Eskişehir altın fiyatları - 28 Haziran 2021

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları - 28 Haziran 2021
A
a

Eskişehir altın fiyatları güne nasıl başladı? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar oldu? Detaylar haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları, yeni haftaya yükselişle başladı. Yatırımcıların güvenli limanı olan altında yğkseliş devam edecek mi yoksa yeniden düşüşe geçecek mi merak ediliyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Döviz kurları, yeni haftanın ilk saatlerindeki sakin başlangıcın ardından piyasalarda işlemlerin artmasıyla birlikte yönünü aşağıya çevirdi. Haftanın ilk gününde, dolar/TL ve euro/TL'de yüzde 0,3'ler düzeyinde düşüşler yaşanıyor. Dolar/TL, 8,72; euro/TL ise 10,42 seviyelerinden işlem görüyor.
Altın fiyatları, dolardaki artışın ve Fed'in para politikasını sıkılaştırmaya yönelik verdiği karmaşık sinyallerin etkisiyle bir haftanın dip seviyesine geriledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı seansın ilk işlemlerinde 1.770 dolar ile 21 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından toparlandı ve 1,780 dolar seviyesine tırmandı.
Eskişehir altın fiyatları son dakika haberine göre, 28 Haziran 2021 Pazartesi (bugün) saat 10:15 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 500,24 TL
Satış: 500,33 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 811,00 TL
Satış: 823,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.621,00 TL
Satış: 1.647,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 3.238,00 TL
Satış: 3.281,00 TL

Son dakika ekonomi haberleri

Borsa haftaya yükselişle başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 3,30 puan ve yüzde 0,23 değer kazanarak 1.395,16 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,62 ve holding endeksi yüzde 0,17 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,64 ile spor, en çok değer kaybeden yüzde 0,14 ile finansal kiralama faktoring oldu.

BIST 100 endeksi, geçen hafta dalgalı bir seyir izlemesinin ardından cuma günü yüzde 1,3'lük düşüşle 1.391,86 puandan kapandı. Endeks, haftalık bazda ise yüzde 0,06 değer kazandı.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında görülen yeni varyantların ekonomik toparlanmayı etkileyebileceği endişesi ve Çin ile Hindistan arasında artan gerilimin yeni haftanın başlangıcında pay piyasalarını baskıladığını belirterek, BIST 100 endeksinde ise cuma günkü kapanışın ardından tepki alımlarının görüldüğünü söyledi.

Bu hafta Fed'in faiz artırımı zamanlaması açısından sıkça işaret edilen ABD'de istihdam piyasası gelişimine dair önemli verilerin açıklanacağını vurgulayan analistler, bugün ise yurt içinde uluslararası rezervler ve döviz likiditesi, yurt dışında ABD'de Dallas Fed imalat endeksinin izleneceğini bildirdi.

Analistler, bugün Fed New York Başkanı John William'ın değerlendirmelerinin de yatırımcıların odağında bulunacağını aktararak, teknik açıdan BIST 100 endeksi için 1.390 ve 1.370 puanın destek, 1.400 puanın üzerindeki kapanışlarda ise 1.420 puanın direnç olarak izleneceğini kaydetti.

Tavuk fiyatlarında artış yüzde 20’yi buldu
Türkiye’nin beyaz et ihtiyacının yüzde 25’inin karşılandığı Bolu’da son zamanlarda tavuk etine gelen zam yüzde 20’leri buldu.

Bolu’da tavuk etine gelen zam yüzde 20’leri buldu. Korona virüs salgını sürecinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasakları ve restoranların kapalı olması sebebiyle en çok etkilenen sektörlerden olan beyaz et sektöründe bazı firmalar üretimi durdurdu. Üretimin azalması ve ham madde fiyatlarındaki artış beyaz et fiyatlarında yükselmeye neden oldu.

Tavuk eti fiyatlarının artmasında dünya genelinde üretimdeki azalmanın etkili olduğunu ifade eden beyaz et üreticisi Mustafa Aksoy, “Çok büyük bir artış yok. Hammadde fiyatları ikiye katladı. Maliyetlerimiz de artıyor. Kullandığımız bütün ürünler mısırından soya fasulyesine kadar, kağıdından naylonuna kadar fiyat artışı var. Tavuk da bundan etkileniyor. Tavuk eti şu anda kırmızı etle mukayese edildiğinde dörtte bir fiyatına piyasalarda satılıyor. Tavuk son zamanlarda yüzde 20’ye yakın bir zamla karşılaştı ama yüzde 20’lik zam zarar ettiği dönemlerden mukayese edildiği için yüksek gibi görülüyor. Daha önce firmalar zararına tavukları üretip satmak zorunda kalıyorlardı. Bazı firmaların üretimi bırakması arzın azalmasına sebep oldu. Dolayısıyla fiyatların artmasında bunun da etkisi var. Üretimini durduran firmalar var. Tavuk fiyatlarında bir düşüş olacağını düşünmüyorum. Çünkü ihracat talepleri de var. Bütün dünyada üretimde azalma var. Üretimde azalma olunca dolayısıyla serbest piyasa ekonomisi çalışıyor ve fiyatlar artıyor” dedi.

Temmuz ayı itibarıyla tavuk eti tüketiminin artmasını beklediklerini ancak fiyatları piyasanın kendisinin belirleyeceğini kaydeden Aksoy, “Pazar günlerinin kapalı olması tavuk tüketiminin daha fazla olduğu yerler, mangallar, restoranlar, okullar kapalıydı. Temmuz ayındaki hafta sonlarında pazar günü de sokağa çıkma yasağının olmaması tüketimi artırır diye düşünüyorum. Bunun fiyatlara etkisini piyasa kendiliğinden belirleyecektir” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi