Eskişehir altın fiyatları 13.04.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 13.04.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altında yükseliş durdurulamıyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükseldi. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Küresel piyasalar, veri gündemi ve koronavirüsle mücadele kapsamında atılabilecek adımlarla birlikte yoğun bir gündemle haftaya başladı. Yurt içinde ise pazar akşamı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa kararı ve bu kararın kabul edilmemesi siyasi cephede hareketlilik yaşanmasına sebep oldu. Ardından BDDK'nın hamlesi ile swap piyasasında Türk bankaların yabancılara TL verip, karşılığında dolar alma limitleri daha da kısıldı. TL karşılığı döviz swapında sınır öz kaynağın yüzde 1’ine çekildi.

Swap kararının ardından dolar/TL kurunda kayda değer bir hareketlilik yaşanmadı. Kur sabah saatlerinde 6,71-6,72 bandında seyrediyor.  Euro/TL ise 7,34'ün üzerinden işlem görüyor.

Bugün Londra ve Frankfurt piyasaları Paskalya nedeniyle kapalı. İşlem geçmeyeceğinden likidite de yok denecek kadar az seviye takip edilecek. Bu nedenle uzmanlar, siyasi hareketlilik ve swap hamlesinin etkilerinin yarın daha net görüleceği düşünüyor.

OPEC+ toplantısının ardından tarafların dün gece 10 milyon varillik kesinti konusunda anlaşmaya varıldığını açıklamasıyla petrol fiyatları yükselmeye başladı. Yüzde 4'ü aşan yükselişle birlikte brent petrolün varili 32 doların üzerinde işlem görüyor. 

eskisehir-altin-fiyatlari-13-04-2020

Altın uzmanı İslam Memiş resmi twitter hesabından altındaki gidişatı değerlendirdi. Memiş," Uçuş yasakları, ülkeler arası fiziki altın transferlerinde aksaklığa neden oldu. Dünya da önemli rafineler kapalı. İnsanlar, fiziki altına ulaşamıyor. Peki yeni bir özel düzenleme ile bu aksaklık çözüme ulaşamazmıydı? Halbuki dünyada ülkelerin kendi aralarında yardım uçakları kaldırdıklarını, kendi vatandaşlarını ülkeye getirmek için uçuşlar gerçekleştirdiğini gördük. Hükümetler böyle bir talep görseydi gereken yasal düzenleme yapılırdı. Böyle bir talep artışı olsaydı altının ons fiyatı 1.680 dolar seviyesinin üzerini kırar 2.000 dolara kadar yükselirdi. O da olacak, ancak şimdilik erken.Çünkü dünyada altınların yüzde 50’sini toplayanlar, kalan yüzde 50’yi toplamadıkça bu süreci başlatmazlar. Toparlayacak olursak altın piyasalarında son bir kez daha sert satışlar görebiliriz. Altının ons fiyatı 1.550-1.450 dolar, altının gram fiyatı 340-320 lira aralığına gerileyebilir. Bu sert düşüş, Nisan ayında olabileceğini tahmin ediyorum. Gecikirse Mayıs ayına da sarkabilir. Öngördüğüm sert düzeltme olmadan altın fiyatlarında yaşanan yükselişleri sağlıksız ve tuzak olarak görmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 13 Nisan 2020 (bugün) saat 09:46 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Çeyrek Altın: 602 Lira
  • Gram Altın: 366 Lira
  • Yarım Altın: 1.175,50 Lira
  • Cumhuriyet Altın: 2.349,70 Lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 6,7343 TL  6,7402 TL
  • Euro    : 7,3653 TL  7,3726 TL
  • Sterlin : 8,3982 TL  8,4090 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Bakan Albayrak: 'Aylık bin 170 lira maaş desteğini sağlayacağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı ile atılan adımları Twitter hesabından bir video ile paylaştı. Korona virüs salgını sürecinde dar gelirli vatandaşları desteklemek için maddi yardımları devreye aldıklarını anımsatan Albayrak, "Hafta başında 2.1 milyon ailemiz için başlattığımız bu yardımları 4.4 milyon ailemize çıkardığımızı ifade etmiştim. İlk günden itibaren vatandaşlarımızın işlerini kaybetmemesini önceliğimiz olarak açıklamıştık. 3 ay boyunca işten çıkarmaların önüne geçmeyi yasayla güvence altına alıyoruz. İşleri duran ya da azalan işletmelerimizde çalışan vatandaşlarımız için kısa çalışma ödeneğimiz devrede. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan yahut bu sürede ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza da maaş desteği vereceğiz. Bu kapsamda aylık bin 170 lira maaş desteğini de sağlayacağız. Kısa çalışma ödeneğine bu güne kadar 200 binden fazla firmamız, 2 milyondan fazla çalışan başvuruda bulundu. Bugüne kadar 700 bini onaylandı. Süreçlerimize hızlanarak devam ediyoruz" diye konuştu.

"Finansal tahsis yapılan firmalarımızın yüzde 96'sını KOBİ'lerimiz oluşturdu"
Esnafa, KOBİ'lere ve sanayicilere sunulan finansman desteklerinin hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Albayrak, şunları kaydetti:
"25 bin liralık esnaf destek finansmanına bugüne kadar 289 bin 35 esnafımız başvuruda bulundu. 163 bin 450 esnafımızın süreci tamamlandı ve 4 milyar 73 milyon lira finansman tahsis edildi. Ayrıca 72 bin 84 esnafımız da 25 bin lira limitli paraf ticari kartı başvurusunda bulundu. 66 bin 910 esnafımıza kartları tahsis edildi ve bu kapsamda da 1,5 milyar liranın üstünde destek devreye alınmış oldu. Bireysel destek paketimize de bugüne kadar 4 milyon 200 binden fazla vatandaşımız başvurdu. Cuma günü itibariyle tahsisler başladı ve şu ana kadar 250 binden fazla vatandaşımıza 1,5 milyar liradan fazla tahsis gerçekleştirildi. KGF destekli işe devam finansmanımız için de Cuma günü itibariyle 66 bin 171 firma başvuruda bulundu. 34 bin 858 firmamızın süreci sonuçlandı ve 29 milyar 558 milyon liralık bir finansman tahsis edildi. Finansal tahsis yapılan firmalarımızın yüzde 96'sını KOBİ'lerimiz oluşturdu. Tahsis edilen meblağların da yüzde 75'i KOBİ'lerimiz için oldu."

"Özel bankaların takındığı tavır bizleri fazlasıyla üzmekte" 
Kamu bankalarının, kurumsal ve ticari işletmelerin bu süreç kapsamında 20 milyar 585 milyon lira tutarındaki kredi borcunu ötelediğini aktaran Albayrak, "795 bin vatandaşımızın konut, ihtiyaç, araç kredisi ve kredi kartları için toplam 40.6 milyar liralık borcunu da öteledi. Halkbank, 374 bin 674 esnafın kullanmış olduğu kredilerde önümüzdeki 3 ayda vadesi gelecek olan 3.5 milyar tutarındaki taksitlerini faizsiz olarak erteledi. Kamu bankalarımız tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında dururken, özel bankaların takındığı tavır bizleri fazlasıyla üzmekte. Birlik ve beraberliğimizin üst düzeye çıktığı bu dönemde özel bankaları da sergilediği tavırla bu birliğin parçası olmaya bir kez daha davet ediyorum" şeklinde konuştu. 

Albayrak, tüm bu ekonomik mücadele kapsamında küresel finansal kuruluşlarla da düzenli görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Virüsle mücadelede olduğu gibi ekonomik etkileriyle mücadelede de birçok ülke ve kurumla görüşmeler ve istişareler gerçekleştiriyoruz. G-20 başta olmak üzere tüm platformlarda ülkeler dayanışma ihtiyacını net olarak vurguluyor. Türkiye olarak biz de bu kapsamda küresel ticaretin devamını sağlamak için ülkeler arasında farklı mekanizmaların devreye alınmasını destekliyoruz. Bunun dışında hiçbir kurum veya ülke ile farklı gündemde bir görüşmemiz veya talebimiz olmamıştır. Dünya zor bir dönemden geçiyor. Bu süreçte Türkiye olarak ekonomik ve sosyal etkileri en aza indirgeyecek ve kapsayacak program uyguluyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi gerektiğinde ilave tedbirler almaya her an hazırız. Milletimiz emin olsun ki Türkiye bu badirenin üstesinden gelmek için gerekli sağlık altyapısına da ekonomik kapasiteye de sahip bir ülkedir. Bu manada dünyadaki çok az sayıdan ülkeden bir tanesidir. Birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

BDDK, swap limitlerini kıstı

BDDK, Türk bankaların yabancılara TL verip karşılığında dolar alma limitlerini özkaynağın yüzde 10'undan yüzde 1’ine çekti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) swap düzenlemesi yaptı. Kurumdan yapılan açıklamada, oranın indirilmesi yanında, uzun vadeli işlemlerde tanınan esneklikler de kaldırılarak sınır yüzde 1 olarak tek seviyede belirlendi. Ayrıca, vadeli bir işlem gerçekleştiği için anlaşılan vadeden önce her ne sebeple olursa olsun bozulmak istenmesi veya uzatma yönünde değişiklik istenmesi halinde BDDK’dan izin alınması zorunluluğu getirildi.

Otomotiv üretimi ilk 3 ayda yüzde 6 azaldı

Otomotiv üretimi 2020 yılının ilk 3 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azalarak 341 bin 136 adet seviyesinde kaldı.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2020 yılı Ocak-Mart dönemine ait üretim, ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı. Verilere göre, otomotiv fabrikalarının büyük bir bölümünün üretimlerini durdurmasına sebep olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ilk etkileri, özellikle Mart’ın ikinci yarısından itibaren rakamlara yansımaya başladı. Salgın etkisiyle beraber, Mart ayında toplam otomotiv üretimi 103 bin 350 adet seviyesinde kaldı. Şubat ayında bu rakam 128 bin 3 adetti. Yılın ilk üç aylık döneminde, toplam üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azalarak 341 bin 136 adet, otomobil üretimi ise yüzde 2 azalarak 235 bin 199 adet oldu. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 348 bin 589 adet olarak gerçekleşti.

Şubat’ta 87 bin 710 adet olan otomobil üretimi, Mart ayında salgın nedeniyle yavaşladı ve 72 bin 93 adette kaldı. Ticari araç grubunda ise üretim, ihraç pazarlarındaki daralmanın da etkisiyle yılın ilk çeyreğinde azalma eğilimine devam etti. 2020 yılı Ocak-Mart döneminde, ticari araç üretimi bir önceki yıla kıyasla yüzde 14 azalırken, ağır ticari araç grubunda bu azalma yüzde 5, hafif ticari araç grubunda ise yine yüzde 14 oranında kaydedildi. Bu dönemde, toplam ticari araç pazarı yüzde 31, hafif ticari araç pazarı yüzde 26 ve ağır ticari araç pazarı ise yüzde 64 arttı. Baz etkisi dikkate alındığında ise yılın ilk çeyreğinde ticari araç pazarı 2017 yılının yüzde 36 gerisinde kaldı. Ticari araç grubunun Mart ayı toplam üretim adeti ise 31 bin 257 adet olarak gerçekleşti.

eskisehir-doviz-fiyatlari 13 04 2020

Pazar 51 bin 588 adette kaldı
Türkiye otomotiv pazarı, bu yılın ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artış kaydetti ve 128 bin 674 adet oldu. Bu dönemde, otomobil pazarı ise yüzde 45 arttı ve 99 bin 630 adet olarak gerçekleşti. Son 10 yıllık ortalamalar dikkate alındığında, Ocak-Mart döneminde toplam pazar yüzde 15, hafif ticari araç pazarı yüzde 35, ağır ticari araç pazarı yüzde 45, otomobil pazarı ise yüzde 5 oranında daraldı. İç pazarda ithal araç paylarına bakıldığında da, Ocak-Mart döneminde otomobil pazarında ithal araç payı yüzde 63 olarak gerçekleşirken, hafif ticari araç pazarında ithal araç payı yüzde 44 oldu. Covid-19 salgını, Mart ayının ikinci yarısından itibaren otomotiv pazarını da etkiledi ve toplam pazar Mart ayında 51 bin 588 adet seviyesinde kaldı.

Mart ayında 83 bin 771 adet araç ihraç edildi
2020 yılının ilk çeyreğinde, toplam ihracat bir önceki yılın aynı dönemine göre adet bazında yüzde 14 azalarak, 276 bin 348 adet olarak gerçekleşti. Bu dönemde, otomobil ihracatı yüzde 9 oranında azalarak 191 bin 608 adet olurken, ticari araç ihracatı ise yüzde 23 oranında azaldı. Traktör ihracatı ise, 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 3 azalarak 3 bin 643 adet oldu. Covid-19 salgınının etkileri ihracatta da görüldü. Şubat 2020’de 102 bin 615 adet olan toplam otomotiv ihracatı, Mart ayında 83 bin 771 adet olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, toplam otomotiv sanayi ihracatı, 2020 yılı Ocak-Mart döneminde toplam Türkiye ihracatından aldığı yüzde 16 pay ile ihracat sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu.

İlk çeyrekte 7,1 milyar dolarlık ihracat
2020 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam otomotiv ihracatı dolar bazında yüzde 10, Euro bazında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında azaldı. Bu dönemde, toplam otomotiv ihracatı 7,1 milyar dolar olarak gerçekleşirken, otomobil ihracatı yüzde 2 azalarak 2,9 milyar dolar oldu. Euro bazında otomobil ihracatı ise yüzde 1 artarak 2,6 Milyar Euro seviyesinde gerçekleşti.

OPEC: Petrol üretimi 1 Mayıs'tan itibaren günlük 9,7 milyon varil azaltılacak

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) yapılan açıklamada, OPEC+ adıyla bilinen ve 23 ülkenin bulunduğu grup toplam ham petrol üretimlerini 1 Mayıs'tan 30 Haziran'a kadar günlük 9,7 milyon varil azaltacak. 

Söz konusu günlük ham petrol üretimi kesinti miktarının 1 Temmuz-31 Aralık arasındaki 6 ay boyunca 7,7 milyon varil olacağı belirtilen açıklamada, 1 Ocak 2020-30 Nisan 2022 arasındaki 16 ay boyunca ise 5,8 milyon varil kısıntıya gidileceği kaydedildi.

Açıklamada, üye ülkelerin yapacakları kesintilerin Ekim 2018 ayındaki üretim miktarlarına göre hesaplanacağı aktarılırken, OPEC lideri Suudi Arabistan ile OPEC dışı ülkelerin lideri Rusya'nın ise kesintilerinin günlük 11 milyon varil üzerinden hesaplanacağı bildirildi.

Ayrıca, söz konusu üretim kesinti anlaşmasının 30 Nisan 2022'ye kadar geçerli olacağı bilgisine yer verilirken, OPEC+ ülkelerinin anlaşmayı Aralık 2021'de yeniden değerlendireceği belirtildi.

Üye ülkelerin bir sonraki toplantısı telekonferans yoluyla 10 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Temassız ödemelerde tüm zamanların en yüksek oranları görüldü

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, "Skype" üzerinden video konferans yöntemiyle AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Ödeme teknolojileri sektörünün 30 yılı aşkın süredir Türkiye'de hizmet verdiğini belirten Canko, sektör olarak ödemelerin hızlı, güvenilir ve konforlu yapılması için yatırım yaptıklarını söyledi. Canko, 30 yıldır sektörün çok mesafe aldığını, mart ayında ise kart kullanım alışkanlıklarında önemli eşiklerin aşıldığını vurguladı.

Canko, mart ayında evde kal çağrılarına ayak uydurulduğunu, bir yandan da hayatın devam ettiğini ve bu süreçte bir takım davranış kalıplarının değiştiğini dile getirdi.

Mart ayı boyunca kartlı ödeme sektörünün büyüdüğüne dikkati çeken Canko, "Türkiye'de kart sayısı martta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 218 milyondan 239 milyona çıktı. Bunun 168 milyonu banka kartları, 71 milyon kredi kartlarından oluştu. Kartlarla ödeme alışkanlığında pozitif bir ivme gördük. Kartlı ödeme işlem adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak pozitif büyüdü. Aynı dönemde, kartlı ödeme tutarı da yüzde 9 artış gösterdi. Bu dönemde nakit alışkanlıkları da değişti. Martta geçen yılın aynı ayına kıyasla ATM'lerden nakit çekim işlem adedi ise yüzde 14 azaldı. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın virüsle olan mücadelesinde kâğıt ve bozuk paralardan bakteri ve virüslerin yayılabileceğini uyarısında bulunulmuştu. Kartlı ödemelerin artması kayıtlı ekonomi adına çok faydalıdır." ifadelerine yer verdi.

"Şu anda 250 liralık temassız ödeme limiti gayet yeterli"

Soner Canko, temassız ödemelerin de mart ayında önemli mesafe katederek, geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 170 artış gösterdiğini söyledi. Mart ayında temassız ödemlerde ilklerin yaşandığına dikkati çeken Canko, 2,5 milyon farklı kartın ilk kez temassız ödemelerde kullanıldığını ifade etti.

"POS'larda yapılan her 5 işlemden biri temassız yapıldı. Tüm zamanların en yüksek temassız oranları görüldü." diyen Canko, temassız ödemelerin sektörel dağılımı incelendiğinde mobilya-dekorasyon, elektronik eşya, akaryakıt istasyonları, telekomünikasyon ve market-gıda kategorilerinin en fazla temassız ödeme artışı görülen ilk beş kategori içinde yer aldığını söyledi.

Canko, "Güvenlik noktasında temassız ödemelerde bir çekince var. Temassız ödemelerin çok güvenli olduğu fikri kullanıcılarda oluşursa, temassız ödeme limiti 250 liradan daha yukarı çıkarılır mı?" sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"Olabilir. Ancak şu anda 250 liralık limit gayet yeterli gözüküyor. Çünkü yaptığımız analizlerde Türkiye'deki alışveriş alışkanlıklarına bakıp, ortalama bir fiş tutarını hesap ediyoruz ve ona göre limit belirliyoruz. Arkasında büyük veri analizi var. 250 lira şu an için Türkiye'deki satın alma gücü ihtiyacı içinde ihtiyacı karşılayan bir tutar. Temassız kartlarda aslında sıfır güvenlik endişesi var. Fakat internette viral olarak yayınlanan hikayeler, aslı astarı olmayan şehir efsaneleri maalesef temassız kartların güvenlik açığının olabileceğini yayıyorlar. Zaman zaman bunlara cevap veriyoruz.

Böyle bir şeyin olmayacağını, hiçbir temassız POS'un iş yerinden habersiz kullanılamayacağını, kullanılsa bile bunun mutlaka bankaların kayıtlarında olduğunu ve bankaların gerek kart sahibini gerek üye iş yerini korumak için bütün önlemleri aldığını söylüyoruz. Dolayısıyla temassız kartlar, en az temaslı kartlar ve işlemler kadar güvenli ve önemli. Bu vesileyle martta temassız kart kullanımının artmasıyla bu güvenlik endişesini de aşmış olduk. Önümüzdeki dönemde güvenlikle ilgili endişelerin kalmayacağını düşünüyorum." 

"İnternetten alışveriş hız kesmedi"

BKM Genel Müdürü Canko, şu ana kadar yaşanılan en ilginç ödeme alışkanlığı deneyiminin mart ayında olduğunu söyledi. Martın ilk haftasında her şeyin normal seyrinde gittiğini belirten Canko, "İkinci haftasında birdenbire harcamalarda bir sıçrama gördük. Özellikle market-gıda harcamalarında bir sıçrama yaşandı. Sonrasında üçüncü hafta #evdekal çağrılarıyla harcamalar biraz düştü ve kategori değiştirdi. Martın son haftasında harcamalar iyice sakinleşti. Sanırım daha önce aldığımız ürünleri tüketmeye ve kullanmaya öncelik verdik." ifadelerini kullandı.

Turizm, konaklama ve uçak biletleri gibi alışverişlerin iptal edildiğini ya da ertelendiğini söyleyen Canko, mart ayının dört haftasının da kendi içinde karakteristik özelliklerinin olduğuna işaret etti.

Canko, mart ayında önemli değişikliklerin yaşandığı bir diğer alanın da internetten yapılan ödemeler olduğunu dile getirdi.

Geçen yılın mart ayına göre yüzde 19 daha fazla internetten ödeme yapıldığını ifade eden Canko, şunları kaydetti:

"İnternetten kartlı ödemelerin toplam kartlı ödemelerdeki payı yüzde 19 oldu. Temassızda olduğu gibi burada da ilginç bir durum ortaya çıktı. Daha önce hiç kullanılmayan 3 milyon kart ilk kez internetten ödemelerde kullanıldı. Bu bizim için sürpriz ve beklenmedik bir gelişmeydi. İnternetten alışverişlerde değil hız kesmek, büyümenin sürdüğünü gördük. İnternetten kartlı ödeme tutarının geçen yılın mart ayına göre en fazla arttığı sektör yüzde 129 ile market-gıda oldu. Özellikle market ve gıda alışverişimizi sanal dünyaya taşıdık. İnternetten ödemelerde en hızlı büyüyen kategorilerde market-gıdanın ardından mobilya/dekorasyon, yapı malzemeleri, elektronik eşya, sağlık-kozmetik, restoran ödemeleri geliyor. İnternetten ödemelerde en olumsuz etkilenen üç sektör havayolları, konaklama ve seyahat sektörü oldu. Buradaki düşüş sırasıyla yüzde 48, yüzde 47 ve yüzde 42."

Soner Canko, nisan ayı ve gelecek dönem kartlı ödemelere ilişkin öngörüleri hakkında, "Nisan ayından itibaren burada özetlenen davranış değişikliklerinin süreceğini düşünüyoruz. Daha fazla kartlı ödemeler, daha az nakit işlemler, hızlanan temassız ödemeler ve artan e-ticaret eğilimleri göreceğimize inanıyoruz. Zira davranış değişiklikleri bir kez başladığında geri dönmez. Toplumda sağlık ve hijyen konuları önemsendiği sürece bu alanlarda gelişmelerin hızlanması kaçınılmaz olacaktır." değerlendirmelerinde bulundu.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi