Eskişehir altın fiyatları 24 Ağustos 2022 – Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 24 Ağustos 2022 – Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları 24 Ağustos 2022 Çarşamba (bugün) takip ediliyor. Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları dün yeniden başlayan yükselişini bugün de sürdürüyor. Gram altın güne 1.024,83 lira alış ve 1.031,91 lira satış fiyatı üzerinden başladı.
24 Ağustos 2022 Çarşamba (bugün) saat 10:10 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 1.017,14 TL
Satış: 1.017,35 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 1.670,00 TL
Satış: 1.687,00 TL
 
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 3.330,00 TL
Satış: 3.375,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 6.661,00 TL
Satış: 6.729,00 TL

Bugünün önemli ekonomi haberleri

Brent petrolün varil fiyatı 100,19 dolar

Dün 100,45 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 100,22 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.29 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,02 azalarak 100,19 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 93,75 dolardan alıcı buldu.

Fiyatların düşüşünde, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun yakın zamanda üretim kesintisine gidebileceğine yönelik beklentilerin azalması etkili oldu.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, hafta başında, OPEC'in petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşlere karşılık üretimi kısmaya hazır olduğunu açıklamıştı. Açıklamanın ardından salı günü petrol fiyatları yükselişe geçmişti.

Uzmanlar, piyasaya aylık hedefinin yaklaşık günlük 2,8 milyon varil altında arz eden OPEC+ grubunun yapacağı muhtemel kesintinin yakın zamanda gerçekleşmeyebileceğini, ancak eğer İran nükleer anlaşmasında nihai sonuca varılırsa İran petrolünün piyasaya dönüşüyle denk gelebileceğini tahmin ediyor.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün ABD'den onay gelmesi halinde bu hafta sonu İran ile nükleer anlaşma olabileceğini söyledi.

Borrell, İspanya devlet televizyonu TVE'ye verdiği röportajda, İran nükleer anlaşması olarak bilinen ve nihai olduğu açıklanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın (JCPOA) taslağına İran'ın cevabına, sürece dahil olan ülkelerin çoğunluğunun onay verdiğini, sadece ABD'nin yanıtını beklediklerini kaydetti.

Borrell'in açıklamaları da İran petrolünün piyasaları dönüşüne yönelik beklentileri artırarak fiyatların düşüşünde etkili oldu.

Öte yandan, ABD'nin petrol ve benzin stoklarında beklenenden fazla düşüş gerçekleşmesi ise talebin yüksek seyrettiği algısı yaratarak fiyatlardaki düşüşü kısıtladı.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ticari ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 5 milyon 632 bin varil düşüş tahmin edildiğini açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların yaklaşık 450 bin varil azalacağı yönünde.

Brent petrolde teknik olarak 100,21 ile 100,43 dolar aralığının direnç, 99,73 ile 99,47 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Küresel piyasalarda negatif seyir sürüyor

Küresel piyasalarda, dünya genelinde açıklanan makroekonomik verilerin resesyon korkularını tetiklemesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ayki toplantısında yapacağı faiz artırım büyüklüğüne ilişkin belirsizliklerin artması ile hafta başından bu yana hakim olan negatif seyir devam ediyor.

Dünya genelinde dün açıklanan imalat sanayi ve hizmet sektörüne ilişkin öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ekonomik aktivitenin güç kaybetmeye devam ettiğini ortaya koydu.

Bu durum resesyon tehdidini güçlendirirken, enflasyon endişelerinin de hakimiyetini koruması ile gözler merkez bankalarının alacağı aksiyonlara ve Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda yapılacak değerlendirmelere çevrildi.

Sempozyum öncesi açıklamalarda bulunan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, en büyük korkusunun; Fed ve finansal piyasaların enflasyon baskısını küçümsemek olduğunu söyledi. Enflasyonu önlemek için beklenenden daha agresif faiz artışlarına ihtiyaç duyulduğunu savunan Kashkari, politika faizinin gelecek yıl sonuna kadar 2 puan daha artırılması gerekeceğini ifade etti.

Halihazırda, para piyasası fiyatlamalarında Fed'in eylül ayı toplantısında 50 ve 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği beklentileri yüzde 50 ile eşitlenmiş durumda...

Makroekonomik veri tarafında, dün ABD'de imalat sanayi PMI, ağustosta 51,3 ile Temmuz 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Aynı dönemde PMI, hizmet sektöründe 44,1 ile 27 ayın en düşük seviyesini gördü. Ülkede yeni konut satışları da temmuzda aylık yüzde 12,6 azalarak 511 bin ile Ocak 2016'den bu yana en düşük seviyeye indi.

Ekonomik faaliyetteki daralmanın sürdüğüne işaret eden verilerin ardından dün New York borsasında satıcılı bir seyir izlendi. Dow Jones endeksi yüzde 0,47, S&P 500 endeksi yüzde 0,22 gerilerken, Nasdaq endeksi yatay seyretti. Dün 109,3 ile 1,5 aya yakın sürenin en yüksek seviyesini test eden dolar endeksi, 108,6 seviyesine geriledi. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi de dün yüzde 3,08 ile 11 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 3,04'te dengelendi.

Avrupa tarafında dün açıklanan imalat sanayi PMI verileri, Almanya, Fransa ve İngiltere'de daralma bölgesinde kalmaya devam etti. Bu paralelde Avro Bölgesi'nde de imalat sanayi PMI ağustosta 49,7'ye gerileyerek 26 ayın en düşük seviyesini görürken, hizmet sektörü PMI da 1 puanlık gerilemeyle 50,2'ye indi.

Söz konusu veriler, bölgede resesyon korkularını tetiklerken, risk iştahındaki azalışla İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,61, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,27 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,26 değer kaybetti. Avro/dolar paritesi dün 0,99 ile Aralık 2002'den bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından bugün 1'in altındaki hareketine devam ediyor.

Asya tarafında tedarik zinciri problemlerini tetikleyen elektrik kesintileri ekonomilere yönelik kaygıları artırdı. Bu durum karşısında Çinli yetkililer güneş enerjisine yönelik yatırımları teşvik etmek için harekete geçerken, Japonya'nın da yeni nesil nükleer santrallerin geliştirilmesi ve inşası için çağrı yapmayı planladığı bildirildi. Öte yandan dün Japonya'da açıklanan imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI verileri de ekonominin güç kaybettiğine işaret etti.

Bu gelişmelerle Asya borsaları yeni güne kayıplarla başlarken, kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 1,2, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1,1 geriledi.

Yurt içinde, dün Borsa İstanbul'da bankacılık sektörü öncülüğünde yükseliş eğilimini sürdüren BIST 100 endeksi, yüzde 1,93 artarak 3.121,52 puan ile kapanış rekoru tazeledi. Endeks, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 3.131,56 puana taşıdı. Dolar/TL, dün yüzde 0,2'lik artışla 18,1125'ten kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 18,1240'tan işlem görüyor.

Analistler, dünyanın önde gelen ekonomilerinde yüksek enflasyon ve düşük büyüme temasının korunmasıyla küresel çapta risk iştahının düşük seyrettiğini belirterek, yurt içi piyasaların ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın aksiyonları sonrası tahvile olan yönelim ve bankacılık sektöründe alımların güçlenmesi ile pozitif ayrıştığını söyledi.

Yatırımcı fiyatlamaları açısından merkez bankalarının alacağı aksiyonlar ve sözle yönlendirmelerin belirleyici olmaya devam ettiğini aktaran analistler, bu kapsamda Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu öncesi temkinli seyrin sürebileceğini kaydetti.

Analistler, bugün veri gündeminin nispeten sakin olduğunu, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve bekleyen konut satışlarının izleneceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.150 seviyesinin direnç, 3.070 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnternetten alınan teknolojik ürünlerde koşulsuz iade kaldırıldı

1 Ekim tarihinden itibaren internet alışverişlerinde alınan cep telefonu, tablet, akıllı saat ve bilgisayar gibi teknolojik ürünlerde 'koşulsuz iade dönemi' sona erdi. Artık ürün iadesi ancak kusurluysa yapılabilecek.

Ticaret Bakanlığı'nın Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 1 Ekim'den itibaren internet üzerinden alınan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda koşulsuz iade hakkı olmayacak. Tüketiciler iade kargoların ücretini kendisi karşılayacak. Ayrıca, tüketicinin malı satıcıya gönderme süresi cayma bildiriminin yöneltildiği tarihten itibaren 14 güne çıkarılırken, cayma hakkının kullanımı halinde ortaya çıkan iade masraflarının mesafeli sözleşmede kararlaştırılması imkanı getirildi.

İade günü 14 gün oldu
Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan yönetmelikte, tüketicinin tam ve doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla, tüketicinin malı satıcıya gönderme süresi cayma bildiriminin yöneltildiği tarihten itibaren 14 güne çıkarılırken, cayma hakkının kullanımı halinde ortaya çıkan iade masraflarının mesafeli sözleşmede kararlaştırılması imkanı getirildi. Tüketicilerin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmelerde tüketicinin bilgilendirilmesi ve onayı ile 30 günlük azami teslim süresi yükümlülüğünün daha uzun süreler için belirlenmesine karar verildi.

Teknolojik ürünler iade edilmeyecek
Yönetmelikte, 'Cayma hakkının istisnaları' başlığında bulunan madde 15'e de eklemeler yapıldı. Tüketicinin cayma hakkını kullanamayacağı durumlarda; tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmeler, canlı müzayede şeklinde açık artırma yoluyla akdedilen sözleşmeler, tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlara ilişkin sözleşmeler maddeleri eklendi. Buna göre, tüketiciler internetten satın aldığı cep telefonu, akıllı saat, drone, tablet ve bilgisayarları iade edemeyecek.

Kargo ücretini tüketici ödeyecek
Bununla beraber, artık tüketiciler iade kargoların ücretini kendisi karşılayacak. Satın alınan cep telefonu, akıllı saat, tablet, bilgisayar ve drone gibi teknolojik ürünlerde cayma hakkından faydalanılamayacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi