Eskişehir 3 depremden etkilenecek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir 3 depremden etkilenecek!
A
a

TMMOB’a bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday ve İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, ES TV ekranlarında yayınlanan Açıkça programında Ali Baş, Meltem Karakaş ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı

Sütiş Eskişehir
“Eskişehir 3 tane depremden etkilenecek. En kısa zamanda sorumluların oturup meslek odalarıyla birlikte ve başkalarıyla birlikte bu işe çare aramaları gerekiyor” diyen Ayday, “Eskişehir olayında da Eskişehir'de şu var. Eskişehir şanssız bir yerde. Güzel bir yerde yolların birleştiği trenin bilmem nesi falan ama deprem açısından şanssız. Kendi adını verdiği fayımız var. Eskişehir fay zonu. Buradaki Doğu Anadolu Fayı da upuzun 200 kilometrelik bir fay değil. Parça parça gidiyor. Eskişehir fay zonu da öyle. Ve Eskişehir'in güneyinden geçen Eskişehir'in fay zonumuz var. Burada olan bir depremden etkilenebiliriz bir, ikincisi şuradan hemen çıkın Muttalıp'ın hemen üst tarafından kuş uçuşu Kuzey Anadolu fayına 65 kilometre. Kuzey Anadolu fayı da orada ikiye ayrılır Güney kolu ve kuzey kolu diye. Özellikle Güney kolu bize çok yakın. Orada olan bir deprem bizi etkiler. Bitmedi, kuzeyimizde bu kez Kütahya'dan geçen aktif fay var hemen Kütahya'nın güneyinden geçen Gediz fayı var. Eskişehir 3 tane depremden etkilenecek. En kısa zamanda sorumluların oturup meslek odalarıyla birlikte ve başkalarıyla birlikte bu işe çare aramaları gerekiyor” diye konuştu.

YENİDEN YAPMAMIZ LAZIM
“Yunus Emre Caddesi ve Kızılcıklı'da bir yıkım olursa Eskişehir kitlenir” diyen Kılıç, “Bu caddeler alüvyon zeminde üzerinde 99 öncesi yapılmış 8 katlı binalar var. Bir de altında yumuşak kat bu İzmir depreminden sonra bomba kat diye medyada moda olan şey aslında bizim yumuşak kat dediğimiz 6 dükkan kolonlar boşta uzun gibi bir bina. Birkaç olumsuzluk toplandığı için bunlar da bizim ana arterler olduğu için olası bir depremde biz yardım araçlarını buraya sokamayız. Bir de bu depremde insanlar sadece yıkılan binadan dolayı vefat etmiyor. Yangın çıkıyor, gaz kaçağı oluyor, binanın sadece merdiveni yıkılıyor ama binada yangın çıkıyor. Bina kalitesi çok kötüyse bina tuz buz oluyor. Bu 99 öncesi binaları bizim yıkıp yeniden yapmamız lazım başka türlü kaçarı yok” şeklinde konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ramis TUNCA 10 Şubat 2023 12:34

Lütfen ısrarla konuyu işlemeye devam ediniz.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi