Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir altın fiyatları – 20 Ağustos 2021 Cuma

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları – 20 Ağustos 2021 Cuma
A
a

Eskişehir altın fiyatları yükselişle başladı. Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar oldu? Detaylar haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları, yükselişini sürdürüyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altında yükseliş devam edecek mi yoksa yeniden düşüşe geçecek mi merak ediliyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Dolar 8,5240 liradan, euro ise 9,9760 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 8,5220 liradan alınan dolar 8,5240 liradan, 9,9740 liradan alınan euro ise 9,9760 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 8,52 liradan, euro ise 9,96 liradan satılmıştı.
Eskişehir altın fiyatları son dakika haberine göre, 20 Ağustos 2021 Cuma (bugün) saat 12:15 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 489,46 TL
Satış: 489,58 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 798,00 TL
Satış: 808,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.592,00 TL
Satış: 1.612,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 3.178,00 TL
Satış: 3.216,00 TL

Son dakika ekonomi haberleri

Borsa güne yatay başladı

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 0,24 puan ve yüzde 0,02 azalarak 1.439,62 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,11 gerilerken, holding endeksi yüzde 0,03 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,94 ile inşaat, en çok kaybettiren yüzde 0,32 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

BIST 100 endeksi, dün küresel risk iştahındaki zayıflama ve dolardaki güçlenmenin etkisi ile satış ağırlıklı bir seyir izleyerek günü yüzde 0,67 değer kaybıyla 1.439,86 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanakların, varlık alımlarının azaltılmasına bu yıl içinde başlanabileceği olasılığını artırmasının ardından doların diğer para birimleri karşısında güçlendiğini ve küresel risk iştahının azaldığını ifade etti.

Yatırımcıların gelecek hafta gerçekleştirilecek Jackson Hole toplantısına odaklandığını belirten analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın burada yapacağı konuşmalarda, varlık alımlarının azaltılmasında izlenecek yol haritasına dair yönlendirmelerin takip edileceğini söyledi.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğuna işaret ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.470 puanın direnç, 1.440 puanın altında kalınması durumunda ise 1.410 seviyesinin destek olarak öne çıktığını bildirdi.

Kurulan şirket sayısı Temmuz’da azaldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2021 yılı Temmuz ayı kurulan ve kapanan şirketler istatistiklerini açıkladı. Buna göre, bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 29,6, kurulan kooperatif sayısı yüzde 6,7, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 38,7 oranında azaldı. Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısında yüzde 15,8, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 5,2 oranında azalırken, kapanan kooperatif sayısında yüzde 153,5 artış gerçekleşti.

Kurulan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34 azalış oldu. Temmuz 2021’de, Temmuz 2020’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 30,4, kurulan kooperatif sayısı yüzde 41,7, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 49,2 azaldı. Temmuz 2021’de, kapanan şirket sayısı 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 31,4, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 29,4 oranında azalırken kapanan kooperatif sayısında yüzde 1.111,1 oranında artış oldu.

Temmuz 2021’de kurulan toplam 6 bin 847 şirket ve kooperatifin yüzde 84,6’sı limited şirket, yüzde 13,7’si anonim şirket, yüzde 1,6’sı ise kooperatiftir. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 39,2’si İstanbul, yüzde 10,3’ü Ankara, yüzde 6,0’ı İzmir’de kuruldu. Temmuz 2021’de kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, bir önceki aya göre yüzde 1,1 oranında azaldı.

2021 yılında toplam 62 bin 239 şirket ve kooperatif kuruldu. Bu dönemde kurulan toplam 53 bin 200 limited şirket, toplam sermayenin yüzde 50,1’ini, 8 bin 190 anonim şirket ise yüzde 49,9’unu oluşturdu. Temmuz ayında kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, Haziran ayına göre yüzde 1,1 oranında azaldı.
 

EPDK’dan artık bir yıllık değil üç ardışık yıl için spot gaz alım kapasite başvurusu için adım

Geçtiğimiz yıllarda her gaz yılı öncesinde ithalat giriş noktalarında sadece ilgili gaz yılı için ve sadece bir yıllık talep çağrıları yapılıyordu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca alınan karar ile ardışık 3 gaz yılı için yıllık spot boru gazı ithalatı kapasitesi başvurusuna imkan tanınmış oldu. Kurul tarafından alınan karara göre, ilk aşamada Azerbaycan’dan ülkemize doğal gaz ithalatı yapılan giriş noktaları olan TÜRKGÖZÜ, TANAP SEYİTGAZİ ve TANAP TRAKYA giriş noktalarında 2022, 2023, 2024 gaz yılları için yıllık spot boru gazı ithalatı kapasite ilanları birlikte alınacak.

90’lı yıllarda yapılan kontratlar çerçevesinde, ülkemize halihazırda uzun dönemli doğal gaz alım-satım anlaşmaları kapsamında boru hatlarıyla doğal gaz ithalatı yapılıyor ve uzun dönemli doğal gaz alım-satım anlaşmaları, petrol fiyatları ve dolar kuruna endeksli esnek olmayan şartlar içeriyor. Bu kontratların bazılarının süresi sona ererken bazılarının da süresi önümüzdeki yıllar içinde sona erecek.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz alınan kararın bu kritik süreçte sadece arz güvenliğine katkı sağlamayacağını, spot boru gazı ithalat lisansı olan şirketlerin satıcı ülkeler ile yapacakları ticari görüşmelerde artık çok daha avantajlı olacağını vurgulayarak, “Hem şirketlerin rekabet gücü artacak hem de ülkemizin doğal gaz ithalat maliyetleri azalacak” dedi.

Tüm dünyada ülkeler arası doğal gaz ticaretinde son yıllarda uzun dönemli anlaşmalardan spot anlaşmalara ve borsa endeksli ticarete geçiş yaşandığını aktaran Yılmaz, EPDK olarak dünya doğal gaz ticaretindeki güncel gelişmeleri yakından takip ettiklerini, düzenlemelerini de buna uygun olarak güncellediklerine dikkati çekti.

Aldıkları karar ile Türkiye’nin orta vadeli spot doğal gaz ithalat potansiyelinin bugünden planlanabileceğini ve daha öngörülebilir bir ithalat portföyü ile doğal gaz arz güvenliğine önemli katkı sağlanacağını belirten EPDK Başkanı Yılmaz şunları aktardı:

“Bu karar sadece arz güvenliğimize katkı sağlamayacak. Spot boru gazı ithalat lisansı olan şirketler satıcı ülkeler ile yapacakları ticari görüşmelerde artık çok daha avantajlı olacak. Hem şirketlerin rekabet gücü artacak hem de ülkemizin doğal gaz ithalat maliyetleri azalacak. Kısaca Türkiye’de hem daha çok kaynaktan daha çok doğal gaz hem de daha fazla rekabet ile daha az maliyetli doğal gaz dönemi başlayacak.”

İstihdam endeksi yıllık yüzde 15,7 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı İkinci çeyrek işgücü girdi endeksleri verisini açıkladı. Buna göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 14,9 arttı, inşaat sektöründe yüzde 36,9 arttı, ticaret-hizmet sektörlerinde ise yüzde 12,6 arttı.


Çalışılan saat endeksi yıllık yüzde 46 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 46 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 51,2, inşaat sektöründe yüzde 57,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 40,5 arttı.

Brüt ücret-maaş endeksi yıllık yüzde 52,9 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 52,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 59,1, inşaat sektöründe yüzde 59,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 47,7 arttı.

İstihdam endeksi çeyreklik yüzde 3,4 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,1, inşaat sektöründe yüzde 4,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 3,4 arttı.

Çalışılan saat endeksi çeyreklik yüzde 2,7 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 2, inşaat sektöründe yüzde 5 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,7 arttı.

Brüt ücret-maaş endeksi çeyreklik yüzde 7,5 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 8, inşaat sektöründe yüzde 7,3 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 7 arttı.

Saatlik işgücü maliyeti endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik işgücü maliyeti endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 4,9, inşaat sektöründe yüzde 1,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5 arttı.

Saatlik kazanç endeksi yıllık yüzde 4,7 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 5,2, inşaat sektöründe yüzde 1,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5,1 arttı.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi yıllık yüzde 3,4 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 3, inşaat sektöründe yüzde 2,4, ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 4,1 arttı.

Saatlik işgücü maliyeti endeksi çeyreklik yüzde 4,6 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik işgücü maliyeti endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,6 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 6, inşaat sektöründe yüzde 2,3 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 4,1 arttı.

Saatlik kazanç endeksi çeyreklik yüzde 4,6 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,6 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 5,9, inşaat sektöründe yüzde 2,3 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 4,3 arttı.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi çeyreklik yüzde 4,5 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 6,7, inşaat sektöründe yüzde 2,4 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 3,4 arttı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi