Eskişehir altın fiyatları 23 Nisan 2021 – Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 23 Nisan 2021 – Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar oldu?
A
a

Eskişehir altın fiyatları 23 Nisan 2021 Cuma (bugün) yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altının ne kadar olduğu merak ediliyor. Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatlarındaki inişli çıkışlı grafik sürmeye devam ediyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar oldu?
Türk Lirası, hafta boyunca yaşadığı baskıyı yurtiçi piyasaların kapalı olduğu işlem gününde de hissetti. Küresel piyasalarda güne 8,32 seviyesinde başlayan Dolar/TL 8,35'in üzerini test ettikten sonra 8,33 seviyesi etrafında dengelendi. Euro/TL ise bugüne 10,04’ten başladı.

Yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altın yönünü yukarı çevirdi. Altının fiyatlamasında 1.800 seviyesi yeniden gündemde.. Bu seviyenin kırılması durumunda kademeli olarak yükselişler yaşanabilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.765 seviyesine geri çekilme gözlenebilir.

Dünya’dan Evrim Küçük’ün haberine göre, Küresel piyasalarda tahvil faizlerinin hafif de olsa gevşemeye başlaması, sarı metale olan yönelimi arttırıyor. Bu hafta önemli direnç seviyelerini güçlü şekilde kıran altın hedefl erini yükseltmeye başladı. Değerli metal 1.800 doların etrafında turlamaya başlarken, altın boğaları aylar sonra avantaj elde etti. Ancak gerçek bir ralli başlatmak için boğaların daha yapacak çok işi var. İnatçı düşüş kanalından çıkmak için aşılması gereken 3 destek seviyesi bulunuyor.
Piyasalar bir taraftan aşılanma konusundaki iyimserliğini fiyatlarken, diğer taraftan rekor vaka sayısını fiyatlamaya çalışıyor. ABD tarafındaki aşılama çalışmaları hızla ilerliyor, Hindistan gibi Asya ülkelerinde vaka sayılarının kontrolden çıkması ise piyasalardaki risk algısını artırıyor. Bunun da güvenli liman altına yansıması pozitif yönlü oluyor. ABD 10 yıllık tahvilinin faizi yüzde 1.6’nın altında. Dolar Endeksi de son günlerde zayıfladı. Bunlara bağlı olarak 1.785 direncini yukarı yönlü kırmayı başaran ons altın 1.798 dolar seviyesine kadar çıkarak yaklaşık son iki ayın zirvesine yükseldi.

Birkaç hafta içinde 1.850 dolar görülebilir

Peki altında bundan sonra izlenebilecek seviyeler hangileri? IG Market analistleri, ABD 10 yıl vadeli tahvil getirisinin yüzde 1.50 seviyesinin altına gerileme olması halinde altın fiyatının 1800 dolar/ons direncini aşacağını öngörüyorlar. Sonrasında altın ilk olarak 1.815’i aşmaya çalışacak. Burasının geçilmesiyle altının, kritik 1.828 doları hedefleyebileceği belirtiliyor. Commerzbank, kısa vadeli hedef olarak 1.835 doları işaret ediyor. Ardından en önemli direnç olarak ise 200 günlük ortalamanın 1.857 dolar seviyesi görülüyor. Boğaların bu bariyerleri atlama görevini ne kadar zamanda yerine getireceğini kestirmek zor fakat değerli metal analisti Florian Grummes’e göre en iyi senaryoya göre yaz başında bu seviyeler yakalanabilir ya da 3’üncü çeyreğe sarkabilir.
Fakat altın ayıları boş durmaz ve satış baskısı ortaya çıkarsa 1.775 ve 1.765 destek seviyeleri önemli duraklar olarak takip edilecek. Daha aşağılarda ise tekrar psikolojik 1.700 dolara geri dönülmesi, altının ciddi bir şekilde yeniden sorgulanmasına neden olabilir.

“Çift dip görüldü, düzeltme sona erdi”

Yeni yıla parlak bir başlangıç yaptıktan sonra 6 ve 8 Ocak'taki iki sert satış, sonraki üç ay için altının kaderini değiştirdi. Altın, ocak ayını yatay tamamlamayı başarmasına karşın şubatın sonuna doğru tüm barajlar yıkıldı ve altın 1.717 dolara satıldı. Mart ayında satışlar 1.676 dolara kadar devam etti. Mart ortasına kadar 1.755 dolara doğru geçici bir toparlanma yaşandı. Sonrasında ayılar tekrar kontrolü ele aldı ve fiyatları 1.678 dolara kadar düşürdü. Uzmanlara göre 1.676 ve 1.678 dolar seviyelerinde yaşanan bu ‘çifte dip’ sayesinde altın, 7 Ağustos 2020'de başlayan düzeltme hareketini muhtemelen tamamladı. Bunu düşündüren sebepler ise şöyle sıralanabilir:
● Fiziki talep güçleniyor: Fiyatlarında sekiz aylık düzeltme nedeniyle fiziki piyasada da sıkışıklık yaşandı. Örneğin, Hindistan altın ithalatı Mart ayında neredeyse iki yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Dünyanın en büyük ikinci altın tüketicisi ülkesinde ithalat, 2021'in ilk üç ayında iki katından fazla artarak yaklaşık 190 tona ulaştı. Fiziki sıkışıklık nedeniyle kağıt altın piyasalarındaki satışlar da sona eriyor olabilir.
● Dünya genelinde merkez bankaları bilançolarını genişletmeye devam ediyor. Örneğin, 7 Nisan itibarıyla, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplam varlıkları 7.7 trilyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bilançosu yılın ilk 3 ayında yüzde 7’den fazla artarak Euro bölgesi GSYİH'sinin yüzde 70’ine ulaştı.
● ABD'de enflasyon Mart ayında yüzde 2.6'ya yükseldi. Bu, Ağustos 2018'den bu yana en yüksek seviye. ABD’de üretici fiyat enflasyonu Mart 2020'den beri artıyor. Enflasyon beklentilerinin artması, güvenli liman olarak görülen altın için pozitif.
 
23 Nisan 2021 Cuma (bugün) saat 11:40 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 477,66 TL
Satış: 477,75 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 767,00 TL
Satış: 787,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.524,00 TL
Satış: 1.574,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 3.048,00 TL
Satış: 3.136,00 TL

Bugünün önemli ekonomi haberleri

Kısa çalışma ödeneği süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Karara göre, İşsizlik Sigortası Kanunu'nun geçici 23. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, Kovid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebeple 31 Ocak 2021'e kadar (bu tarih dahil) kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, kanunun ek 2. maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın, 29 Haziran 2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nda belirtilen esaslar çerçevesinde ve 18 Şubat 2021 tarihli 3556 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan süreden sonra başlamak üzere 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı bazı beyannamelerin verilme ve ödeme sürelerini uzattı
Başkanlığın internet sitesinden yapılan duyuruda, bakanlığa iletilen talepler doğrultusunda söz konusu sürelerin uzatılmasına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"26 Nisan günü sonuna kadar verilmesi gereken katma değer vergisi, damga vergisi ve muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır.

30 Nisan günü sonuna kadar verilmesi gereken 2021/Mart dönemine ilişkin Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin verilme süresi 7 Mayıs Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

30 Nisan günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken Elektronik Defter Beratlarının yüklenme süresi 7 Mayıs Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi