Eskişehir altın fiyatları - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 09.05.2019

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 09.05.2019
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada çeyrek altın kaç lira? Gram altın kaç lira? Dolar ve Euro kuru ne kadar? Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verileri ile haberimizde

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, güvenli liman altında yükseliş sürüyor.
Yurt içinde borsanın düşüşü ve dövizin artışının sürmesi, yurt dışında ABD - Çin gerilimi gibi sebeplerle yatırımcının güvenli limanı olan altına yönelim sürüyor.
Bu yönelim de alımları ve paralelinde altın fiyatlarını yükseltiyor. Altının ons fiyatı 1.285,24 dolardan seyretmekte. Dün 1.287 dolar seviyesini görmüştük.
ABD ve İran, ABD ve Çin gerilimleri yurt dışı piyasalarda, yurt içinde de İstanbul'da seçim tekrarının yarattığı gerilim piyasada izlenmeyi gerektiren önemli olaylar.
Bu olaylarda yaşanacak gelişmelerin olumlu ya da olumsuz yönleri, altın fiyatlarında yaşanması muhtemel değişimlerin habercisi olacak.
Peki tüm bu gelişmeler ışığında, 9 Mayıs 2019 (bugün) saat 11.45 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?
Eskişehir kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

Çeyrek altın: 423 TL
Yarım altın: 846 TL
Tam altın: 1692 TL
Cumhuriyet altını: 1725 TL
22 ayar bilezik gram fiyatı: 254.20 TL
Gram altın fiyatı: 246 TL

Eskişehir döviz kurları

Amerikan Doları: 6.22 TL
Euro: 6.95 TL
Sterlin: 8.11 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Avrupa Birliği ile dış ticaret açığı kapandı

Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki 1,3 milyar dolarlık dış ticaret açığı 2019’un ilk üç ayında kapandı. Avrupa’nın en büyük beşinci ticari ortağı olan Türkiye, AB ülkelerinden gerçekleştirdiği ithalattaki yüzde 29’luk düşüş neticesinde 5,2 milyar dolarlık dış ticaret fazlası verdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini inceleyen B2B ticaret platformu Turkeyol’a göre, 2019’un ilk üç ayında, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle arasındaki 1,3 milyar dolarlık dış ticaret açığı kapandı. AB ülkelerinden yapılan ithalat yüzde 29 azalarak 16 milyar dolara düşerken, ihracat yüzde 0,2 azalarak 21 milyar dolar seviyelerinde kaldı. İthalattaki büyük düşüşle birlikte, AB ülkeleriyle yapılan ticarette 5,2 milyar dolarlık dış ticaret fazlası verildi. 

2019’un ilk üç ayında AB ülkeleriyle olan ticarette tarihin en büyük dış ticaret fazlalarından birinin verildiğini belirten Turkeyol’un Kurucusu Yusuf Yenitürkoğulları, "İthalatın düşmesi ve ihracat fazlası verilmesi, dışa bağımlılığın azalmasını sağlıyor. İlk çeyrekte Avrupa’nın yanı sıra Afrika’da da 2,4 milyar dolarlık ihracat fazlası verildi. Özellikle döviz kurlarındaki sert hareketler ithalatı direkt etkiliyor" şeklinde konuştu. 

İthalatta en büyük düşüş İngiltere’de yaşandı 
Yapılan bilgilendirmede; Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük 5 ticaret ortağı konumundaki Almanya, İtalya, Fransa, İspanya ve İngiltere’den yapılan ithalatta büyük düşüş yaşandı. 2019’un ilk üç ayında Almanya’dan yapılan ithalat yüzde 22 azalırken, İtalya’da yüzde 31, Fransa’da yüzde 36, İspanya’da yüzde 38 ve İngiltere’de yüzde 48 düşüş görüldü. AB üyesi 28 ülkeden yalnızca Danimarka, İsveç ve Malta’dan yapılan ithalatta artış yaşandı. Türkiye’de, üreticilerin e-ihracat süreçlerine katılması ve bölgeyle ihracat ilişkilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

AB ülkelerinden otomotiv ithalatı yüzde 50 azaldı 
2019’un ilk üç ayında AB ülkelerinden ithal edilen ürünlerde en büyük düşüş otomotivde yaşandı. Otomotiv ithalatı yüzde 50 azalırken, ithalat demir-çelikte yüzde 35, makinede yüzde 30, plastikte yüzde 27 ve elektronik eşyada yüzde 24 azaldı. AB ülkelerinden yapılan ithalatın geçen senenin aynı dönemine göre 6 milyar dolar azaldığını belirten Yusuf Yenitürkoğulları, "Kurdaki dalgalanma ve ekonomik sıkıntılar üreticilerimizi yurt dışından alacakları ürünlerde yeni alternatifleri bulma arayışına itti. Üreticilerimiz sınır ötesi ticaret platformlarını kullanarak, ihtiyaç duyduğu ürünleri uygun fiyat ve koşullarda temin edebiliyor" ifadelerini kullandı. 


Borsa güne yatay başladı

Borsa, güne yüzde 0,04’lük hafif yükselişle başladı. 
Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi güne yüzde 0,04’lük hafif yükselişle başladı. Endeks, 40,30 puanlık artışla 90 bin 312 puandan açılırken, bankacılık endeksi yüzde 0,10, holding endeksi de yüzde 0,12 değer kazandı. 




 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi