonra gireceklerin bir araya getirdikleri katkıyla dar gelirli vatandaşımızın kendi ulaşmak istediği ev ve araç hayaline bir an önce ulaştırdığı için bunu mutluluk verici buluyorum. Tabi ki muhakkak daha ileri ki zamanlar da mevzuatlarla ve yönetmeliklerle revizeler yapılarak bu sistem gelişecektir ve ümit ediyorum ki bu sektör bir çok hayali olan insanların hayalini gerçekleştirmesine vesile olacaktır” diye konuştu.

Söz konusu yöntemle ev sahibi olan Gökhan Kirişi isimli vatandaş sunulan seçeneklerin kendisi için çok cazip geldiğini ve bu nedenle kısa süre önce başvuruda bulunarak kuraya katıldığını belirterek “Burada görüşme talebinde bulundum geldim buraya. Görüşmede kendimize yönelik seçenekler sunulduğu için bana da çok olumlu geldi. Hiç tereddüt etmeden hemen başvuru yaptım. İlk ayımda da çekilişe girdim ben 3 sene çıkmaz diye kendimi hazırlamıştım ama ilk çekilişte çıktı bunun için çok mutluyum. Çok sevinçliyim gerçekten çok güzel bir duygu” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi