Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir altın fiyatları – 26 Temmuz 2022 Altın yeniden zirveye tırmanıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları – 26 Temmuz 2022 Altın yeniden zirveye tırmanıyor!
A
a

Eskişehir altın fiyatları yeniden zirveye tırmanıyor. 26 Temmuz 2022 Salı (bugün) cumhuriyet, tam, cumhuriyet, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Sütiş Eskişehir

Yeni haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları bugün de ibreyi yukarı çevirdi.  Gram altın güne %0,30 artış ile 1.005,00 TL seviyesinde başladı. 

Dolar 17,8490 liradan, euro ise 18,24 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 17,8470 liradan alınan dolar 17,8490 liradan, 18,2380 liradan alınan euro ise 18,24 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 17,83 liradan, euro ise 18,27 liradan satılmıştı.

Eskişehir altın fiyatları ne kadar oldu? 26 Temmuz 2022 Salı (bugün) cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte son dakika altın haberinin ayrıntıları…

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 991,94 TL
Satış: 992,11 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 1.632,00 TL
Satış: 1.648,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 3.253,00 TL
Satış: 3.295,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 6.505,00 TL
Satış: 6.568,00 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Borsa güne yükselişle başladı
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 9,74 puan ve yüzde 0,38 değer kazancıyla 2.558,23 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,56, holding endeksi yüzde 0,46 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,71'le metal eşya, makina, tek kaybettiren yüzde 1,96'yla iletişim oldu.

Borsa İstanbul, dün alış ağırlıklı bir seyir izlemesinin ardından BIST 100 endeksi günü yüzde 1,27 artışla 2.548,49 puandan tamamladı.

Analistler, dünya genelinde artmaya devam eden resesyon riskinin fiyatlamalar üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü belirterek, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklanacak faiz kararı öncesinde temkinli davrandığını söyledi.

Yurt içinde, gözlerin bugün açıklanmaya başlayacak 2. çeyrek şirket bilançolarına çevrildiğini kaydeden analistler, şirket ve hisse bazlı hareketliliğin artmasının beklendiğini dile getirdi.

Analistler, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de S&P Case-Shiller 20 şehir konut fiyat endeksi, Richmond Fed imalat sanayi endeksi ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.570 seviyesinin direnç, 2.480 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Engellilere bireysel eğitim desteği aylık 1513 lira, grup eğitim desteği aylık 424 lira oldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 2022 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 1164 liradan 1513 liraya, grup eğitimi için aylık 326 liradan 424 liraya yükseltildi.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor
Dünya genelinde artmaya devam eden resesyon riski fiyatlamalar üzerinde etkili olmayı sürdürürken, yatırımcıların Fed'in yarın açıklanacak faiz kararı öncesinde temkinli davrandığı görülüyor.

Tahvil piyasalarında ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 aylık hazine bonosu arasındaki far kapanmaya devam ederek 34 baz puana inerken, söz konusu fiyatlama ABD ekonomisinin resesyona gireceği beklentisinin güçlenmeyi sürdürdüğüne işaret ediyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yarın yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceği tahmin edilirken, eylül toplantısında bankanın yüzde 50 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 42 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışı yapılacağı öngörülüyor.

Öte yandan, hızlanan bilanço sezonunda şirketlerin karlılıkları ve beklentileri piyasaların yönü üzerinde etkili oluyor.

Dün, ABD'nin büyük perakende zincirlerinden Walmart, yükselen enflasyon nedeniyle kar beklentilerinde düşüşe gitti. Şirketten yapılan açıklamada, gıda enflasyonunun çift haneli ve ilk çeyreğin sonuna kıyasla daha yüksek seviyeye ulaştığı belirtilerek, bu durumun müşterilerin genel ürün kategorilerindeki harcama yeteneğini etkilediği ve özellikle giyimde fazla stokları azaltmayı ve daha fazla indirim yapmayı gerektirdiği kaydedildi.

Bugün piyasalar kapandıktan sonra bilançolarını açıklaması beklenen Microsoft ve Alphabet'in karlılıklarının da piyasalarda oynaklığı artırması bekleniyor.

Dolar endeksi Fed'in politika kararları öncesinde yatay seyrederken, Brent petrolün varil fiyatı arz endişeleriyle yükselerek, yüzde 1,4 artışla 101,70 dolardan işlem görüyor.

Söz konusu gelişmelerle dün New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 0,13 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,28 yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 0,43 değer kaybetti. ABD'de endeks vadeli işlem kontratları yeni güne ise düşüşle başladı.

Avrupa'da resesyon endişelerinin yanında enerji arz problemi de fiyatlamalarda etkili oluyor.

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım için sevk edilecek türbinle ilgili Siemens şirketinden evrakın alındığını, ancak söz konusu evrakın "daha önce tespit edilen riskleri azaltmazken daha fazla soru işareti yarattığını" duyurdu.

Şirket ayrıca, Kuzey Akım boru hattı için kullanılan bir türbin motorunun daha teknik nedenlerden ötürü durdurulduğunu ve bu nedenle hat üzerinden sevk edilen doğal gaz miktarının azalacağını kaydederek, 27 Temmuz'dan itibaren Portovaya kompresör istasyonu üzerinden günlük azami 33 milyon metreküp doğal gaz sevk edilebileceği bildirdi.

Söz konusu gelişmelerin ardından Avrupa'da Ağustos vadeli doğal gaz kontratları yüzde 12,6 artışla 179 avroya çıkarken, Avrupa'da yaklaşan kış ayı nedeniyle enerji ihtiyacına ilişkin endişeler artmaya başladı.

Bu gelişmelerle doğal gaz yetersizliği nedeniyle bölgede kış aylarında sanayi üretiminin aksayabileceği endişesi artıyor.

Dün, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,33 değer kaybederken, İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0,41, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,33 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,80 yükseldi. Avrupa'da endeks vadeli işlem kontratları yeni güne düşüşle başladı.

Asya'da pay piyasaları karışık bir seyir izliyor. Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın Hong Kong borsasında birincil kotasyon için başvuracağını açıklamasının ardından Alibaba hisseleri yeni günde yüzde 5'e yakın prim yaparken, Çin ve Hong Kong borsaları teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseldi.

Analistler, Alibaba'nın adımıyla Çinli yatırımcıların şirket hisselerine daha kolay erişim sağlayacağını aktardı.

Öte yandan, Güney Kore yılın ikinci çeyreğinde çeyreklik bazda yüzde 0,7 büyüyerek beklentileri geride bırakırken, Güney Kore Merkez Bankası'nın parasal sıkılaşma sürecinde politika alanının daha geniş olacağı beklentisi risk iştahını destekledi. Ülkede ayrıca finansal sıkıntıları bulunan şirketlere hükümet tarafından kredi desteği verileceği açıklandı.

Bu gelişmelerle, kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,6, Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 1,7 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,2 değer kazanırken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,2 geriledi.

Yurt içinde, dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,27 artışla 2.548,49 puandan tamamladı.

Dolar/TL dün yüzde 0,35 artışla 17,8039'dan kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 17,8480 seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de S&P Case-Shiller 20 şehir konut fiyat endeksi, Richmond Fed imalat sanayi endeksi ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.550 ve 2.570 seviyelerinin direnç, 2.480 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı'na otomotiv ÖTV'sinde yeni yetki
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Cumhurbaşkanı'na motorlu araç ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırlarını 3 katına kadar artırma ve sıfıra indirme yetkisi tanındı.

Özel tüketim vergisi (ÖTV) (II) sayılı liste uygulama genel tebliğinde yapılan düzenlemeyle Cumhurbaşkanı'na motorlu araç ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırlarını 3 katına kadar artırma ve sıfıra indirme yetkisi tanındı. Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV (II) sayılı liste uygulama tebliğinde değişiklikler öngören tebliğle, tebliğin III. bölümünden yer alan "vergi oranı ve yetki" başlıklı maddede düzenlemeler yapıldı.

Buna göre, maddedeki "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı olarak değiştirildi ve ÖTV (II) sayılı listede önceki uygulamada Bakanlar Kurulu'nun "motorlu araçların ÖTV oranlarını bir katına artırma veya sıfıra kadar indirme" yetkisi, Cumhurbaşkanınca "ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme" olarak yeniden düzenlendi. İlgili maddede yapılan diğer düzenlemeye göre, Cumhurbaşkanı ayrıca; belirlenen ÖTV ve matrah sınırları içinde kalmak şartıyla 87.03 GTİP numarasında yer alan motorlu araçlar için farklı matrah grupları oluşturabilecek, malların matrah grupları, motor gücü, cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, emisyon türü ve değeri, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi itibarıyla farklı oranlar belirlemeye yetkili olacak.

Tebliğle ayrıca, "itfaiye öncü araçları" ÖTV kapsamından çıkarılırken, araçların bu kapsamda ÖTV'siz olarak teslimi için gerekli donanım özelliklerine ilişkin düzenleme yapıldı.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı Motorlu kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. Haziran ayında 109 bin 277 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Haziran ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 41,7'sini motosiklet, yüzde 39,6'sını otomobil, yüzde 8,5'ini kamyonet, yüzde 6,6'sını traktör, yüzde 2,7'sini kamyon, yüzde 0,4'ünü otobüs, yüzde 0,4'ünü minibüs ve yüzde 0,1'ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 3 azaldı
Haziran ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre, otobüste yüzde 43,9, kamyonda yüzde 34,7, özel amaçlı taşıtta yüzde 17,5, traktörde yüzde 10,7, minibüste yüzde 6,4, motosiklette yüzde 1,2 artarken kamyonette yüzde 19,5 ve otomobilde yüzde 7,2 azaldı.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,8 arttı
Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı motosiklette yüzde 44,6, traktörde yüzde 17,8, otobüste yüzde 17,8, kamyonda yüzde 12,4 artarken özel amaçlı taşıtlarda yüzde 31,6, minibüste yüzde 22, otomobilde yüzde 16,6 ve kamyonette yüzde 16,3 azaldı.

Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Haziran ayı sonu itibarıyla 25 milyon 810 bin 799 oldu
Haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların yüzde 54,1'ini otomobil, yüzde 16,2'sini kamyonet, yüzde 15,2'sini motosiklet, yüzde 8'ini traktör, yüzde 3,5'ini kamyon, yüzde 1,9'unu minibüs, yüzde 0,8'ini otobüs ve yüzde 0,3'ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Haziran ayında 1 milyon 30 bin 671 adet taşıtın devri yapıldı
Haziran ayında devri yapılan taşıtların yüzde 68,9'unu otomobil, yüzde 15,4'ünü kamyonet, yüzde 9,1'ini motosiklet, yüzde 2,7'sini traktör, yüzde 1,7'sini kamyon, yüzde 1,6'sını minibüs, yüzde 0,4'ünü otobüs ve yüzde 0,2'sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Ocak-Haziran döneminde 581 bin 330 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı
Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 4,3 azalarak 581 bin 330 adet olurken, trafikten kaydı silinen taşıt sayısı yüzde 9 azalarak 19 bin 249 adet oldu. Böylece Ocak-Haziran döneminde trafikteki toplam taşıt sayısında 562 bin 81 adet artış gerçekleşti.

Ocak-Haziran döneminde trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yüzde 70'i benzin yakıtlı
Ocak-Haziran döneminde trafiğe kaydı yapılan 267 bin 958 adet otomobilin yüzde 70,0'ı benzin, yüzde 17,1'i dizel, yüzde 10,5'i elektrikli veya hibrit olup yüzde 2,4'ü LPG yakıtlı. Haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 13 milyon 971 bin 955 adet otomobilin ise yüzde 37,3'ü dizel, yüzde 35,5'i LPG, yüzde 26,2'si benzin yakıtlı olup, yüzde 0,9'u elektrikli veya hibrit oldu. Yakıt türü bilinmeyen otomobillerin oranı ise yüzde 0,3 olarak gerçekleşti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi