Eskişehir altın fiyatları 21.05.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 21.05.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira oldu? Çeyrek altın ne kadar oldu? Dolar ve Euro kaç TL? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın düşmeye başladı. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükselmişti. Şu an düşüşe geçmiş olmasına rağmen altın fiyatalrı hala son ayların en yüksek seviyelerinde bulunuyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
ABD borsalarının artıda kapanmasına karşın kar satışlarının gelebileceği ihtimali nedeniyle ABD vadelileri bu sabah saatleri ekside başladı. Asya piyasaları yönsüz bir gün yaşıyor.
Yurt içinde Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor. Karar öncesinde dolar/TL 6,78; euro/TL ise 7,44 seviyelerinden güne başladı. Ekonomistler, TCMB'nin faizlerde 50 baz puanlık indirime gideceği görüşünde. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 Nisan dönemi finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Buna göre; en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 12,90, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 13,39 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.

Yapılan Swap anlaşmasının ardından dolar kurunda yaşanan düşüşün ardından altın fiyatları da düşüşe geçti ancak yine de son ayların en yüksek seviyelerine yakın noktalarda bulunmaya devam ediyor. Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 21 Mayıs 2020 (bugün) saat 10:18 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları    

  • Çeyrek altın: 625,4 Lira
  • Yarım altın: bin 250,80 Lira
  • Gram altın: 380,33 Lira
  • Cumhuriyet altını: 2 bin 494 Lira

Eskişehir döviz kurları

                            ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 6,7882 TL  6,7895 TL
  • Euro    : 7,4380 TL  7,4451 TL
  • Sterlin : 8,2749 TL  8,2832 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

İş dünyası taleplerini Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'a iletti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katılım gösterdiği telekonferans toplantısında Marmara Bölgesi Oda/Borsa Başkanları Temsilcisi olarak konuşan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, sektörlerin beklentilerini aktardı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, TOBB tarafından düzenlenen, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katıldığı telekonferans toplantısında Marmara Bölgesi Oda/Borsa Başkanları Temsilcisi olarak söz aldı. Başkan Uğurdağ, diğer bölge temsilcileri ile birlikte sektörlerden gelen talepleri Bakan Berat Albayrak’a birinci ağızdan iletti.

“Vergi ve Sgk prim borçları uzun vadeye yayılsın”
Kovid-19 süreci başlangıcından itibaren iş dünyasına verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve hükümete teşekkür ederek konuşmasına başlayan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketindeki en önemli desteklerden biri olan Vergi ve SGK borçlarının ertelenmesiyle ilgili alınan karar itibariyle sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ancak Vergi ve SGK borçlarının önümüzdeki ay itibariyle diğer borçlarla birikmesi ve borç stoku haline gelmesinden ötürü uzun vadeye yayılmasının çok verimli olacağını düşünüyoruz. Bu noktada, ertelenen Vergi ve SGK borçlarının ödemesinin uzun vadeye yayılmasını talep ediyoruz.” dedi.

eskisehir-altin-fiyatlari-21-05-2020.jpg

“2020 öncesi vergi prim borcuna yapılandırma getirilmeli”
Uğurdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite hastaneleri, hizmet alım sözleşmeleriyle ilgili aldıkları hizmet bedellerinin ödemelerini çok geç gerçekleştiriyorlar. Bu da Üniversite Hastanelerine ürün ve hizmet veren birçok firmayı sıkıntıya düşürüyor. Ödemelerini vaktinde alamayan firmalarımız banka kredilerine başvuruyorlar. 2020 yılında 10-11 aylık ödeme dönemleri firmalarımıza dayatılıyor ve özellikle firmalarımız ödemelerini hangi vadelerde alacaklarını bilemiyorlar. Bu noktada önemli sıkıntılarımız var. Geriye dönük, Mart 2020 öncesi vergi prim borcu gibi gecikmiş borçları olan esnaf ve sanayicilerimiz var. Kimse borcunu ödememezlik yapmak istemez. Özellikle Mart 2020 öncesi vergi prim borcuna da bir yapılandırma getirilmesi tüccar ve sanayicimize önemli avantaj sağlayacaktır.”

“Alacaklar mahsuplaştırılmalı”
Uğurdağ, kira bedellerinin bir kısmı için karşılıksız destek verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "İşletmelerin kapalı kaldığı dönemler için ödenen kira tutarından stopaj alınmaması gibi konular bizim için önem arz ediyor. Tacirimizin, sanayicimizin devlete olan her türlü borcunun, devletten her türlü alacağına karşı mahsuplaştırılması konusu çok önemli. Bu mahsuplaşma gerçekleştirilirse hem esnaf ve sanayicimiz hem de devletimiz çok daha rahat bir çalışma ortamına sahip olacaktır. Bu imkânı bize sağlayan ve her daim sorunlarımızı dinleyen, yanımızda olan TOBB Başkanım Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanım Berat Albayrak’a ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Benzin ve motorinde zam

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 20 kuruş, motorine ise 12 kuruş zam yapıldı.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) açıklamasına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre satış fiyatına 20 kuruş, motorinin litresine 12 kuruş zam yapıldığı duyuruldu. Zamların ardından benzinin litresi İstanbul'da ortalama 5,83 liraya, Ankara'da 5,98 liraya, İzmir'de 6,01 liraya yükselecek. Motorinin litresi de İstanbul'da ortalama 5,47 liraya, Ankara'da 5,57 liraya, İzmir'de 5,58 liraya yükselecek.
Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Borsada rekor

Borsa, günü yüzde 0,17'lik yükselişle tamamladı. Pay Piyasası bugün 33 milyar 480 milyon 569 bin 616 liralık işlem hacmi ile rekor tazeledi.
Borsa İstanbul, Pay Piyasası'nda bugün 33 milyar 480 milyon 569 bin 616 liralık işlem hacmi ile rekor tazelendiğini duyurdu. BIST 100 endeksi günü yüzde 0,17'lik yükselişle tamamladı. Endeks, 174,57 puanlık artışla 102 bin 157,53 puandan kapandı.

eskisehir-doviz-fiyatlari-21-05-2020.jpg

Tarımsal girdi fiyat endeksi martta arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) 2020 mart döneminde yıllık yüzde 7,66, aylık yüzde 0,13 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 mart dönemi tarımsal girdi fiyat endeksini (Tarım-GFE) açıkladı. Buna göre; Tarım-GFE (2015=100), 2020 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,13, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,66 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,32 artış gösterdi.
Ana gruplar itibariyle bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi yüzde 0,04, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi yüzde 0,65 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi yüzde 7,30, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi yüzde 9,96 artış gösterdi.

Yıllık en fazla azalış yüzde 6,29 ile veteriner harcamaları alt grubunda oldu
Bir önceki yılın aynı ayına göre en azalış gösteren diğer alt gruplar ise yüzde 2,24 ile tarımsal ilaçlar oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre en fazla artış yüzde 10,82 ile diğer mal ve hizmetler, yüzde 11,98 tohum ve dikim materyali ve yüzde 11,25 ile malzemeler alt gruplarında gerçekleşti.

Aylık en fazla azalış yüzde 6,15 ile enerji ve yağlar alt grubunda oldu
Alt gruplar itibariyle, bir önceki aya göre azalış gösteren diğer alt grup ise yüzde 0,72 ile tohum ve dikim materyali oldu. 2020 mart ayında artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde 0,65 ile malzemeler, yüzde 2,36 ile makine bakım masrafları, ve yüzde 2,74 ile gübre ve toprak geliştiriciler, oldu.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi