Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir altın fiyatları 4 Mayıs 2021 – Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 4 Mayıs 2021 – Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları 4 Mayıs 2021 Salı (bugün) yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altının ne kadar olduğu merak ediliyor. Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatlarındaki inişli çıkışlı grafik sürmeye devam ediyor. Peki bugün gram altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar? Yarım altın kaç TL?
Döviz kurları dün olduğu gibi bugün de sakin bir seyirle başladı. Dolar/TL 8,25-8,30 bandında hareket ederken euro/TL ise 9,94-9,95'lerde işlem görüyor.
4 Mayıs 2021 Salı (bugün) saat 11:00 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 477,45 TL
Satış: 477,52 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 764,00 TL
Satış: 787,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.520,00 TL
Satış: 1.574,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 3.039,00 TL
Satış: 3.136,00 TL
Eskişehir altın fiyatları bugün 4 Mayıs 2021 Salı

Bugünün önemli ekonomi haberleri

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 3,13 puan ve yüzde 0,22 değer kazanarak 1.424,27 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,46 ve holding endeksi yüzde 0,14 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,62 ile spor, en çok kaybettiren ise yüzde 4,03 ile finansal kiralama faktoring oldu.

BIST 100 endeksi, dün 1.400 puan direnç seviyesini aşmasının ardından yükselişi ivme kazanarak günü önceki kapanışa göre yüzde 1,67 artışla 1.421,15 puandan tamamladı.

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise İngiltere'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi ve ABD'de fabrika siparişleri başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.440 seviyesinin direnç, 1.390 puanın destek konumuna geldiğini söyledi.

Açıklanan şirket finansal sonuçlarının, genel olarak beklentilerden iyi bir karlılığa işaret etmesinin pay piyasalarını desteklediğini aktaran analistler, BIST 100 endeksinin 1.440 üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda yeni bir yükseliş trendinden bahsedilebileceğini bildirdi.

Banka şube çalışma sürelerinde emekliler için düzenleme
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), tam kapanma döneminde, banka şubelerinin daha uzun süre açık tutulabilecek şekilde emekli maaş ve ikramiyesi, diğer maaşlar, aylıklar ve ücretlerin salgın tedbirlerine uyulmak üzere yoğunluğun önüne geçilerek, daha güvenli ve kolay şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla aldığı tavsiye kararını duyurdu.

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yar verildi: "T.C. İçişleri Bakanlığı’nın Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi hükümleri ve Bakanlığın açıklamaları uyarınca, 3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemelerinin, salgın tedbirlerine uyulmak üzere yoğunluğun önüne geçilerek, daha güvenli ve kolay şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu tarafından şube çalışma saatlerine ilişkin bir tavsiye kararı alınmıştır.
Buna göre, Üyeler; açık olacak şubelerinde yeteri kadar personel bulundurmak üzere, müşteri kabul saatlerini, 6-7-10-11 Mayıs 2021 tarihlerinde 09:00-12:30 ve 13:30-16:30, arife günü olan 12 Mayıs 2021 tarihinde 9:00-12:30 belirleyebileceklerdir.
Diğer günlerde, şubelerde 10:00-16:00 saatlerinde hizmet verilmeye devam edilecektir.

Toplumun, kendisinin ve çalışanların sağlığının korunmasına azami ölçüde çaba gösterilmesini teminen, banka müşterilerinin işlemlerinde ATM, internet ve mobil bankacılığı gibi şube dışı kanalları tercih etmelerini arz ve teşekkür ederiz."

Gelir Kaybı Desteği çerçevesinde toplam 1 milyon 33 bin 589 kişiye 3 milyar TL’yi aşkın ödeme yapıldı
Ticaret Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri çerçevesinde hayata geçirilen aylık bin TL olarak sağlanan Gelir Kaybı Desteği çerçevesinde 1 milyon 33 bin 589 kişiye 3 milyar TL’yi aşkın destek sağlandı.
Covid-19 pandemisi nedeniyle olumsuz etkilenen üretim ve tedarik zincirlerine yönelik Ekonomik İstikrar kalkanı çerçevesinde hayata geçirilen destekler ile ticaret erbabının mali açıdan korunması noktasında önemli adımlar atıldı.

- Esnaf ve sanatkarların vergi ve SGK primi ödemelerine yönelik indirim ve kolaylıklar sağlandı
Bu düzenlemeler çerçevesinde esnaf ve sanatkarların kamu sermayeli bankalarca uygun geri ödeme koşulları ile desteklenmeye devam edildi. Esnaf ve sanatkarların kullandığı krediler için erteleme ve yapılandırma imkanları da sağlandı. “Mali sicil affı” hayata geçirilerek ticaret erbabının finansmana erişimlerinin önündeki engel kaldırılarak Esnaf ve sanatkarların vergi ve SGK primi ödemelerine yönelik indirim ve kolaylıklar sağlandı.

Ticaret Bakanlığından derlenen bilgiye göre, Covid-19 salgını nedeniyle Halkbank kaynaklarından sunulan faiz indirimli yeni tip işletme kredisi kapsamında 16 Mart 2020’den 5 Şubat’a kadar olan dönemde 760 bin esnaf ve sanatkara toplam 18,8 milyar TL tutarında kredi arzı sağlandı. Öte yandan 19 yıllık 2002-2021 dönemde sunulan faiz indirimli kredi tutarı 3 milyon 139 bin esnaf ve sanatkara 168 milyar TL olarak gerçekleşti. 2021 yılı Mart ayı sonu itibariyle ise söz konusu kredilerin bakiyesi 71,9 milyar TL olarak kaydedildi.

23 Aralık 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanan 3323 sayılı "Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Karar" çerçevesinde Covid-19 salgını nedeniyle ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi noktasında 3 ay süreyle ödenmek üzere Gelir Kaybı Desteği ve Kira Desteği hayata geçirildi.

- Gelir Kaybı Desteği çerçevesinde 1 milyon 33 bin 589 kişiye toplamda 3 milyar TL’yi aşkın destek
Aylık bin TL olarak sağlanan Gelir Kaybı Desteği çerçevesinde 1 milyon 33 bin 589 kişi yararlandı ve toplamda 3 milyar TL’yi aşkın ödeme tutarı yapıldı. Bunun yanı sıra Gelir Kaybı Desteğine ilişkin şartları taşıması kaydıyla işyerleri kira olan 160 bin 65 kişiye ise büyükşehirlerde aylık 750 TL diğer şehirlerde aylık 500 TL olmak üzere sağlanan Kira Desteği toplamı ise 250 milyon TL’yi aştı.

- Geri ödemelerinin kolaylaştırılmasını yönelik uygulama 240 bin esnaf ve sanatkârın 1 milyar TL tutarındaki borcunu kapsıyor
Esnaf ve sanatkarların geri ödemelerinin kolaylaştırılmasını teminen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’ne (TESKOMB) bağlı kredi ve kefalet kooperatifleri tarafından gecikmiş borçlara yönelik olarak 31 Temmuz’a kadar icra takibi ve alacak tahsili işlemleri yapılmaması kararlaştırıldı. söz konusu dönemde ödeme yapmak üzere kooperatiflere iradi olarak başvuranlardan yalnızca anapara tahsilatı yapılacak olup gecikme faizi alınmayacak. Söz konusu uygulama 240 bin esnaf ve sanatkârın 1 milyar TL tutarındaki borcunu kapsıyor.

30 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında vadesi gelen çeklerin icra ve iflas takibi başlatılamamasına takip işlemlerinin durdurulmasına yönelik düzenleme yapıldı
Ayrıca 30 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan 7318 sayılı "Veri Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" hükümleri çerçevesinde, salgın nedeniyle ortaya çıkan hak kayıplarının ve ödeme sorunlarının önlenmesini teminen, ibraz süresinin son günü 30 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasına isabet eden çeklerin ibraz edilemeyecek. Söz konusu çeklerin 1 Haziran’dan sonra ibraz edilmesine ve 30 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında mezkûr tarih aralığında icra ve iflas takibi başlatılamamasına, ihtiyati haciz kararı verilememesine ve başlanmış takip işlemlerinin durdurulmasına yönelik düzenleme yapıldı.

- Mikro işletmelere 30 bin TL’ye kadar, küçük işletmelere 75 bin TL’ye kadar, 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, 5 milyar TL tutarında bir destek paketi uygulamaya geçirilerek, pandemi nedeniyle nakit akışı olumsuz etkilenmemesi için istihdamını koruyan imalat sektöründe faaliyet gösteren mikro işletmelere 30 bin TL’ye kadar, küçük işletmelere 75 bin TL’ye kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi sağlanacak.
Esnaf ve Sanatkarlara yönelik sunulan Hazine sübvansiyonlu (devletin yaptığı karşılıksız yardım) kredilerin kullandırılması ve geri ödeme ölçütlerinde süre gelen yıllar boyunca iyileştirilmeler de sağlandı. 2002 yılında Hazine destekli kredilerin faiz oranı yıllık yüzde 47 seviyesindeyken 2021 yılında esnaf ve sanatkarların üstlendiği faiz oranı yıllık yüzde 8,5’e geriledi.

-2021 yılında esnaf ve sanatkarların işletme kredisi limiti 225 bin TL’ye kadar, yatırım kredisi limiti ise 500 bin TL’ye kadar yükseldi
Ayrıca 2002 yılında şahıs başına düşen kredi kullanım limiti 5 bin TL iken, 2021 yılında esnaf ve sanatkarların işletme kredisi limiti 225 bin TL’ye kadar, yatırım kredisi limiti ise 500 bin TL’ye kadar yükseldi. 2002 yılında söz konusu kredilere yönelik olarak Hazinece sağlanan sübvansiyon oranı yüzde 20 iken 2021’de bu oran genel kredi tiplerinde yüzde 50’ye, belirli kredi tipleri özelinde ise yüzde 100’e ulaştı.

Balon balığı avcılığının desteklenmesine ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı
Sucul istilacı ve yabancı türlerle mücadele kapsamında balon balığı avcılığının desteklenmesine ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl sucul biyolojik çeşitliliğin korunması, deniz kaynaklarımızın sürdürülebilir ve rasyonel kullanımının sağlanması amacıyla istilacı balon balıklarından benekli balon balığı türünü avlayan küçük ölçekli balıkçıların desteklenerek 46 bin 192 adet balon balığının kaynaklarımızdan bertarafının sağlandığını ifade etti.
Geçen yıl tek tür için verilen destekleme kapsamının ülkemizde bulunan irili ufaklı sekiz balon balığı türünü içerecek şekilde ve 2023 yılı sonuna kadar geçerli olmak üzere genişletildiğini söyleyen Pakdemirli, Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Kararın Cumhurbaşkanı tarafından imzalandığını ve Resmi Gazetede yayımlandığını belirterek "hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

5 milyon TL destekleme ödemesi yapılacak
Balon balığı desteklemesi kapsamında balon balığı avlayan balıkçılara her yıl 5 milyon lira değerinde ödeme yapılacağını belirten Bakan Pakdemirli, “Bu kapsamda en büyük ve en tehlikeli tür olan benekli balon balığının adedine 5 lira ödenecek. Bunun için en fazla 500 bin adede kadar olmak üzere 2,5 milyon liralık ödeme; kalan 7 tür için de tanesi 50 kuruştan 5 milyon adede kadar olmak üzere 2,5 milyon liralık ödeme planlandı. Toplamda 5,5 milyon balon balığı için 5 milyon lira ödeme yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Desteklemenin 2021, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacağını söyleyen Pakdemirli, "3 yılda 16,5 milyon balon balığı kaynaklarımızdan bertaraf edilecek" ifadesini kullandı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi