Eskişehir altın fiyatları bugün 13.03.2020 - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları bugün 13.03.2020 - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada çeyrek altın kaç lira? Gram altın kaç lira oldu? Dolar ve Euro kuru ne kadar? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın fiyatlarında düşüş yaşanıyor. 

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor, corona virüs nedeniyle dün piyasalarda meydana gelen çalkantı altın fiyatlarına da yansıdı. Gram ve çeyrek altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar?

Dünya borsalarında corona virüs baskısı sürerken BIST 100 Endeksi de, bugün açılışta dalgalı bir seyir gözterdi. Açılışın ardından ilk yarım saat boyunca dalgalı giden endeks, kazançlarını yüzde 2'nin üzerine çıkarmasının ardından dengelendi. Dolar/TL 6,28 seviyelerinde işlem görürken Euro/TL 7,03 seviyelerinde izliyor.

Küresel anlamda corona virüs salgınına bağlı olayların seyrine göre göre fiyatlanan piyasalarda sert satışlar sürüyor. ABD borsalarında dün de ciddi düşüşler meydana geldi. ABD borsalarında yüzde 10'u aşan kayıplar izlendi. Fed'in açıkladığı 1,5 trilyon dolarlık likidite operasyonunun etkisi ile ABD vadelileri sabah saatlerinde 4 civarı artıda seyretmeye devam eidyor.

Yurt içi piyasalarda da en önemli gündem corona virüs ve salgına karşı alınan önlemlerin fiyatlar üzerindeki etkisi olacak. Bu gelişmeler doğrultusunda dolar 6,28 TL seviyesine kadar geriledi.

Küresel hisse senedi piyasalarındaki sert satış dalgası kriptoparaları da vurmuş gözüküyor. Bu bağlamda Bitcoin'in değeri bir günde yaklaşık yüzde 48 geriledi.

Borsa İstanbul, dün devre kesicinin taban ve tavan fiyattan yüzde 20 aşağı ya da yukarı değil bundan böyle yüzde 10 aşağı ya da yukarı durumda uygulamaya alınacağını açıkladı. Bugünkü ilk uygulamada Kamuyu Aydınlatma Platformu’nun tüm bildirimleri devre kesici ile ilgili oldu.

Analistlerin piyasaları sakin tutmayı, panik durumunu azaltmayı amaçlandığını belirttiği devre kesici uygulaması ile hem hızlı düşüşlerin hem de hızlı yükselişlerin zamana yayılması da hedeflendi. Devre kesici üzerine bir de 30 dakika olarak verilen süre alıcılara fırsat da yaratıyor.

Borsa İstanbul’un sert hareketler sonrası önlem için uyguladığı devre kesicide yapılan değişiklik bu sabah saat 11:15’e kadar tam 462 kere çalıştı.

Peki tüm bu gelişmeler ışığında, 13 Mart 2020 (bugün) saat 11.58 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

                                  ALIŞ              SATIŞ
Küçük Altın (Eski) 518.00 TL 535.00 TL
Küçük Altın (Yeni) 519.00 TL 536.00 TL
Yarım Altın (Eski) 1036.00 TL 1070.00 TL
Yarım Altın (Yeni) 1038.00 TL 1072.00 TL
Tek Altın (Eski) 2072.00 TL 2140.00 TL
Tek Altın (Yeni) 2076.00 TL 2144.00 TL
2,5'luk Altın (Eski) 5180.00 TL 5350.00 TL
2,5'luk Altın (Yeni) 5190.00 TL 5360.00 TL
Cumhuriyet Lira 2130.00 TL 2180.00 TL
22 Ayar Bilezik 308.00 TL  
Has Fiyatı 323.70 TL
 

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ          SATIŞ
  • Dolar   : 6,2909 TL  6,2937 TL
  • Euro    : 7,0358 TL  7,0399 TL
  • Sterlin  : 7,9363 TL  7,9430 TL
eskisehir altin fiyatlari 13 03 2020

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Gayrimenkul piyasası hareketlendi, uzmanlar uyardı

Gayrimenkul sektöründe özellikle yabancıların Türk vatandaşı olmak için yatırım yapması hareketliliğin artmasında etkili oldu. 2019’un ikinci yarısından itibaren Çinlilerin Türkiye’de yatırımı yapmaya başladığı belirtilirken uzmanlar gayrimenkul alacak vatandaşlara bu süreçte kritik uyarılarda bulundu.

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe hareketlenmeler başladı. Uzun zamandır bankaların sağladığı uygun krediler gayrimenkul piyasasını da hareketlendirdi. Özellikle yabancıların Türk vatandaşı olmak için gayrimenkule yatırım yapması da hareketliliğin artmasında etkili oldu. Çinlilerin 2019’un ikinci yarısından itibaren Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmaya başladığı belirtildi. Öte yandan, ortaya çıkan korona virüsü Çinlilerin gelişini etkiledi. Avrupa’da yaşanan korona virüsü vak'aları sonrası yabancıların bir çoğunun Türkiye’de vatandaşlık hakkı elde etmek için gayrimenkule yatırım yapmaya başladığı öğrenildi.

Uzmanından kritik uyarılar
Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da Gayrimenkul alanında birçok ödül ve başarısı bulunan Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Can, “Gayrimenkulün önündeki en büyük engel faiz oranlarının yüksek oluşudur. FED faiz indirimiyle beraber sadece Türkiye’deki ekonominin değil, dünyadaki ekonominin de canlanacağına inanıyorum. Dolayısıyla orta vadede olumlu bir yansıması olacaktır. Gayrimenkulün en büyük engellerinden bir tanesi faiz oranlarının çok yüksek olmasıdır. Mevduat ve kredi faiz oranlarının çok yüksek oluşu gayrimenkulün gelişmesindeki en büyük engellerden bir tanesidir. Mevduat faiz oranları Türkiye’de düşmeye başlarsa ki geçtiğimiz son iki ay içerisinde bunu yaşadık, insanlar gelirlerinin faiz oranlarıyla örtüşmediğine kanaat getirdi ve enflasyon da mevduat faizlerinden yüksek çıktığı için insanlar yatırıma dönmeye karar verdiler. Önümüzdeki altı aylık süreç içerisindeki kredi faiz oranlarını değerlendirdiğimizde yüzde 30 - yüzde 40 gerilediğinde bunun da yansımalarını gördük. Faizler böyle devam ederse insanlar bankada enflasyonun altında kalacağını düşünerek yatırıma karar verecekler” dedi.
"Geçtiğimiz iki yıl içerisinde dolara yatırım yapan müşterilerimizin birçoğu yüzde 20 oranında doların gerilediğine kanaat getirdiği için geçen haftaki artıştan dolayı paralarını dolardan Türk lirasına çevirip gayrimenkule yatırım yaptı" diyen Can, “ 2016 yılından bu tarafa baktığımız zaman yabancıların gayrimenkul alım oranı yadsınamaz. Özellikle İran bu oran içerisinde büyük bir paya sahipti” şeklinde konuştu.

Çinliler Türkiye’ye yatırım yapmaya başladı
İran’daki korona virüsünden dolayı sınır kapılarının kapanmasından sonra Türkiye pazarının ciddi bir şekilde etkileneceğini kaydeden Can, ”2019 yılının ilk başlarında Çin, gayrimenkul alanında Avrupa’da belli kısıtlamalara uğradı. Dolayısıyla Türkiye’deki piyasanın durgunluğu, 250 Bin dolar karşılığında vatandaşlık hakkı elde etme gibi uyguladığı kriterlerden dolayı Çin gözünü Türkiye’ye çevirdi. 2019’un ikinci yarısında Çinliler Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapmaya başladılar. Durum böyle olunca özellikle İstanbul’da Çin mahallelerinin oluşacağına dair fikirlerimiz vardı. Fakat korona virüsü Çinlilerin gelişini de etkiledi. Yabancıların birçoğu Türkiye’de vatandaşlık hakkı elde etmek için gayrimenkule yatırım yapıyor” açıklamasında bulundu.

‘Dünyada üretilmeyen tek şey topraktır’
Ülkemizdeki toprak kanunundan dolayı yabancılara toprak satışlarında belli kısıtlamalar getirildiğine değinen Can, “Yabancılar daha çok gayrimenkul sektöründe konut alımlarına yöneliyor. Dünyada üretilmeyen tek şey topraktır. Bu da toprağı kıymetli hale getirmektedir. Ülkemizdeki genç nüfus oranı gelecek zamanlarda daha da yükselecektir. Oluşacak yükseliş için daha fazla yeni yerler, yeni konutlar üretmek gerekmektedir. Biz dolar bazlı yeni bir uygulama başlattık. Dolar bazlı yatırım alanlarına baktığımızda insanlar doları, altını bu alanların içine dahil ediyor. Biz araziyi de bu alanların içine koymayı tercih ediyoruz. Çünkü orta vadede baktığımız zaman arazinin Türkiye’de çok daha fazla kazandırdığını çıkardığımız istatistiklerle görebiliyoruz. Dolar bazlı yeni uygulamamız için bazı çalışmalarımız var. Devletimizin açıkladığı bazı büyük projeler var. Biz bu projeleri mercek altına alıp inceliyoruz. Dolayısıyla müşterilerimize de bu projelerin hayata geçtikten sonra değer kazanacağına dair görüşlerimizi aktarıyoruz. Belli bölgelerin gelişimiyle ilgili bir takım parametreler belirliyoruz. İnandığımız bazı bölgeler mevcut bunun yanında yatırım yaptırdığımız bölgelerimiz de var. Bunun tamamen alt yapısı dolu. Sadece kendi öngörülerimizden ziyade devletimizin açıkladığı bazı projeler dahilinde müşterilerimize yatırım tavsiyelerinde bulunuyoruz. İnsanlar orta vadede bekleyip para kazanmayı hedefliyorsa kesinlikle arazi yatırımı yapmalarını öngörüyoruz” dedi.

Sanayi üretimi ocakta yüzde 7,9 arttı

Sanayi üretimi 2020 ocak döneminde yıllık yüzde 7,9 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 ocak dönemi sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2020 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,8 arttı.

Sanayi üretimi aylık yüzde 0,2 azaldı
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,3 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,2 arttı.

Ciro endeksleri açıklandı

Toplam ciro 2020 ocak döneminde yıllık yüzde 20,5 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 ocak dönemi ciro endeksleri açıkladı. Buna göre; sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi (2015=100), 2020 yılı ocak ayında yıllık yüzde 20,5 arttı. Toplam cironun alt detaylarına bakıldığında; 2020 yılı ocak ayında yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 20,1, ticaret ciro endeksi yüzde 27,0, hizmet ciro endeksi yüzde 20,8 artarken, inşaat ciro endeksi yüzde 17,9 azaldı.

Toplam ciro aylık yüzde 0,8 arttı
Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi (2015=100), 2020 yılı ocak ayında aylık yüzde 0,8 arttı. Toplam cironun alt detaylarına bakıldığında; 2020 yılı ocak ayında aylık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 3,5, ticaret ciro endeksi yüzde 0,7 artarken, inşaat ciro endeksi yüzde 8,7 azaldı, hizmet ciro endeksi ise aynı seviyede kaldı.

Perakende satış hacmi ocakta yüzde 9,6 arttı

Perakende satış hacmi 2020 ocak döneminde yıllık yüzde 9,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 ocak dönemi perakende satış endekslerini açıkladı. Buna göre; sabit fiyatlarla perakende satış hacmi (2015=100) 2020 yılı ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 5,5, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 13,6, otomotiv yakıtı satışları yüzde 5,8 arttı.

Perakende satış hacmi aylık yüzde 0,8 azaldı
Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2020 yılı ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,8 azalırken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 1,0 arttı.

Perakende ciro yıllık yüzde 20,6 arttı
Cari fiyatlarla perakende ciro 2020 yılı ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 17,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 23,2, otomotiv yakıtı satışları yüzde 18,9 arttı.

Perakende ciro aylık yüzde 0,2 arttı
Cari fiyatlarla perakende ciro 2020 yılı ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,8, otomotiv yakıtı satışları yüzde 2,3 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,0 azaldı.

borsa son durum 13 02 2020

Borsa güne yatay başladı

Borsa, güne yüzde 0,02'lık hafif yükselişle başladı.
Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi güne 0,02'lık hafif yükselişle başladı. Endeks, 18 puanlık artışla 93 bin 657,50 puan oldu. Açılışta bankacılık endeksi 0,35, holding endeksi de 0,24 değer kazandı.

Her dört kişiden biri evini kiraya veriyor

Dünya genelinde evini kiraya veren kişilerin oranı belli oldu. Türkiye’de evini kiraya verenlerin oranı yüzde 24 olarak saptandı. Evini kiraya verenlerin en yüksek olduğu ülke ise yüzde 56 ile İsviçre olarak kaydedildi.

Medya takip kurumu Ajans Press, ev kiraları ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve ITS Medya’nın dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl kiralarla ile alakalı basına 25 bin 451 haber yansıdığı tespit edildi. Sadece bu yıl içinde çıkan haber adetleri incelendiğinde ise 6 bin 359 adet yansıma tespit edilirken, en konuşulan başlıklar arasında gelir dengesine oranla kira fiyatlarının yüksekliği yer aldı. Özellikle geçtiğimiz yıl İstanbul’da, bu yıl Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası ev kiralarında yaşanan artış ve fırsatçılık medyaya da yansıdı.

Ajans Press’in, RentCafe verilerinden elde ettiği bilgilere göre, dünya genelinde evini kiraya veren kişilerin oranı belli oldu. Böylelikle Türkiye’de evini kiraya verenlerin oranı yüzde 24 olarak saptandı. Evini kiraya verenlerin en yüksek olduğu ülke ise yüzde 56 ile İsviçre olarak kaydedilirken, ikinci sıraya yüzde 48 ile Almanya, üçüncü sıraya yüzde 44 ile Avusturya ve Güney Kore, dördüncü sıraya yüzde 38 ile Japonya’nın yerleştiği saptandı. Evini kiraya verenlerin en az olduğu ülke ise yüzde 10 ile Singapur olarak belirlendi. Singapur’un üzerinde yer alan ülkeler ise yüzde 13 ile Rusya ve yüzde 17 ile Norveç olarak kayıtlara geçerken, yapılan araştırmanın kira beyanında bulunan resmi rakamlar üzerinden derlendiği belirlendi.

benzine indirim 13 03 2020

Türk Telekom’dan uzaktan eğitime destek

Koronavirüs ile ilgili alınan önlemler kapsamında, Cumhurbaşkanı başkanlığında tüm bakanların katıldığı toplantı sonrası okulların tatil edilmesi ve online eğitim sürecinin başlatılması kararı üzerine Türk Telekom bir açıklama yaptı. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, fiber altyapısı ve SEBİT online platformu ile tüm öğrencilere desteğe hazır olduklarını belirtti.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Virüsün dünyadaki etkilerini uzun süredir takip ediyorduk. Türk Telekom olarak altyapı yatırımlarımızı sık sık kamuoyuyla da paylaşmıştık. Online eğitim ile ilgili de şirketimiz SEBİT’in yıllara dayanan bilgi ve tecrübesi var. Salgının dünyada yayılma sürecinde de uzaktan eğitim konusunda yapılacakları kamudaki yetkililerle görüşerek pek çok senaryo üzerinde çalışmıştık. Bugün Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu karara başta fiber altyapımız ve teknolojimizle her türlü desteği vermek için hazırız." dedi.
Ümit Önal bu süreçte öğrencilere ve velilere destek olmayı sürdüreceklerini vurguladı. Fiber altyapı, baz istasyonları, Vitamin uygulaması ve Türk Telekom’un iştiraki SEBİT’in deneyimli ekibi ile gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Türk Telekom CEO’su Önal, kamu otoritesiyle uzun süredir çalışma yürüttüklerinin de altını çizdi.
Diğer yandan, 'EBA' yazıp 5555’e SMS gönderen faturalı ya da faturasız hat kullanan tüm mobil abonelerine, Türk Telekom tarafından EBA kullanımlarında 3GB internet hediye edilecek.

ODTÜ Teknokent’te 1988 yılından beri AR-GE yaptıklarını belirten Türk Telekom İştiraki Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti; "Türkiye’nin en büyük eğitim teknolojileri şirketiyiz. Türk Telekom’un grup sinerjisinden de aldığımız güçle, teknolojiyi yenilikçi ve etkin bir şekilde kullanarak ulusal ve uluslararası eğitim çözümleri üretiyoruz. Geliştirdiğimiz uygulamalar hâlihazırda pek çok özel ve devlet okulunda başarıyla çalışıyor. Uygulamalarımız ve programlarımız öğretmen ve öğrencilerden aldığımız geri bildirim ile sürekli geliştiriliyor ve müfredat ile uyumlu hâle getiriliyor” dedi.
Ahmet Eti ayrıca; Türkiye'nin en kapsamlı ve zengin içerikli dijital eğitim ürünü Vitamin’in hâlen on binlerce öğrenci tarafından kullanıldığını ve üniversiteye hazırlananlar için de Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) derslerini Raunt aracılığıyla sunduklarını belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken’den “uçak bileti” açıklaması

Bazı havayolu şirketlerinin uçak bileti iptallerinde vatandaşı mağdur ettiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Havayolu şirketleri bir sene boyunca değişim hakkı vermeli. Kimsenin mağdur olmaması için yurt içi de yurt dışında tüm seyahatlerde fark alınmadan, iptal kesintisi yapılmadan herkese cayma hakkı tanınmalı” dedi.
TESK Genel Başkanı Palandöken, korona virüsü nedeniyle gerçekleştirilen uçak bileti ertelemeleri ve iptallerine ilişkin açıklama yaptı. Bazı havayolu şirketlerinin uçak bileti iptallerinde vatandaşı mağdur ettiğini belirten Palandöken, “Küresel bir salgın olarak kabul edilen korona virüsü nedeniyle tedbir amaçlı yurt dışı seyahat biletlerini iptal etmek ya da ertelemek isteyen vatandaşlarımız bir hayli fazla. Birçok ilgili makam tarafından bu seyahatlerin yapılmaması yönünde açıklama yapıldı. Aylar öncesinden iş gezisi ya da gezi amaçlı olan ve şimdi iptal edilen bu seyahatlerde havayolu şirketleri kimseyi mağdur etmemeli. Zaten yüksek fiyatlarla biletleri alan ve iptal ya da ertelemek isteyen vatandaşlarımız için havayolu şirketleri bir sene boyunca değişim hakkı vermeli. Kimsenin mağdur olmaması için yurt içinde, yurt dışında tüm seyahatlerde fark alınmadan, iptal kesintisi yapılmadan herkese cayma hakkı tanınmalı” şeklinde konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi