Eskişehir altın fiyatları 11 Nisan 2022 – Altın fiyatları tırmanıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 11 Nisan 2022 – Altın fiyatları tırmanıyor!
A
a

Eskişehir altın fiyatları 11 Nisan 2022 Pazartesi (bugün) takip ediliyor. Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatlarında ibre yukarı döndü. Geçtiğimiz haftayı sakin tamamlayan altın fiyatları, yeni haftaya yükselişle başladı. Spot altın fiyatı ise sakin görünüyor. Spot altının ons fiyatı 1.942 dolar seviyesinde yatay seyrediyor.
Brent petrolün varil fiyatı 99,80 dolara kadar geriledikten sonra yeniden 100 doların üzerine çıktı.
Dolar 14,7420 liradan, euro ise 16,0550 liradan haftaya başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 14,74 liradan alınan dolar 14,7420 liradan, 16,0530 liradan alınan euro ise 16,0550 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 14,76 liradan, euro ise 16,05 liradan satılmıştı.
11 Nisan 2022 Pazartesi (bugün) saat 10:25 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 920,68 TL
Satış: 920,86 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 1.496,00 TL
Satış: 1.510,00 TL
 
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 2.992,00 TL
Satış: 3.021,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 5.974,00 TL
Satış: 6.018,00 TL

Bugünün önemli ekonomi haberleri

Brent petrolün varil fiyatı 100,80 dolar
Cuma günü 103,30 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 102,78 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.21 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,9 azalışla 100,80 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 96,11 dolardan alıcı buldu.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) üyelerinin geçen hafta acil durum petrol rezervlerinden belli miktar petrolü kullanıma sunmak üzere anlaştıklarını açıklaması fiyatları etkilemeyi sürdürüyor.

IEA, çarşamba günü yaptığı açıklamada acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü kullanıma açacağını, 60 milyon varilin ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden karşılanacağını belirtmişti.

Japonya da acil rezervinden ek 15 milyon varil petrolü, piyasaların istikrarı kapsamında kullanıma açacak.

Çin'in en büyük şehri Şanghay'da artan vakalar nedeniyle 28 Mart'ta ilan edilen kademeli kapanmanın devam etmesinin de talebi kısıtlayacağı beklentisiyle fiyatlar aşağı yönlü baskılanıyor.

Öte yandan, petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes'un yayımladığı haftalık verilere göre, ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı 2-8 Nisan döneminde önceki haftaya göre 13 artışla 546'ya yükseldi.

Uzmanlar, Rusya'dan petrol tedarikinin hala devam ettiğine dikkati çekerek, ülkelerin Rus petrolünün yerinin farklı kaynaklarla doldurulmasına yönelik çabaların ne kadar etkili olacağının henüz tahmin edilemeyeceğini belirtiyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ise geçen hafta lojistik sorunları nedeniyle nisan ayında petrol üretiminin mart ayına göre yüzde 4 ila 5 azalmasını beklediklerini duyurmuştu.

Brent petrolde teknik olarak 101,23 ile 101,45 dolar aralığının direnç, 100,58 ile 100,15 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Borsa haftaya yükselişle başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,12 puan ve yüzde 0,42 değer kazanarak 2.403,52 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,39 ve holding endeksi yüzde 0,38 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık endeksi, tek kaybettiren yüzde 0,79'la elektrik oldu.

Analistler, başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere şahinleşen merkez bankaları ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artmaya devam eden vaka sayılarının küresel pay piyasalarında risk algısını beslediğini ancak yurt içi piyasaların pozitif ayrışmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşında çatışmaların şiddetlenebileceği ihtimalinin de düşük seyreden risk iştahında önemli rol oynadığını aktaran analistler, bugün yurt içinde ödemeler dengesi ve işsizlik verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde tarihi zirve konumundaki 2.406 puanın direnç, 2.340 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının şubatta 5 milyar 680 milyon dolar açık vermesini bekliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı 145 personel alacak
GİB'in sözleşmeli personel alımına ilişkin ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 11 avukat, 27 koruma ve güvenlik görevlisi, 27 şoför, 56 hizmetli ve 24 tekniker alımı yapılacak.

Toplam 145 personel alımı için başvurular, 13 Nisan Çarşamba günü başlayacak, 22 Nisan Cuma saat 17.30'a kadar devam edecek. Başvurular, e-Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden elektronik ortamda alınacak.

Sözlü sınavlar, 30 Mayıs-10 Haziran döneminde istihdam alanına göre belirlenen günlerde Ankara’da yapılacak.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, sınav tarihinden en az 10 gün önce GİB'in internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecek. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlarda alınacak personelin görev yapacağı iller, başvuruya ilişkin diğer şartlar, değerlendirme kriterleri gibi bilgilere de ulaşılabiliyor.

Küresel piyasalar yeni haftaya negatif başladı
Fed'in para politikalarındaki şahin tutumu tahvil piyasalarında satış baskısını yeni haftanın başlangıcında da desteklemeyi sürdürürken, küresel bazda risk algısı güçleniyor.

ABD'de artan tahvil faizlerinin ekonomide durgunluğu tetikleyebileceği endişesi devam ederken, son haftalarda bazı ABD tahvillerinde tersine dönen getiri eğrisi yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Bu kapsamda bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Geçen hafta yapılan sözle yönlendirmeler sonrası Fed'in mayısta 50 baz puanlık faiz artışına gideceği ihtimali yüzde 81'e yükselirken, bu hafta yapılacak konuşmalarda bilanço küçültme sürecine ilişkin ipuçları aranacak.

Rusya-Ukrayna savaşında İstanbul'daki müzakerelerin ardından şimdiye kadar olumlu bir sonuç alınamaması ve Rusya'ya yönelik artmaya devam eden yaptırımlar ise risk algısını yükselten etkenler olarak dikkati çekiyor.

Rusya ile Ukrayna güçleri arasında çatışmalar devam ederken, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu cephesindeki harekatı yürütmesi için yeni bir komutan atadığı iddia ediliyor. Bu adımın iki ülke arasındaki savaşı daha da şiddetlendirebileceğinden endişe edilirken, Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırım kararları açıklanmaya ve uygulanmaya devam ediyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, hafta sonu Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya gelerek, Rusya'ya yönelik yaptırımları her hafta yoğunlaştırmaya devam edeceklerini söyledi.

Alman Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BaFin) da, Rusya'nın en büyük ikinci finans kuruluşu olan VTB Bank'ın, Avrupa'daki yan kuruluşu üzerindeki kontrolünün yeni yaptırımlardan sonra kaldırıldığını duyurdu.

Brent petrolün varil fiyatı Çin'de artan vaka sayılarının petrol talebini olumsuz etkileyebileceği endişesiyle haftaya yüzde 1,8 düşüşle 100,3 dolardan başlarken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 2,77 ile Ocak 2019'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Cuma günü, New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 0,27 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,34 değer kaybederken, Dow Jones endeksi yüzde 0,40 yükseldi. ABD'de endeks vadeli işlem kontratları ise yeni haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı.

Bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Avrupa'da son yılların en yüksek seviyelerine çıkan enflasyonun ardından alacağı kararlar yatırımcıların odağına yerleşti.

ECB'nin perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda politika faizini sabit bırakması beklenirken, karar metninde ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmasında politika değişimine ilişkin olası ipuçları aranacak.

Öte yandan, Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen ikinci tura kaldı. Macron'un ikinci tura kaldığının açıklanmasının ardından diğer Cumhurbaşkanı adayları, seçmenleri, aşırı sağcı Le Pen'e karşı Macron'a oy vermeye çağırdı.

Cuma günü, Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,46, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,56, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 2,13 ve Fransa'da CAC 40 yüzde 1,34 değer kazandı. Avrupa endeksleri bugün vadeli işlemlere ise satış ağırlıklı bir seyirle başladı.

Çin'de devam eden Kovid-19 salgını ve alınan önlemler bölgede pay piyasalarının yeni haftaya satıcılı başlamasına sebep oldu. Çin'de birçok şehirde Kovid-19 kısıtlamaları uygulamaya alınırken, Hong Kong'da da sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bu gelişmelerle Asya borsalarında teknoloji ve otomotiv sektörü hisselerinde satışların yoğunlaşması dikkati çekti.

Öte yandan bugün Çin'de açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,5, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) de yüzde 8,3 artışla beklentileri geride bıraktı.

Bu gelişmelerle, kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 2,12, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 2,80, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,60 ve Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 0,35 değer kaybetti.

Yurt içinde, geçen haftanın son işlem gününde BIST 100 endeksi yüzde 2,05 değer kazanarak 2.393,39 puana çıkarken, tüm zamanların en yüksek kapanışını yaptı.

Bugün yurt içinde gözler ödemeler dengesi verilerine çevrilirken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, şubatta cari işlemler hesabının 5 milyar 680 milyon dolar açık vermesini bekliyor.

Dolar/TL cuma günü yüzde 0,7 artışla 14,7491’den kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 14,7450 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün yurt içinde ayrıca işsizlik verilerinin takip edileceğini, yurt dışında ise veri takviminin sakin olduğunu dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.410 ve 2.450 seviyelerinin direnç, 2.350 puanın destek konumunda bulunduğunu söyledi.

İşsizlik oranı şubatta yüzde 10,7 oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Şubat ayı İşgücü İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalış ile yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,3 iken kadınlarda ise yüzde 13,4 olarak tahmin edildi.

Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı yüzde 46,6 oldu
İstihdam edilenlerin sayısı 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 90 bin kişi artarak 30 milyon 6 bin kişi, istihdam oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 46,6 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 64,0 iken kadınlarda yüzde 29,6 olarak gerçekleşti.

Mevsim etkisinden arındırılmış işgücüne katılma oranı yüzde 52,2 olarak gerçekleşti
İşgücü 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 87 bin kişi azalarak 33 milyon 585 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,2 puanlık azalış ile yüzde 52,2 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 70,6, kadınlarda ise yüzde 34,2 oldu.

Genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 20,7 oldu
15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,6 puanlık azalış ile yüzde 20,7 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 17,7, kadınlarda ise yüzde 26,5 olarak tahmin edildi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 45,6 saat oldu
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 saat artarak 45,6 saat olarak gerçekleşti.

Mevsim etkisinden arındırılmış atıl işgücü oranı yüzde 21,8 oldu
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 0,9 puan azalarak yüzde 21,8 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 14,7 iken potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 18,1 olarak tahmin edildi.

Cari denge Şubat ayında 5,15 milyar dolar açık verdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Şubat ayı ödemeler dengesi verisini açıkladı. Buna göre, cari işlemler açığı, bir önceki yılın aynı ayına göre 2 milyar 707 milyon dolar artarak 5 milyar 154 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bunun sonucunda on iki aylık cari işlemler açığı 21 milyar 845 milyon dolar oldu.

Bu gelişmede, ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının 3 milyar 902 milyon dolar artarak 6 milyar 3 milyon dolara yükselmesi etkili oldu.

Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı, bir önceki yılın aynı ayında 624 milyon dolar fazla vermişken, bu ay 2 milyar 167 milyon dolar fazla verdi.

Hizmetler dengesi kaynaklı net girişler bir önceki yılın aynı ayına göre 874 milyon dolar artarak 1 milyar 608 milyon dolara yükseldi. Hizmetler dengesi altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler bir önceki yılın aynı ayına göre 737 milyon dolar artarak 1 milyar 235 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Birincil gelir dengesinden kaynaklanan net çıkışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre 387 milyon dolar azalarak 821 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İkincil gelir dengesinden kaynaklanan net girişler, bir önceki yılın aynı ayına göre 66 milyon dolar azalarak 62 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Finans hesabı
Doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler 4 milyon dolar olarak gerçekleşti. Portföy yatırımları 765 milyon dolar tutarında net çıkış kaydetmiştir. Alt kalemler itibarıyla incelendiğinde, yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi piyasasında 228 milyon dolar net satış ve devlet iç borçlanma senetleri piyasasında 573 milyon dolar net satış yaptığı görüldü.

Yurt dışındaki tahvil ihraçlarıyla ilgili olarak bankalar 551 milyon dolar net geri ödeme, Genel Hükümet ise 1 milyar dolar net kullanım gerçekleştirdi.

Diğer yatırımlar altında, yurt içi bankaların yurt dışı muhabirlerindeki efektif ve mevduat varlıkları 2 milyar 180 milyon dolar net artış kaydetmiştir.

Yurt dışı bankaların yurt içindeki mevduatları, yabancı para cinsinden 495 milyon dolar ve Türk Lirası cinsinden 1 milyar 981 milyon dolar net artış olmak üzere toplam 2 milyar 476 milyon dolar net artış kaydetti.

Yurt dışından sağlanan kredilerle ilgili olarak; bankalar ve Genel Hükümet sırasıyla 911 milyon dolar ve 174 milyon dolar net geri ödeme gerçekleştirmişken, diğer sektörler 244 milyon dolar net kullanım gerçekleştirdi. Resmi rezervlerde bu ay 2 milyar 218 milyon dolar net azalış gözlendi.

İnşaat maliyetleri aylık yüzde 5,73 arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı İnşaat Maliyet Endeksi verisini açıkladı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi, 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 5,73 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 90,27 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 7,56, işçilik endeksi yüzde 0,23 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 113,27, işçilik endeksi yüzde 41,38 arttı.

Bina inşaatı maliyet endeksi yıllık yüzde 87,91, aylık yüzde 5,82 arttı
Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 5,82, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 87,91 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 7,82, işçilik endeksi yüzde 0,10 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 110,44, işçilik endeksi yüzde 41,29 arttı.

Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 98,42, aylık yüzde 5,40 arttı
Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 5,40, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 98,42 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 6,74, işçilik endeksi yüzde 0,74 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 122,66, işçilik endeksi yüzde 41,71 arttı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi