Eskişehir altın fiyatları 15.08.2022 son dakika! - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 15.08.2022 son dakika! - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün düşüşte. Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada altın kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Altının gram tarafında da düşüş yaşandı. Gram altın, 1032 liradan işlem görüyor. Gram altın geçen haftayı 1.040 liranın üzerinde tamamlamıştı. Geçen haftayı 1800 dolarda kapatan ons altın haftanın ilk işlem gününe 1.792 dolardan başladı.
Dolar 17,9640 liradan, euro ise 18,4020 liradan haftaya başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 17,9620 liradan alınan dolar 17,9640 liradan, 18,40 liradan alınan euro ise 18,4020 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 17,94 liradan, euro ise 18,39 liradan satılmıştı.

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 1.034,87 TL
Satış: 1.035,00 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 1.696,00 TL
Satış: 1.709,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 3.380,00 TL
Satış: 3.418,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 6.762,00 TL
Satış: 6.815,00 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Borsa haftaya yükselişle başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,24 puan ve yüzde 0,53 değer kazanarak 2.879,48 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,80 ve holding endeksi yüzde 0,51 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,53'le menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren yüzde 0,29'la spor oldu.

BIST 100 endeksi, cuma günü 2.896,67 puanla tarihi zirvesini görmesinin ardından gelen kar satışlarıyla düşüşe geçti ve günü yüzde 0,15 azalışla 2.864,25 puandan tamamladı.

Analistler, Asya'da açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerin altında kalması sonrası güçlenen resesyon endişeleriyle küresel pay piyasalarının yeni haftaya temkinli başladığını söyledi.

Bu hafta dünya genelinde açıklanacak yoğun makroekonomik verilerde ekonomik aktivite ve enflasyonun seyrine ilişkin sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini aktaran analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının da yakından takip edileceğini kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminin sakin olduğunu, açıklanmaya devam eden şirket finansal sonuçları dolayısıyla sektör ve hisse bazlı ayrışmaların sürebileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.880 ve 2.900 seviyelerinin direnç, 2.830 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı 97 sözleşmeli personel alacak
Kurumun konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, SSB bünyesinde yürütülen özel bilgi ve ihtisas gerektiren projelerde görev almak üzere 97 proje bazlı sözleşmeli personel istihdam edilecek.

Adayların 12-26 Eylül tarihlerinde SSB'nin internet sitesindeki (www.ssb.gov.tr) başvuru ekranında tanımlı bilgileri eksiksiz doldurmaları ve sisteme yüklemeleri gerekiyor.

İlanda belirtilen şartları sağlayan ve giriş sınavına katılmaya hak kazananların ad ve soyadları, sınav tarihi, yeri ve saatleri kurumun internet sitesinden ilan edilecek. Adaylara ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacak.

Giriş sınavı iki aşamalı sözlü olarak gerçekleştirilecek. İlk aşamada adayların, ihtiyaç duyulan pozisyon için belirtilen özel bilgi ve ihtisas alanlarına ilişkin uzmanlık seviyeleri ölçülecek. Bu aşamayı geçenler ikinci aşamaya katılabilecek. İkinci aşamada, adayların teknik kapasitesi ve iş tecrübesinin ihtiyaç duyulan projelere uygunluğu, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin pozisyona uygunluğu değerlendirilecek. Sınavda başarılı sayılabilmek için 100 puan üzerinden en az 70 alınması gerekiyor.

Sınav sonuçları, SSB'nin internet sitesinden, asıl ve varsa yedek listeler belirtilerek ilan edilecek.

Sınavda başarılı olanların Başkanlıkça kendilerine bildirilen süre içinde Savunma Sanayii Başkanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekiyor.

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı
Geçen hafta ABD'de enflasyon verilerinin beklentilerin altında gerçekleşmesiyle risk iştahı artarken, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin şahin açıklamaları piyasalarda dalgalanmaya yol açtı.

Hafta sonunda bir televizyon kanalında konuşan Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin 1970'lerde yapılan hatalardan kaçınmaları gerektiğini belirterek, enflasyonun kontrol altına alınana kadar Fed'in faiz artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda söz konusu açıklamalarla Fed'in eylül toplantısında atacağı adımın büyüklüğüne ilişkin belirsizlik arttı. Buna göre, Fed'in yüzde 54 ihtimalle 50 baz puan faiz artıracağı tahmin edilirken, 75 baz puanlık faiz artışı ihtimali ise yüzde 46 seviyesinde bulunuyor.

Fed yetkililerinin bu hafta yapacağı açıklamalar ve ABD'de başta perakende satışlar olmak üzere açıklanacak makroekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Söz konusu gelişmelerle cuma günü New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 1,73, Nasdaq endeksi yüzde 2,09 ve Dow Jones endeksi yüzde 1,27 yükseldi. ABD'de endeks vadeli işlem kontratları yeni haftaya ise sınırlı düşüşle başladı.

Avrupa tarafında, geçen hafta pay piyasaları New York borsasına paralel alış ağırlıklı bir seyir izlerken, bu hafta Avro Bölgesi'nde çarşamba günü açıklanacak 2. çeyrek Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.

Bölgede açıklanacak verilerde enflasyondaki gidişata ilişkin işaretlerin varlık fiyatları üzerinde etkili olması beklenirken, enerji arz krizine ilişkin gelişmelerin de yakından takip edilmesi bekleniyor.

Geçen hafta Fed'in ultra şahin politikalarından vazgeçebileceği beklentisiyle değer kazanan avro/dolar paritesi, yeni haftaya yüzde 0,1 düşüşle 1,0250'den başladı.

Cuma günü, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,47, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,74, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,14 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,49 değer kazandı. Bugün İtalya piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu Avrupa'da, endeks vadeli işlem kontratları yeni haftaya karışık bir görünümle başladı.

Asya borsalarında haftanın ilk gününde yoğun haber ve veri akışı ile dalgalı bir seyir izleniyor.

Çin'de yıllık bazda perakende satışlar yüzde 2,7 ve sanayi üretimi yüzde 3,8 artsa da beklentilerin altında kaldı.

Söz konusu durum bölgede risk algısını güçlendirse de, Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) resesyon riskine karşın 1 yıllık borçlanma faizini yüzde 2,85'ten yüzde 2,75'e indirmesinin ardından Çin borsası kayıplarını büyük oranda telafi etmeyi başardı.

Japonya'da açıklanan verilere göre ülke ekonomisi ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,2, çeyreklik bazda yüzde 0,5 büyüyerek piyasa öngörülerinin altında kaldı.

Bu gelişmelerle, kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,14 değer kazanırken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,2 değer kaybetti. Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise yatay seyrediyor.

Yurt içinde, cuma günü gördüğü en yüksek seviye rekorunu 2.896,67 puana geliştiren BIST 100 endeksi, bu seviyelerden gelen kar satışlarıyla gerileyerek günü önceki kapanışının yüzde 0,15 altında, 2.864,25 puandan tamamladı.

Bu hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararları yatırımcıların odağına yerleşirken, son haftaya girilen bilanço sezonunda hisse ve sektör bazlı oynaklığın da devam etmesi bekleniyor.

Dolar/TL cuma günü yüzde 0,06 azalışla 17,9363'ten kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 17,9520 seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.880 ve 2.900 seviyelerinin direnç, 2.830 puanın destek konumunda olduğunu söyledi.

Bakan Nebati, Tarım Kredi marketlerinde yarın başlayacak indirimli satışlara ilişkin değerlendirmede bulundu
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yarından itibaren 30'dan fazla temel tüketim maddesinde indirimli fiyat uygulamasına gidileceğini belirterek, "Bizler, vatandaşımızın maruz kaldığı gıda enflasyonuyla etkin şekilde mücadele etme konusunda kesin kararlıyız." ifadesini kullandı.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, gıda fiyatlarının düşürülmesine yönelik çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.
Salgın süreciyle tetiklenip Rusya-Ukrayna Savaşı ile derinleşen küresel sorunların tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de gıda fiyatlarında önemli artışlara sebep olduğuna dikkati çeken Nebati, "Bizler, vatandaşımızın maruz kaldığı gıda enflasyonuyla etkin şekilde mücadele etme konusunda kesin kararlıyız. Yakın dönemde, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın girişimleriyle imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması küresel hububat fiyatlarında düşüşe sebep olmuş, petrol fiyatlarında son haftalarda bazı gevşemeler yaşanmıştır. Ayrıca ülkemizde bu yıl tarımsal üretimde önemli artışlar da söz konusudur." ifadelerini kullandı.

Gıda enflasyonuyla mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde önemli bir adıma daha imza attıklarına işaret eden Nebati, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yarından itibaren 30'dan fazla temel tüketim maddesinde indirimli fiyat uygulamasına gidileceğini bildirdi.

Nebati, Türkiye'de devletin önayak olduğu buna benzer çeşitli uygulamaların, diğer bazı ülkelerde de yakın dönemde perakende zincirlerinin öncülüğünde başlatıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızdan yana attığımız bu önemli adımın, ülkemizde faaliyet gösteren diğer zincir marketler tarafından da takip edilerek fiyat etiketlerine olumlu yansımasını bekliyor, fiyat takip sistemimizle gelişmeleri izlemeyi sürdürüyoruz. Küresel gıda fiyatlarının geçtiğimiz şubatta kırdığı rekorun ardından, düşüş trendine girerek nisanda yüzde 0,8, mayısta 0,6, haziranda 2,3 ve temmuzda ise yüzde 8,6 düşüş göstermesi söz konusu olmuştur. Gıda sektörümüzün tüm aktörlerinin, son dönemde kaydedilen bu olumlu gelişmeleri de dikkate alarak 'Birlikten Berekete' anlayışımızla hareket edeceklerine inanıyoruz. Vatandaşlarımızı gıda enflasyonuna karşı korumakta kararlıyız."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi