Eskişehir altın fiyatları – 6 Eylül 2022

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları – 6 Eylül 2022
A
a

Eskişehir altın fiyatları güne nasıl başladı? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar oldu? Detaylar haberimizde.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir altın fiyatları, yükselişini sürdürüyor. Ons altın en düşük 1707 doları en yüksek ise 1715 dolar seviyelerini görürken; gram altın fiyatı bugüne 1005 seviyelerinde başladı.

Dolar 18,2270 liradan, euro ise 18,1490 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 18,2250 liradan alınan dolar 18,2270 liradan, 18,1470liradan alınan euro ise 18,1490 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 18,22 liradan, euro ise 18,08 liradan satılmıştı.

Eskişehir altın fiyatları son dakika haberine göre, 6 Eylül 2022 Salı (bugün) saat 10:05 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 1.007,04 TL
Satış: 1.007,21 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 1.658,00 TL
Satış: 1.674,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 3.306,00 TL
Satış: 3.347,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 6.612,00 TL
Satış: 6.672,00 TL

Son dakika ekonomi haberleri

Borsa güne rekorla başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 50,12 puan ve yüzde 1,49 değer kazanarak 3.408,48 puan ile taihi zirvesini gördü.

Bankacılık endeksi yüzde 2,80 ve holding endeksi yüzde 0,88 artış kaydetti. Tüm sektör endeksleri güne yükselişle başlarken, en çok kazandıran yüzde 3,26 ile metal ana sanayii oldu.

BIST 100 endeksi, dün yüzde 4,21 artarak 3.358,37 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanırken, toplam işlem hacmi de 105,3 milyar lira ile rekor düzeyde gerçekleşti.

Analistler, küresel pay piyasalarında resesyon ve merkez bankalarının agresif faiz artırımlarına devam edeceği endişelerinin sürdüğünü ancak Çin'in ekonomiyi destekleyici adımlar atacağını duyurmasının ardından risk iştahının arttığını söyledi.

Yurt içi piyasaların küresel pay piyasalarından pozitif ayrışmaya devam ettiğine dikkati çeken analistler, Avrupa'da enerji krizine ilişkin gelişmeler ve veri gündeminin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini kaydetti.

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.440 seviyesinin direnç, 3.330 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Brent petrolün varil fiyatı 94,97 dolar
Dün 96,99 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 95,74 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.20 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,80 azalarak 94,97 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 88,67 dolardan alıcı buldu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, dün çevrim içi düzenledikleri 32'nci Bakanlar Toplantısı'nda ekim ayı için grubun ağustostaki üretim seviyesine geri dönmesi konusunda anlaştı ve günlük 100 bin varil üretim kesintisine gitme kararı aldı.

Grubun bu kararı, piyasa oyuncuları tarafından "sembolik bir düşüş" olarak algılandı. Uygulama zorlukları nedeniyle gerçekleşecek kesintinin bu seviyenin de altında kalacağına dair beklentiler karar öncesinde yükselen fiyatların gerilemesine neden oldu.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman 22 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, grubun petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşlere karşılık üretimi kısmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Çin'de yeniden alınan Kovid-19 tedbirlerinin yol açtığı zayıf talep beklentileri ve ekonomik yavaşlamaya dair endişeler ise fiyatları baskılamaya devam ediyor.

Brent petrolde teknik olarak 95,66 ile 96,67 dolar aralığının direnç, 94,65 ile 93,64 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Sözleşmeli besicilikte destekleme ödemeleri belli oldu

"Sözleşmeli Besiciliğin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, mevcut besi işletmelerinin atıl kapasitelerinin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması, üreticinin girdi tedarikinin önceden planlanması ve sektöre model teşkil etmesi amaçlandı.

Buna göre, bugünden itibaren 5 yıl içinde besicilik sözleşmesi yapan yetiştiricilere Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından hazırlanacak icmaller karşılığında destekleme ödemesi yapılacak. Destek tutarı, karkas ağırlığı 201-250 kilogram olanlara kilogram başına 2,5 lira, 251-300 kilogram olanlara 3,5 lira, 301 kilogram ve üzeri olanlara 5 lira olacak.

ESK, sözleşme şartlarında, sözleşme yapılacak yetiştiricilerin tespitinden, kesimden, sağlık ve karkas kalitesi kriterlerinin belirlenmesinden, duyurulmasından uygulanmasından, takibinden ve yaptırımların yerine getirilmesinden sorumlu olacak.

Sözleşme yapılan yetiştiriciler, en fazla 200 baş sığır için desteklemeden faydalanabilecek.

Kesim anındaki karkas ağırlığı en az 201 kilogram olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, destekleme birim fiyatlarında değişiklik yapabilecek.

Söz konusu karar kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığının tarımsal destekleme bütçesinden sağlanacak.

Yapılan destekleme ödemeleri, kamu kaynağı niteliğinde olduğu için hak ediş sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz, icra ve temlik işlemlerine konu edilemeyecek.

Desteklemeden kamu kurum ve kuruluşlarıyla bunların iştirakleri yararlanamayacak.

Ayrıca, yetiştiriciler, sözleşme kapsamına giren hayvanları için Bakanlık ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının aynı konuda verdiği destekleri alamayacak.
 

Küresel piyasalar yön arayışında
Dünya genelinde güçlenen resesyon endişesine karşın hükümetler önlem almaya devam ediyor.

Hafta sonu Avrupa'da enerji maliyetlerinin düşürülmesi için açıklanan destek paketlerine, Çin'in destekleyici mali politikaları uygulamaya alacağı kararı da eklendi.

Söz konusu açıklama küresel pay piyasalarında risk iştahını sınırlı da olsa artırırken, dün, Rusya yaptırımlar kaldırılana kadar Avrupa'ya doğal gaz akışını durdurduklarını açıkladı.

Avrupa'da eylül vadeli doğal gaz kontratı dün yaklaşık yüzde 13 artışla 240 avroya yükselirken, Avrupa'nın enerji kaynağı arayışı devam ediyor.

Analistler, Avrupa'da doğal gaz depolarının yüzde 80'in üzerinde dolu olduğunu ancak bunun bölge tüketimini en fazla 3 ay karşılayamaya yetebileceğini dile getirdi.

Doğal gaz kaynaklı sıkıntı bölge ekonomilerindeki gidişatı tehdit ederken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) perşembe günkü toplantıda enflasyonla mücadele için 75 baz puan faiz artışına gideceği beklentisi güçlü kalmaya devam ediyor.

ECB'ye yönelik beklentilere karşın avro, dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Avro/dolar paritesi dün 0,9878'le Aralık 2002'den bu yana en düşük seviyeye inmesinin ardından günü 0,9933'ten tamamladı.

Öte yandan, İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğine seçilen Liz Truss, ülkenin yeni başbakanı oldu.

Bu gelişmelerle dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,09 değer kazanırken, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 2,22, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,20 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 2,01 değer kaybetti. Avrupa'da, endeks vadeli işlem kontratları yeni karışık bir seyirle başladı.

Dün, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, petrol üretimini ekimde günlük 100 bin varil azaltma kararı aldı. Kararın ardından Brent petrolün varil fiyatı yüzde 2,4 artışla 95,1 dolara çıkarken, yeni güne yüzde 0,5 azalışla 94,6 dolardan başladı.

ABD'de dün tatil nedeniyle kapalı olan piyasalar bugün tekrar işleme açılıyor. Dolar endeksi dün, 110,3'le son 20 yılın en yükseğini görmesinin ardından yeni günde 109,7 seviyesinde bulunuyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu ay 75 baz faiz artışına gideceği ihtimali güçlü kalmaya devam ederken, ABD'de endeks vadeli işlem kontratları yeni güne sınırlı da olsa yükselişle başladı.

Asya borsalarında bugün pozitif bir seyir öne çıkıyor.

Çin hükümeti üçüncü çeyrekte ekonomiyi destekleyeceklerini duyururken, Çin Merkez Bankası (PBoC) da yerel kurumların rezerv olarak tutmak zorunda oldukları döviz oranını düşürdü.

Söz konusu kararın yuanı dolar karşısında desteklemesi beklenirken, alınan kararlarla birlikte politika yapıcıların dikkatlerini sıfır Kovid-19 politikasından ekonomiye yönlendireceklerine ilişkin beklentiler piyasaları pozitif etkiledi.

Japonya'da açıklanan makroekonomik verilerde hanehalkı harcamalarının beklentilerin altında kalması pay piyasalarındaki yükseliş eğilimini törpüledi.

Öte yandan, bölge ülkeleri merkez bankaları enflasyonla mücadelede şahin politikalarına devam ediyor. Avustralya Merkez Bankası (RBA) bugünkü toplantısında politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 2,35'e çekerken, gelecek toplantılarda da şahin duruşunu koruyacağı mesajını verdi.

Hong Kong'da ise artan Kovid-19 vakaları ülkenin pay piyasalarını baskılamaya devam ediyor.

Bu gelişmelerle, kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yatay seyrederken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 1,16, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,2 değer kazandı. Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,3 düşüş kaydetti.

Yurt içi pay piyasaları küresel pay piyasalarından pozitif ayrışmayı sürdürüyor.

Dün, BIST 100 endeksi, günü yüzde 4,21 kazançla 3.358,37 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 3.367,31 puana taşıdı. Toplam işlem hacmi de 105,3 milyar lira ile rekor seviyede gerçekleşti.

Dolar/TL dün yüzde 0,1 artışla 18,2191'den kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 18,2150 seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri, ABD'de hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.400 ve 3.440 seviyelerinin direnç, 3.330 puanın destek konumunda olduğunu söyledi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi