Eskişehir altın fiyatları 20.01.2021 son dakika! - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 20.01.2021 son dakika! - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın dalgalanmayı sürdürüyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altında sular durulmuyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?

Döviz kurlarında dünkü sakinlik bugün de devam ediyor. Hafta başında 7,50'nin üzerini gördükten sonra yeniden 7,50'nin altına inen dolar/TL, bugün 7,42 seviyelerine kadar geriledi. Euro/TL ise 9,03 civarında el değiştiriyor.
ABD başkanı seçilen Joe Biden'in Hazine Bakanı adayı Janet Yellen’ın yaptığı konuşma altın fiyatlarını destekledi. Ons altının fiyatı 1850 doların üzerine çıkarken, gram altın 440-450 TL arasında yatay seyrine devam ediyor. Altın fiyatları doların değer kaybetmesi ve küresel ekonomiye daha fazla destek erileceği beklentilerinin altını desteklemesiyle önceki seansta gördüğü bir buçuk ayın dip seviyesinden yükseldi.

Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 20 Ocak 2021 Çarşamba (bugün) saat 11:00 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın: 443 lira
  • Çeyrek altın: 734 lira
  • Yarım altın: 1.468 lira
  • Cumhuriyet altını: 2.926 lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 7,4419  TL  7,4463  TL
  • Euro    : 9,0482  TL  9,0582  TL
  • Sterlin : 10,1700 TL  10,1820 TL
Eskişehir altın fiyatları bugün 20 Ocak 2021 Çarşamba

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Borsa güne yükselişle başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 8,37 puan ve yüzde 0,53 artarak 1.573,37 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,38 ve holding endeksi yüzde 0,70 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,05 ile kimya, petrol plastik, tek kaybettiren yüzde 0,12 ile turizm oldu.

Dün alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre yüzde 0,53 değer kazanarak 1.561,02 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. 

Analistler, ABD'de Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen'ın dün akşam Senatonun Finans Komitesinde yaptığı sunumda büyük teşvik paketlerine vurgu yapmasının ardından küresel piyasalarda alıcılı bir seyrin hakim olduğunu söyledi. 

Bugün, ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın Türkiye saati ile 19.30'da başlayacak yemin töreni ve yapacağı konuşmanın yatırımcıların gündeminde olduğunu kaydeden analistler, ABD'de ayrıca şirketlerin 4. çeyrek finansal sonuçlarının açıklanmaya devam edeceğini hatırlattı. 

Analistler, öte yandan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka ve ölüm sayıları ile söz konusu gelişmelere paralel bazı ülkelerde uzatılan kısıtlamaların piyasalardaki yukarı yönlü hareketi törpülediğini belirtti. 

Bugün, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise İngiltere ve Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi ile İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andew Bailey'ın konuşmasının takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.590 seviyesinin direnç, 1.540'ın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'deki yemin törenine çevrildi
ABD'de Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen'ın dün akşam Senatonun Finans Komitesinde yaptığı sunumun ardından piyasalardaki destek paketi beklentileri artarken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve alınan sıkı tedbirler de devam ediyor.

Yellen, dünkü sunumunda, zaman içinde ikinci destek paketi için çalışacağının sinyalini verdi. Salgınının ekonomik etkilerine karşı daha fazla önlem alınmaması halinde uzun ve acı verici resesyon riskiyle karşı karşıya olunduğunu kaydeden Yellen, desteklerin faydalarının maliyetlerinden çok daha ağır basacağına inandığını ifade etti.

Kovid-19 salgınında, dünya genelinde vaka sayısı 96 milyon 285 bini aşarken, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkenin alınan sıkı tedbirlerin süresini uzatması dikkati çekti.

Öte yandan, Biden'ın Dışişleri Bakanı adayı Antony Blinken dün yaptığı konuşmada, bakanlığı döneminde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımayı sürdüreceklerini ve Trump'ın Çin konusundaki tavrını doğru bulduğunu belirterek, Türkiye ile ilgili bir soru üzerine de "Türkiye bir müttefik ama bir müttefikin davranması gerektiği gibi davranmıyor." değerlendirmesini yaptı.

Trump da bugünkü yemin törenine saatler kala bir veda konuşması yaparak, Biden yönetimine başarı diledi. Biden'ın yemin töreni çok sıkı önlemler altında bugün Türkiye saati ile 19.30'da gerçekleştirilecek.

Bu gelişmelerle dün New York borsasında alıcılı bir seyir izlendi. Dow Jones endeksi yüzde 0,38, S&P 500 endeksi yüzde 0,81 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,53 değer kazanırken, dolar endeksi yüzde 0,3 azalışla 90,5'e geriledi.

Avrupa tarafında, İtalya'daki siyasi kriz, Başbakan Giuseppe Conte ve hükümetinin parlamentonun üst kanadı Senato'dan güvenoyu alması ile şimdilik aşılırken, Kovid-19 salgınına ilişkin tedbirlerin başta İngiltere ve Almanya olmak üzere birçok ülkede uzatılması ile pay piyasalarında satıcılı bir seyir izlendi.

Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,24, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,11, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,33 ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,25 düşüş kaydetti.

Bugün Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) gösterge faiz oranlarında değişikliğe gitmemesinin ardından pay piyasalarında karışık bir seyir izleniyor. Çin'de Şanghay bileşik endeksi yatay seyrederken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,3 geriledi, Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 0,3 yükseldi. PBoC, bir yıl vadeli gösterge faiz oranını yüzde 3,85'te sabit bıraktı.

Yurt içinde, BIST 100 endeksi dün yüzde 0,53 artışla günü 1.565,01 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, 1.578,30 puanla da rekor seviyeyi gördü. Dün yüzde 0,2 azalışla 7,4661'den günü tamamlayan dolar/TL ise, bugün bankalararası piyasanın açılışında 7,4590 seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, ABD'de açıklanan şirket finansal sonuçlarının hisse ve sektör bazlı hareketlere neden olduğunu belirterek, bugün ABD'deki yemin töreni ve Biden'ın konuşmasının yatırımcıların odağında bulunduğunu kaydetti.

Veri gündeminde ise İngiltere ve Avro Bölgesi'nde açıklanacak enflasyon verilerinin öne çıktığını dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.590 seviyesinin direnç, 1.537 puanın destek konumuna gelebileceğini söyledi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi