Eskişehir altın fiyatları 02.04.2021 son dakika! - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları 02.04.2021 son dakika! - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın dalgalanmayı sürdürüyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altında, sular durulmuyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Salı günü 8,45'i test eden dolar/TL, iki gün üst üste geriledi ve 8,10'un altını test etti. Döviz kurları haftanın son işlem gününe yatay seyirle başlarken dolar/TL 8,10-8,11; euro/TL ise 9,58'den değerleniyor.
Dünya’dan Evrim Küçük’ün haberine göre, teknik açıdan incelendiğinde yukarı yönlü bir hareketin oluşması için altının ‘konfor alanı’ olarak görülen 1.700 doların üzerinde kalıcı olması gerekiyor. Bunu başarırsa önce 1.730 ve sonrasında ralli için kritik kabul edilen 1.765 doların önü açılabilir. Aksi takdirde değerli metalde satış baskısının devam edebileceği belirtiliyor. Bu durumda 1.675 ve sonrasında 1.658 yeni destek seviyeleri olarak öne çıkıyor. Uzmanlara göre altında kısa vadede oynak bir görünüm sergilese de eflasyon beklentilerindeki artış, artan borç seviyeleri ve negatif faiz oranları orta vadede altına destek verebilecek faktörler. Ayrıca virüsün mutasyona uğramasının getirdiği endişeler ve bazı bölgelerde aşı dağıtımında kaynaklanan sorunların bu yıl altına yatırım talebini artırması beklenebilir. Finansal data şirketi Refinitiv, Şubat ayında küresel altın ETF varlıklarında gözlemlenen çıkışa karşın, ekonominin normale dönmesinde karşılaşılacak sorunlar nedeniyle bu yıl altın yatırımlarının gücünü koruyacağını tahmin ediyor. Refinitiv Metal Analisti Saida Litosh, ETF varlıklarına yıllık bazda 2020’deki kadar büyük net giriş olmasa da, küresel altın ETF varlıklarının büyüklüğünün bu yıl yeni bir zirve yakalanabileceğini düşünüyor. Tüketici talebi tarafında da bir hareketlenme yaşanabilir. Geçen yıl fiyatların rekor seviyeye çıkması Çin ve Hindistan başta olmak üzere tüketici ülkelerde talebi oldukça zayıflatmıştı. Bu yıl ise ekonomilerin COVID-19 pandemisinin etkilerini atlatmaya başlamasıyla fiziki talepte toparlanma bekleniyor. Buna karşın altın tüketen sektörlerden gelen talebin, alımların zayıf olduğu 2019 yılının bile gerisinde kalabileceği uyarısı yapılıyor. 2020’de altın alımları son yolların en düşük seviyesine inen merkez bankalarının, ekonomik toparlanmayla birlikte bu yıl net altın alımı yapmasını bekleyen Refinitiv, özellikle gelişmekte olan ülke merkez bankalarının rezervlerini çeşitlendirmek amacıyla altına yöneleceği tahmininde bulunuyor.

Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 2 Nisan 2021 (bugün) saat 11:10 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir altın fiyatları bugün 2 Nisan 2021 Cuma

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 448,69 TL
Satış: 448,86 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 723,00 TL
Satış: 737,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.438,00 TL
Satış: 1.476,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 2.871,00 TL
Satış: 2.940,00 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Borsa güne yükselişle başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 8,35 puan ve yüzde 0,59 değer kazanarak 1.434,91 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,34 ve holding endeksi yüzde 0,71 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,73 ile finansal kiralama, faktoring olurken, değer kaybeden bir sektör endeksi bulunmadığı görüldü.

Dün banka hisselerinde yoğunlaşan tepki alımlarıyla yükselişe geçen BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,50 artışla 1.426,56 puandan tamamladı.

Analistler, bugün Paskalya tatili dolayısıyla ABD ve Avrupa piyasalarının kapalı olduğunu, yurt içinde ise düşük hacimli pozitif bir seyir izlenebileceğini belirterek, ABD'de açıklanacak mart ayı istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin takip edileceğini söyledi.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.440 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yükseliş isteğinin güçlenebileceğini aktaran analistler, olası düşüşlerde 1.390 ve 1.340 seviyelerinin destek konumunda olduğunu bildirdi.

OPEC+ ülkeleri, günlük petrol üretimini kademeli olarak artırma kararı aldı
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ üyesi 23 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, mayıs itibarıyla uygulanacak üretim kesintisi miktarını belirlemek için video konferans yöntemiyle bir araya geldiği 15. Bakanlar Toplantısı sona erdi.

OPEC'ten yapılan açıklamaya göre, 23 ülkenin Aralık 2020'de aylık yarım milyon varil üretim artışı kararına işaret edilerek, gelecek üç ay süresince de günlük 500 bin varili aşmayacak şekilde artış yapılacağı bildirildi.

Söz konusu 3 ay için 23 ülkenin petrol üretimi ve OPEC+ ülkelerinin aylara göre yapacağı toplam üretim artışını gösteren tablo kamuoyuyla paylaşıldı.

Buna göre, OPEC+ ülkeleri, mayıs ve haziran aylarında günlük 350 bin, temmuzda ise yaklaşık 441 bin varil üretim artışına gidecek.

Suudi Arabistan ise şubatta açıkladığı gönüllü olarak günlük 1 milyon varillik ek kesinti kararını kademeli olarak kaldıracak.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, toplantıda yaptığı konuşmada, mayıs için 250 bin, haziran için 350 bin ve Temmuz'da ise 400 bin varil günlük artışa gideceklerini söyledi. Buna göre, OPEC+ grubunun temmuzda üretim kesintisi yaklaşık 5 milyon 800 bin varil seviyesinde olacak.

Selman, OPEC+ olarak hala piyasadaki gelişmelere ihtiyatlı yaklaştıklarını belirterek, "Ancak nabız yoklamalıyız ve bizi piyasaya temkinli yaklaşmaya sevk eden psikolojik bariyeri aşmamız gerekiyor. (Geçen yıl) aralık ayında oluşturduğumuz mekanizmaya hala bağlıyız. Bu da piyasadaki gelişmelere göre çift yönlü olarak 500 bin varil artırma veya azaltma yapma imkanı tanıyor. Bu nedenle güvencemiz hala var." dedi.

Öte yandan, OPEC+ toplantısı sonrasında Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dünkü kapanışa göre yüzde 3,66 artışla 65,04 dolara kadar yükseldi. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 1,19 artışla 61,64 doları gördü.

OPEC+ grubu, bir sonraki bakanlar toplantısını 28 Nisan'da yapacak.

Bakan Pakdemirli duyurdu, su ürünleri yetiştiricilerine destek ödemesi bugün başlıyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2020 yılı su ürünleri yetiştiriciliği kapsamında üreticilere 85 milyon liralık destek ödemesini bugün yapacaklarını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, avcılık ve yetiştiricilik yoluyla elde edilen su ürünleri sektörünü yaptıkları yeni düzenlemelerle her yıl desteklemeye devam ettiklerini bildirdi. Pakdemirli bu kapsamda, özellikle alabalık ve Türk somonu yetiştiriciliği başta olmak üzere toplamda 85 milyon liralık üretim desteğini bugün yetiştiricilerin hesaplarına aktaracaklarını söyledi.

“Su ürünleri üretimi 61 bin tondan 420 bin tonun üzerine çıktı”
2002 yılından itibaren sektöre destek sağlandığının altını çizen Pakdemirli, “Verdiğimiz destekler sayesinde 2002 yılında 61 bin ton olan üretimimiz, 2020 yılında 420 bin tonun üzerine çıktı. Su ürünleri üretim değeri ise 212 milyon TL’den yaklaşık 13,5 milyar TL’ye yükseldi. Su ürünleri üretimimiz pandemiye rağmen geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında rekor bir artış gösterdi” dedi.
2002 yılında 27 bin ton olan su ürünleri ihracatının 2020 yılında 200 bin tona, değer olarak 97 milyon dolardan 1 milyar 64 milyon dolara ulaştığını dile getiren Pakdemirli, başta AB ülkeleri olmak üzere aralarında Japonya, ABD, Rusya ve Kore gibi ülkelerin de yer aldığı 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.
Türkiye’de üretilen balıkların ihracat rekorları kırarak dünyaya satılmasının çok önemli olduğunu belirten Pakdemirli, son dönemde iç tüketimdeki artışın da sevindirici olduğunu ifade etti. Bakan Pakdemirli, iç tüketimdeki yüzde 35-40 oranındaki bu artışın STK’lar ile yürüttükleri tanıtım çalışmaları ve kampanyalar sayesinde olduğunu açıkladı.

“Türk somonu dünyada marka oldu”
2018 yılında başlattıkları proje ile Türk somonunun dünyada kabul gördüğünü ve marka olduğunu anlatan Pakdemirli, uyguladıkları projeler ve desteklerle 2020 yılında 60 milyon dolarlık somon ihracatı gerçekleştirildiğini, bu ihracatın önümüzdeki yıllarda daha da artacağını söyledi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi