Eskişehir altın fiyatları bugün 06.03.2020 - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları bugün 06.03.2020 - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira?
A
a

Eskişehir altın fiyatları ne kadar merak ediliyor. Altın bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada çeyrek altın kaç lira oldu? İdlib'de yapılan ateşkes sonrası gram altın kaç lira? Dolar ve Euro ne kadar? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün, altında hareketlenmeler sürüyor. Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus lider Putin'in Moskova'da görüşmesinin ardından Suriye'nin İdlib bölgesi için yapılan ateşkesin ardından dünya borsalarındaki hareketlenmeler devam ediyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar?

Corona virüs (COVİD-19) salgınından etkilenen kişi sayısının 100 bine dayanması ve hastalığın küresel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin her geçen gün artarak devam etmesi yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altının fiyatlarında yükselişe neden olmaya devam ediyor. Dünya borsalarındaki aşırı hareketlenmeler ve Fed'in faiz indirimi kararının ardından ABD tahvillerinde faizlerin tarihin en düşük seviyelerine inmesi altına olan talebi çoğaltıyor. Hafta başlangıcında 1580 dolar olan spot altının ons fiyatı bu sabah itibariyle 1678 seveyelerinden işlem görüyor.

Piyasalarda aşırı oynaklığın yaşandığı bu hafta bugün kapanıyor. Küresel finans piyasalarında corona virüs salgını ve hastalığın etkileri en önemli gündem olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yurt içinde ise Rusya ile yapılan görüşmelerin sonucunda gece yarısı İdlib'de başlayan ateşkesin piyasalar üzerinde nasıl bir etki yapacağı merakla bekleniyor. 

Yoğun olarak geçen haftanın bu son gününde dolar/TL, yapılan i,şlemlerin artmasıyla beraber 6,08 sevieyelerine çekilmiş gözüküyor. Euro/TL ise 6,84 bandında işlem görüyor.

ABD Senatosu dünyaya yayılan corona virüs salgınıyla mücadele için 8,3 milyar dolarlık bir kaynak ayrılmasını içeren paketi kabul etti. Diğer taraftan, ABD Başkanı Trump, ABD ekonomisinin corona virüs salgınından darbe yiyebileceğini fakat bu zorluğu da er ya da geç geride bırakacaklarını ifade etti.

Yaşanan bu gelişmelerin olumlu ya da olumsuz etkileri, altın fiyatlarında yaşanması muhtemel değişimlerin habercisi olmaya devam edecek.

Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 6 Mart 2020 (bugün) saat 10.55 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altının fiyatları ne kadar oldu? Eskişehir'de döviz hangi seviyeden el değiştiriyor?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizler için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

                                  ALIŞ            SATIŞ
Küçük Altın (Eski) 526.00 TL 543.00 TL
Küçük Altın (Yeni) 527.00 TL 544.00 TL
Yarım Altın (Eski) 1052.00 TL 1086.00 TL
Yarım Altın (Yeni) 1054.00 TL 1088.00 TL
Tek Altın (Eski) 2104.00 TL 2172.00 TL
Tek Altın (Yeni) 2108.00 TL 2176.00 TL
2,5'luk Altın (Eski) 5260.00 TL 5430.00 TL
2,5'luk Altın (Yeni) 5270.00 TL 5440.00 TL
Cumhuriyet Lira 2165.00 TL 2215.00 TL
22 Ayar Bilezik 313.00 TL  
Has Fiyatı 329.70 TL

Eskişehir döviz kurları

                                         ALIŞ         SATIŞ
  • Amerikan doları : 6,0910 TL   6,0924 TL 
  • Euro                   : 6,8386 TL   6,8414 TL
  • Sterlin                : 7,9011  TL  7,9050 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

 

Paniğe kapılmadan beklerse altın sahipleri kazanacak

 Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, Çin’de çıkan korona virüsü ve yaşanan, ekonomik, siyasi gelişmeler nedenlerle zirveye çıkan altın fiyatları hakkında vatandaşlara paniğe kapılmamasına tavsiye ederek, “Sabır ederse herkes kazanır” dedi.
Geçtiğimiz hafta fiyatıyla zirveye çıkan altın fiyatlarında henüz pek ciddi bir iniş olmadı. Çeyrek altın fiyatı 500’ü aşarak herkese şaşırtarak buradaki psikolojik bariyerini de geçti. Bu durumda altın konusunda vatandaşların acele ederek paniğe kapılmaması tavsiye edilerek biraz daha beklemelerinde fayda olacağını dile getiriliyor.

Beklerse herkes kazanacak
Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, altın fiyatları ile ilgili değerlendirmesinde, “Tabii ki her çıkışın bir inişi olacak, yani hiçbir zaman devamlılık zirve etmez. Altın biraz aşağı düşecek sonra tekrar fiyatı yükselecek. Ama bü sefer devamlı fiyat yükselişi Çin’deki Korona virüsü ile ilgili bir olaydır. Şuan altın alanlar, altın biraz geriye geldiğinde paniğe kapılmaları onlar için zarar olur. Bekleyecekler. Çünkü altın uzun vadeli devamlı yatırımcısına kazandıran bir şeydir. Sabır ederlerse herkes kazanır. Geçen sene altın fiyatında yüzde 30 bir artış oldu, bu sene ocak ile şubat sonuna kadar yüze 13 civarında bir artış var. Yani ben altını fiyatının artacağın kanaatlindeyim, ama bu iki ay üç ay gibi bir süre değildir uzun sürede artacak. İnsanlar elindeki altınlarını tutarlarsa, biraz aşağı gelince paniğe kapılmazlarsa kâr edeceklerini söylüyorum” diye konuştu.

eskisehir altin fiyatlari 06 03 2020

Altında ki psikolojik sınırı açtı
Arıyürek, altın fiyatların yükseleceğini beklediği dile getirerek çeyrek altının fiyatı 500’ü aşınca insanların buradaki psikolojik sınırını da açtığı söyledi. Ercan Aruyürek konu ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Altının fiyatının artmasını biz bekliyorduk, fakat bu derece yükselmesini beklemiyorduk. Çin’de piyasaların yavaşlaması, bazı ülkelerin Çin’e kapılarını kapatılmaları, orada ekonominin zayıflanması riski artırdı. Güvenli liman olarak yatırımcılar altına yöneldiler. Bu Korona virüsü böyle devam ederse daha kötü sonuçlar çıkabileceğini söyleyebiliriz. Bütün piyasa Türkiye’de aynı. Beli bir psikolojik sınırı vardı. Çeyrek altın 500 liranın atındaydı. Bunu aşınca insanlar ister istemez yazın da yapacakların düğünlerin altınlarını de artık duraksadılar. ‘Biraz bekleyelim, belki altın fiyatı düşer” diye düşünüyorlar böylece biraz müşteri kaybımız da oldu. Bunun en bariz örneğini de 14 Şubat Sevgililer Gününde yaşadık. Çünkü insanların alım gücünü oldukça aştı. Altın artık bir hediye olmaktan çıkıyor gibi geliyor bence.”

Ticari diplomasi yolculuğuna, Korona virüsü damgası

Gaziantep'te düzenlenen "Ticari Diplomasi Yolculuğu" paneline korona virüs tahdidi damga vurdu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri iş birliğiyle GAİB hizmet binasında düzenlene panelde konuşan DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, bugün dünya ticaretinin en önemli gündem maddelerinden biri ticari korumacılık olduğunu belirtti.

İhracat için sivil ilişkilerin önemli bir payı olduğunu söyleyen Altunkaya, bölge ve ülke ihracatı açısından Habur Sınır Kapısı'nın büyük önem taşıdığını kaydetti. Korona virüs nedeniyle kapatılan sınır kapısının hem ülke hemde bölge ekonomisine zarar verdiğini kaydeden Altunkaya, “Dünyanın en büyük ekonomileri arasında ticaret savaşları yaşanmaktadır. İhracat artışı için sivil ilişkilerin önemli bir payı vardır. Koronovirüs nedeniyle Irak sınırı geçişlere kapatılmış durumdadır. Irak 2019 yılında ülkemizin en önemli 6. ihracat pazarıdır. Ülkemizden 7,7 milyar dolar ihracat yaptığımız bu pazara erişimde yaşanan sorunlar, tüm ülkemiz için ciddi sonuçlar doğuracaktır. 8,5 milyar dolar ihracatımızın 2,5 milyar dolarını Irak'a yapıyoruz. Yani Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak, yaptığımız ihracatımızın yaklaşık yüzde 35'lik kısmını biz Irak'a yapıyoruz. Devletimizin tüm kurumlarımızın bu konuya önemle yaklaşması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci de konuşmasında ticari diplomasinin yerine odağın korona virüs ve Habur Sınır kapısının kapatılması konusuna kayacağına emin olduğunu söyleyerek, tüm iş dünyasına tüm zorluklara rağmen pes etmemeleri konusunda çağrıda bulundu.

"Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in de aralarında bulunduğu bölgenin önemine ve zorluğuna dikkat çekerek, "Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Bu coğrafyada üretmek zorundayız. Yüksek teknolojiye geçmek zorundayız ve bunu diplomasiye dönüştürmek zorundayız. Bu işin ise yüzde 20'si teknik, yüzde 80'i iletişim. Çeşitliliği arttırmamız, rakamları değiştirmemiz gerekiyordu. Bu zor coğrafyada dibimizde kocaman bir kaos varken 180 fabrika bitirmemiz, olağanüstü bir direnç istiyordu. Bu şehir, gazi şehir, gastronomi şehri, son dönemlerde yaşanılanlar, 2 milyonluk gazi şehrin 500 binlik mülteciyi misafir etmesi ile Türkiye ne kadar büyüyorsa onun 3 katı büyüme gücüne ulaşması, ne kadar girişimci, cesaretli ve dirençli bir şehir olduğunu gösterdi" ifadelerine yer verdi.
Gaziantep Valisi Davut Gül, yeni korono virüs hastalığına değinerek, “Habur sınır kapısı ile ilgili 3-4 gündür yaptıkları mücadeleyi biliyoruz. Biz de bu toplantıya dahil olduk. İlgili yerlere ilettik, söyledik. Çok kısa süre içerisinde de yüz yüze görüşeceğiz. Dünya bir virüs ile karşı karşıya. Tabi ülke bunun tedbirlerini alıyor. Tedbirlerini alırken, 83 milyon insanın güvenliği göz önünde bulunduruluyor. Bizlerin talebi de Güvenliği ihlal etmeden ticaret yapılabilir mi? Bunlarla ilgili alternatifleri, önerileri konuşuyoruz" diye konuştu.

Panele, konuşmacıların yanı sıra MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Çelenk, sanayiciler ve iş adamları da katıldı.

Korona virüsü madencilik sektörünü yüzde 43 etkiledi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye’de Şubat ayında maden ihracatının 282 milyon dolar olduğunu söyleyerek, Korona virüsü nedeniyle ihracatların düştüğünü söyledi.

Bilecik’te mermer ve madencilik sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, Bilecik’in mermer yönünden zengin bir il olduğunu söyledi. İl, il gezerek sektörün sorunları dinlediklerini söyleyen Dinçer, sözlerine şöyle devam etti:

"Şubat ayında Türkiye maden ihracatı 282 milyon dolar olurken, geçtiğimiz aya göre yüzde 4’lük bir düşüş meydana geldi. Şubat ayında doğal taş ihracatımız blok olarak 23 milyon dolar yani yüzde 43’lük bir düşüş oldu. Geçen seneki şubat ayına göre işlenmiş ihracatımız ise yüzde 13’lük bir artış olurken, onundan birim fiyatı 85 milyon dolar. Toplamda da 108 milyon dolar, totale baktığımızda yüzde 6’lık bir düşüş var. Tabi bunun nedenleri arasında şubat ayında coronavirüs çıktı bu dünya genelinde ihracat ve ithalatı biraz sıkıntıya düştü."
Toplantıya, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin ve Bilecik’te faaliyet gösteren maden ve mermer fabrikası sahipleri ile müdürleri katıldı.

2019 yılı ihracat rakamları açıklandı

 İnegöl Ticaret Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, 2019 yılı ihracat rakamlarını açıkladı.

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl’de 2018 yılında 1 milyar 11 milyon dolar olan ihracatın 2019 yılında 1 milyar 200 milyon dolara yükselerek yüzde 19 arttığını söyledi. Uğurdağ, “İnegöl 2019 yılında 889 firma ile 1 milyar 200 milyon dolar ihracat, 34 firma ile 249 milyon dolar ithalat yaparak 1 milyar 450 milyon dolar dış ticaret hacmi gerçekleştirmiştir. 2019 yılı verilerine göre İnegöl 950 milyon dolar dış ticaret fazlası vererek ekonomide model olma geleneğini sürdürmektedir” dedi.

İhracat birincisi mobilya sektörü oldu
Uğurdağ; “İhracat 1 milyar 11 milyon dolardan 1 milyar 200 milyon dolara yükselerek yüzde 19 arttı. İthalat ise 320 milyon dolardan 249 milyon dolara düşerek yüzde 22 azaldı. Bu verilere göre 2019 yılında ilçemizin dış ticaret hacmi de bir önceki yıla nazaran yaklaşık yüzde 9 arttı. 2019 yılının ihracat birincisi mobilya sektörü oldu. Otomotiv yan sanayi, makine metal ve orman Ürünleri sektörleri ihracatında düşüş yaşanırken, mobilya, tekstil, gıda ve kimya sektörlerinin ihracatı arttı. Mobilya sektörü 554 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek İnegöl’ün ihracatında yüzde 46 ile en büyük paya sahip oldu. İhracatta otomotiv yan sanayi sektöründe yüzde 65, makine metal sektöründe yüzde 28, orman ürünleri sektöründe yüzde 9 düşüş yaşanırken, toplam ihracat bir önceki yıla göre yüzde 18 artış gösterdi. İhracatta mobilya sektöründe yüzde 30, tekstil sektöründe yüzde 34, gıda sektöründe yüzde 20 ve kimya sektöründe yüzde 8 artış gerçekleşti. İthalatta ise tüm sektörler toplamında yüzde 22’lik bir azalış yaşandı” ifadelerini kullandı.

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa, güne yüzde 0,14'lük düşüşle başladı.

Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi güne 0,14'lük düşüşle başladı. Endeks, 161,35 puanlık azalışla 111 bin 653 puan oldu. Açılışta bankacılık endeksi 0,75, holding endeksi de 0,22 değer kaybetti.

Türk mobilyacılar ihracat basamaklarını hızla çıkıyor

Türkiye'ye 2019’da 3,6 milyar dolar döviz kazandıran, 2,7 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası veren mobilya sektörü, Uluslararası İzmir Mobilya Fuarında büyük bir buluşmaya sahne oluyor. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Çin’deki korona virüsün dünyaya hızla yayıldığını, 300’e yakın fuarın iptal edildiğini, ama Türkiye’nin şanslı ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Modeko Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı kapsamında, Mobilya İhracatçıları Sektör Buluşmasına ev sahipliği yaptı. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Çin’deki korona virüse vurgu yaptı. Virüsün dünyaya hızla yayıldığının altını çizen Yağcı, 300’e yakın fuarın iptal edildiğini; ama Türkiye’nin şanslı ülkelerden biri olduğunu söyledi. Yağcı, "31. Modeko Fuarı ziyaretçilerine kapıları açtı. Değişik şehirlerden 327 firma katılım gösteriyor. Farklı noktalardan her gün artarak gelen yabancı ziyaretçilerimiz olacak. Ticaret Bakanlığı kanalıyla gerçekleştirdiğimiz alım heyetlerine büyük destek veriyoruz. Fas, Özbekistan, Bosna Hersek’ten alım heyetlerimiz var. Katılımcılarımız umarım güzel işlere imza atarlar, siparişler alırlar" dedi.

Üniversiteler fuarda
Fuar organizasyonuna ilave katkıda bulunmak için üniversitelerle irtibata geçtiklerini ve tasarımla ilgili hocaları davet ettiklerinden bahseden Cahit Doğan Yağcı, "Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Yüksekteknoloji Enstitüsünün tasarım bölümlerini davet ettik. Ege İhracatçı Birlikleri olarak bir stant açmaya tasarımla ilgili faaliyetlerde bulunmaya karar verdik. Bugün başlayan aktiviteler 3 gün sürecek, her gün ayrı hoca gelip tasarımla ilgili sorularınızı cevaplandıracak. Sürekli katma değeri yüksek ürün ihracatından bahsediyoruz. Bunun için tüm alt sektörlerimize düşen çok görev var. Tasarım ve markalaşmaya büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimizde sektörle ilgili özellikle mobilyada eğitimli eleman konusunda ciddi açıklar vardı. Meslek okullarında burslar verdik. Üniversitelerin tasarım bölümleriyle işbirliği yaparak öğrencilere bu mesleği sevdirmeye çalışıyoruz. Üniversitelerle işbirliği yapamazsak sanayiye olan katkımızda iddialı olamayız. Ancak üniversitelerle işbirliğinin sonucunda sektöre daha çok katkımız olacak" şeklinde konuştu.

Torbalı Mobilya OSB’de sona doğru
Cahit Doğan Yağcı, Karabağlar’ın kentsel dönüşüm içerisinde olduğunu, mobilya sektörünün burada sıkıştığını, İzmir dışında yeni bir bölgeye geçmesi gerektiğini yineledi. Yağcı, "İzmir’in gündemine Torbalı Organize Sanayi Bölgesinin bitişiği arazide Torbalı OSB’nin ikinci kısmı olarak Mobilya Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını taşıdık. Fikir İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Torbalı Belediyesi, Torbalı Ticaret Odası tarafından destek buldu. Müracaatlar alındı, çalışmalar devam ediyor. İhracat açısından son derece önemli. 590 bin metrekarelik alan için 64 firma başvurdu. Şu anda 390 bin metrekare alan sağlanabiliyor. Mevcut alanın neredeyse yüzde 50 fazlası bir talebin oluştuğunu görüyoruz. Bu da bize sektör için mobilya organize sanayi bölgesi ihtiyacının önemini ortaya koyuyor. Showroomların olduğu, mobilya ile ilgili eğitim kurumlarının bulunduğu, yurt içi ve yurt dışından gelen müşterilerimizi gönül rahatlığıyla ağırlayabileceğimiz bir yer olacak. Yabancı geldiği zaman alternatif görmek ister, çok sayıda firmayı görmek ister bunu sağlarsak daha çok yabancı gelir" diye konuştu.

"Kağıt olarak Türkiye’nin ihracatı 2,2 milyar dolar"
Yağcı, Egeli mobilya sektörüne, "Buradaki fuara mutlaka katılmamız gerektiğini bilmemiz lazım, imtina edenler var. Üzerinize düşeni yapın" diyerek seslendi. Yağcı, "Eğer biz bu katılımı gösterirsek, yurt dışına '500-600 katılımlı bir fuar yapıyoruz' mesajını verirsek yabancılar gelir. Gelen yabancıların hepsinin uçak biletlerini ve konaklamalarını biz sağlıyoruz. Gereğini yapalım ondan sonra şikayet edelim, biz kendimize bakalım. 'İzmir’e direk uçak yokta bunun için olmuyor' diyorlar kabul etmiyorum. Geçen sene Modeko fuarına 307 firma, İnegöl fuarına ise 184 firma katıldı. İnegöl fuarına gelen ziyaretçi sayısı 16 bin 480. Modeko’ya ise 14 bin 800 civarında firma geldi. Bu İnegöl’deki sektör temsilcilerinin güçlü iş birliğinin sonucudur. Nürnberg’deki gıda fuarına bakın. Hangi ülkelerin Nürnberg’e direk uçağı var? Hannover’a kaç ülkeden var? Dünyanın en büyük fuarı 476 bin metrekare. Çoğu ülkeden uçakta yok. Bu mazeretin arkasına sığınmayalım sektör olarak üzerimize düşeni yapalım. Biz üzerimize düşen görevi yaparsak ilerde direk uçuş da olacaktır. Kağıt sektöründe selüloz üretimi olmadığı için 4,5 milyar dolarlık selüloz ithalatı var. Kağıt olarak Türkiye’nin ihracatı 2,2 milyar dolar. Büyük oranını bizim firmalarımız gerçekleştiriyorsa da kağıt sektöründe ciddi bir cari açık veriyoruz. Kağıt ve selülozla ilgili plantasyon yapılmalı, selüloz üretiminin Türkiye’de yapılması teşvik edilmeli" şeklinde konuştu.

"2020 ihracat hedefimiz bu senede asgari yüzde 10 artış hedefliyoruz"
Ege Bölgesinin 181 ülkeye ihracat yaptığını, Türkiye mobilya, kağıt, orman ürünlerinde ise 212 ülkeye ihracat yapıldığını anlatan Cahit Doğan Yağcı şöyle konuştu:

"Son derece iyiyiz; ama yeterli değil. İhracat potansiyelini artırmaya devam etmeliyiz. 2019 yılında yüzde 10’luk artış sağladık. Üç sektör arasında en başarılısı mobilya sektörü yüzde 13’le 167 milyon dolara geldik. Ekonomik sıkıntılar üreticimizi ihracata yöneltiyor. Çin’deki virüs nedeniyle mobilya fuarı gerçekleşemiyor boşluk oluştu. Türk mobilyacıları olarak kalitemizle, Ar-Ge’yle, tasarımımızla, rekabetçi fiyatımızla doldurmak için fırsat. Kendimizi göstermemiz için imkan. 2020 ihracat hedefimiz bu senede asgari yüzde 10 artış hedefliyoruz. Sektörlerdeki bu heyecan ülkedeki ekonomik sıkıntılarında verdiği şeyle yükselecektir. Cari açığa katkısı olması açısından İstanbul çok önemli rol oynayacaktır."

Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, 180 ülkeye Türk mobilyasının satıldığını, 2000 yılından bu yana sektörün gelişme kaydettiğini açıkladı. Güleç, "2000 yılında 160 milyon dolar mobilya satıyorduk karşılığında 280 milyon dolar mobilya ithalatımız var. Bugün 3 milyar 481 milyon dolara ulaştı. Karşılığında 500-600 milyon dolar ithalatımız var. Geçen sene Ocak-Şubat’ta 500 milyon dolar ihracatımız vardı. Bu sene ocak-şubat ayı 581 milyon dolar ihracatı yakaladık. Yüzde 16,5 civarında fazlalığımız var. Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde toplamda 5,5 milyar dolar ihracatımız var. Ocak-Şubat satışımız geçen sene 800 milyon dolardı, bu sene 900 milyon dolar" dedi.

Aynı zamanda Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Modeko Fuarı kapsamında en iyi stant tasarım yarışması düzenledi. Fuara katılan 317 firma içinden bazı firmalar ödül aldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi