Eskişehir altın fiyatları 18 Şubat 2021 – Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 18 Şubat 2021 – Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar oldu?
A
a

Eskişehir altın fiyatları 18 Şubat 2021 Perşembe (bugün) yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altının ne kadar olduğu merak ediliyor. Altın fiyatları daha düşecek mi? Şimdi altın alınır mı? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatlarında son durum ne? Son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüşün sürüp sürmeyeceği merak ediliyor. Gram altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar? Yarım altın kaç TL?
Hafta başında düşüşe geçen dolar/TL, dün dalgalı bir seyrin ardından 7 lira civarında hareket etti. Dün günü 7 liranın altında kapatan dolar/TL, bugün 6,96-6,97 seviyelerinde yatay seyrediyor. Euro/TL ise hafif yukarı yön seyrederek 8,40'ın hemen üzerinde bulunuyor.  

Altın fiyatları, son iki günde 50 dolardan fazla değer kaybederek dün 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. Gram altın dün 400 TL'nin altını görerek son 7 ayın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Tüm bu gelişmeler kapsamında, 18 Şubat 2021 Perşembe (bugün) saat 10:55 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 399,98  TL
Satış: 400,03  TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 653,00  TL
Satış: 674,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.306,00 TL
Satış: 1.355,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 2.603,00  TL
Satış: 2.665,00 TL

Bugünün önemli ekonomi haberleri

Borsa güne yükselişle başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 7,45 puan ve yüzde 0,48 değer kazanarak 1.548,04 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,42 ve holding endeksi yüzde 0,46 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,58 ile finansal kiralama, faktoring, en çok gerileyen yüzde 0,18 ile turizm oldu.

Dün, satıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,14 azalışla 1.540,59 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün yayımlanan toplantı tutanaklarının ABD'de enflasyonist endişeleri yatıştırdığını, buna karşın küresel pay piyasalarının hala yön arayışında olduğunu belirtti.

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararının yatırımcıların odağında olduğunu bildiren analistler, politika faizinde değişiklik beklenmediğini ancak karar metnindeki olası değişikliklerin piyasalardaki gidişat açısından önem arz ettiğini aktardı.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksi başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.570 ve 1.582 seviyelerinin direnç, 1.525 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul’un 2020 kârı 1,4 milyar TL’yi aştı
İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, “2020, Borsa İstanbul tarihinde başarılı bir yılı oldu. Tüm piyasalarda en yüksek işlem hacimlerimize, en yüksek endeks değerlerimize ulaştık” dedi.
Borsa İstanbul’un güçlü operasyonel performansı, rekor finansal sonuçlar elde etmesini sağladı. Borsa İstanbul’un faaliyet gelirleri, 2,5 milyar TL’ye ulaşırken, net kâr ise geçen yıla göre yüzde 43 artış göstererek 1,4 milyar TL’yi aştı. Bu sonuçlarla Borsa İstanbul, tarihinde yeni bir rekora daha imza attı. Borsa’nın solo net kârı ise bir önceki yıla göre yüzde 127 düzeyinde artış gösterdi. Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla 2020 yılını değerlendirdi. 2020'yi bir “dayanıklılık testi” olarak nitelendiren Atilla, “Geriye baktığımızda, zorlukların üstesinden geldiğimizi ve hedeflerimizi aştığımızı gururla söyleyebilirim. 2020, Borsa İstanbul tarihinin performans açısından başarılı bir yılı oldu. Tüm piyasalarda en yüksek işlem hacimlerimize, en yüksek endeks değerlerimize ulaştık. Emeği geçen çalışanlarımıza ve Borsa İstanbul’a güvenen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yatırımcı sayısı 2 milyona ulaştı
Geçtiğimiz yıl içerisinde Borsa İstanbul’un yatırımcı sayısının yüzde 64 artarak 2 milyona ulaştığını aktaran Atilla, “Yeni yatırımcılarımızın bilinçlendirilmesi adına hazırladığımız tanıtıcı ve bilgilendirici içerikleri ve rehberleri sosyal medyanın gücünü de kullanarak milyonlarca kullanıcıya ulaştırdık. Bu değişimi yönetirken iş sürekliliğinde kesintisiz hizmet verebilmek için önlemler aldık, piyasaları erişilebilir kılacak ve özellikle bireysel yatırımcıyı koruyacak düzenlemeler yaptık” diye konuştu. Piyasalarda rekor hacimlere ulaşıldı Endeks rekorlarının peşpeşe geldiği 2020 yılında tüm piyasalarda tüm zamanların en yüksek işlem hacimleri yaşandı. Pay piyasasında günlük işlem hacmi rekoru olan 64,1 milyar TL hacme 12 Kasım’da ulaşılırken aynı gün kıymetli madenlerde de 4,2 milyar TL’lik günlük işlem hacmi rekoruna ulaşıldı. Borçlanma araçları piyasasında günlük işlem hacmi rekoru olan 6,7 milyar TL hacim 20 Nisan’da gerçekleşti, 1 Eylül’de ise 165,3 milyar TL’lik rekor repo hacmi oluştu. Türev piyasalarda günlük işlem hacmi rekoru olan 25,7 milyar TL’ye 19 Kasım’da ulaşıldı. Tüm bu rekorları değerlendiren Atilla, “Sermaye piyasası, yakın tarihin belki de en zorlu yılında, hem şirketler hem de refahlarını artırmak isteyen yatırımcılar için önemli bir fırsat kaynağı olduğunu gösterdi. 2020 yılında Borsa İstanbul’da toplam 1,1 milyar TL büyüklüğünde halka arz gerçekleştiren 8 şirket kota alındı, 1.254 borçlanma aracı ihraç edilerek yaklaşık 200 milyar TL kaynak sağlandı.” dedi.

Borsa İstanbul, atılan yenilikçi adımlarla dikkat çekti
Türev piyasalarda akşam seansı uygulaması, yurtdışı piyasalarla olan zaman uyumunun artırılması hedefiyle devreye alındı ve endeks vadeli işlem sözleşmeleri akşam seansında işlem görmeye başladı. Şirketlerin ve yatırımcıların kur riskini yönetmeleri amacıyla esnek vadeli türev ürünler işleme açıldı. Kıymetli Madenler Swap Piyasası devreye alınarak swap işlemlerinin kapsamı genişletildi. Pandemi sürecinde aşırı fiyat dalgalanmalarının önlenmesi amacıyla yatırımcı menfaatlerinin korunmasını sağlayan devre kesici uygulamaları ek tedbirler arasında yerini aldı. Yeni Pazar yapılanması yanında, işlem görme esasları, pazarlar arası geçiş kriterleri ve kota alma şartlarındaki değişiklikler, derinliğin artırılmasını sağlayan önemli adımlardan oldu. 2020 yılı, finansal okuryazarlığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik farkındalığının artırılması için de kritik girişimlerin hayata geçirildiği bir dönem oldu. Borsa İstanbul, “Gelecekte Var Olmak” temasıyla hazırladığı Sürdürülebilirlik Rehberi’ni geniş paydaş gruplarının yorum ve önerilerini alarak hazırladı ve Ağustos ayında yayınladı. Hızla genişleyen yatırımcı tabanında bilinçli yatırım farkındalığının korunması amacıyla geniş kitlelere ulaşan eğitici ve bilgilendirici içerikli videolar yayımlandı. Ayrıca halka açık şirketlerin yatırımcılara tanıtılması amacıyla tanıtıcı videolar hazırlanmaya başlandı.
2021 yeni ürünler ve halka arzlarda büyüme yılı olacak

2021 yılı hedefleri hakkında da bilgi veren Atilla, “2020 yılı, Borsa İstanbul piyasalarının gelişiminde bir dönüm noktası olarak sermaye piyasası tarihinde yerini alacaktır. 2020 yılında elde ettiğimiz başarıyı ve zor koşullarda sergilediğimiz dayanıklılığımızı, gelecek yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz. 2021’e de iyi bir performansla başladık. 2020 yılında elde ettiğimiz kârlılığı, bu yıl daha üst seviyeye çıkaracağımızı öngörüyorum. Yatırımcı sayısındaki, işlem hacmindeki rekorların yanı sıra, 2021 yılını halka arzlarda da rekorların kırılacağı bir yıl olarak görüyoruz. Böylece, Borsa İstanbul’un Türk şirketleri için alternatif finansman kanalı ve yatırımcılar için tasarruflarını değerlendirebilecekleri likit ve güvenilir piyasa olma konumunu sağlamlaştırmaya devam etmesini bekliyoruz. Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına ilişkin kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz ve pandeminin oluşturduğu risklerin de azalmasıyla birlikte 2020’den daha iyi bir yıl geçirmenin tüm ön hazırlıklarını yapmış bulunuyoruz.” dedi.

Tüketici güveni artıyor
Tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 oranında arttı; Ocak ayında 83,3 olan endeks, Şubat ayında 84,5 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Şubat ayı Tüketici Güven Endeksi verisini paylaştı. Buna göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 oranında arttı; Ocak ayında 83,3 olan endeks, Şubat ayında 84,5 oldu.

Hanenin maddi durumu endeksi 66,3 oldu
Geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi Ocak ayında 63,7 iken, Şubat ayında yüzde 4,1 oranında artarak 66,3 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi 84,5 oldu
Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi Ocak ayında 83,8 iken, Şubat ayında yüzde 0,8 oranında artarak 84,5 oldu.

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi 91,7 oldu
Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi Ocak ayında 88,2 iken, Şubat ayında yüzde 4,0 oranında artarak 91,7 oldu.

Dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi 95,5 oldu
Geçen 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi Ocak ayında 97,3 iken, Şubat ayında yüzde 1,9 oranında azalarak 95,5 oldu.

Kısa vadeli dış borç stoku yüzde 12,9 arttı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2020 yılı Aralık ayı Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri Gelişmeleri’ni paylaştı. Buna göre,Aralık sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2019 yıl sonuna göre yüzde 12,9 oranında artışla 138,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 4,1 oranında artarak 58,0 milyar dolar olurken, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku yüzde 1,0 oranında artarak 59,3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Bankaların yurt dışından kullandıkları kısa vadeli krediler, 2019 yıl sonuna göre yüzde 17,3 oranında artarak 8,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Banka hariç yurt dışı yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı yüzde 4,6 oranında azalarak 20,1 milyar dolar, yurt dışı yerleşik bankaların mevduatı da yüzde 1,1 oranında azalışla 13,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ayrıca, yurt dışı yerleşiklerin TL cinsinden mevduatları geçen yıl sonuna göre yüzde 15,3 oranında artışla 15,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Diğer sektörler altında yer alan ithalat borçları, 2019 yıl sonuna göre yüzde 5,4 oranında artarak 53,4 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
Borçlu bazında incelendiğinde, tamamı kamu bankalarından oluşan kamu sektörünün kısa vadeli borcu 2019 yıl sonuna göre yüzde 2,5 oranında artarak 25,6 milyar dolar olurken, özel sektörün kısa vadeli dış borcu yüzde 2,5 oranında artarak 91,7 milyar dolar oldu.
Alacaklı bazında incelendiğinde, özel alacaklılar başlığı altındaki parasal kuruluşlara olan kısa vadeli borçlar yıl sonuna göre yüzde 35,3 oranında artarak 61,0 milyar dolar, parasal olmayan kuruluşlara olan borçlar yüzde 0,2 oranında azalarak 77,3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. 2019 yıl sonunda 67 milyon dolar olan kısa vadeli tahvil ihraçları, 2020 Aralık sonu itibarıyla 456 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde resmi alacaklılara olan kısa vadeli borçlar 84 milyon dolar olarak gerçekleşti.

2020 Aralık sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stokunun döviz kompozisyonu yüzde 43,6’sı dolar, yüzde 28,3’ü Euro, yüzde 13,1’i TL ve yüzde 15,0’ı diğer döviz cinslerinden oluştu.
2020 Aralık sonu itibarıyla, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 188,8 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu stokun 16,4 milyar dolarlık kısmı, Türkiye’de yerleşik bankaların ve özel sektörün yurt dışı şubeleri ile iştiraklere olan borçlarından oluşmaktadır. Borçlu bazında değerlendirildiğinde, toplam stok içinde kamu sektörünün yüzde 22,0, Merkez Bankası’nın yüzde 11,3, özel sektörün ise yüzde 66,7 oranında paya sahip olduğu gözlendi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi