Eskişehir 2 yıllık mücadelesini kazandı! Vakıf yeniden açıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir 2 yıllık mücadelesini kazandı! Vakıf yeniden açıldı
A
a

Eskişehir'de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK ile kapatılan Eskişehir Öğretim ve Eğitim Vakfı, OHAL Komisyonu kararı ile yeniden faaliyete geçirildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir siyasetçilerinden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer kararı değerlendirdiği açıklamasında “Vakıf Başkanı Yaşar Hoşcan ve kurucu üyelerinden Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere aralarında geçmiş dönem ve şimdiki Eskişehir Milletvekillerimizin de yer aldığı çok sayıda kişi bu haksız kapatılma kararının kaldırılması için uzun süren bir hukuk mücadelesi verdik. 2 yılı aşan mücadele sonunda adalet geç de olsa yerini buldu. Eskişehir Eğitim ve Öğretim Vakfı’nın uğradığı haksız ve hukuksuz işlemlerden sonra yeniden hizmete geçecek olması ve maddi olanakları yetersiz öğrencilerimize burs vermeye devam edecek olması Eskişehir ve Eskişehirlileriniz adına memnuniyet verici bir gelişmedir” dedi. 

"ADALET GEÇ DE OLSA YERİNİ BULDU"

OHAL İnceleme Komisyonu, darbe girişimi sonrasında 23 Temmuz 2016'da yayımlanan 667 sayılı kanun hükmünde kararname ile kapatılan Eskişehir Öğretim ve Eğitim Vakfı’nın yeniden açılmasına karar verdi. CHP’li Çakırözer kararı Eskişehirliler ile paylaşırken, “Adalet geç de olsa yerini buldu. Eskişehirli öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi için barınma ve burs imkanı sağlayan bu vakfın yeniden hizmete açılması hepimiz için sevindirici ” dedi. 

KURUCU ÜYELERE ARASINDA BÜYÜKERŞEN DE VAR

Eskişehir Eğitim ve Öğretim Vakfının 1970 yılında İstanbul’da yüksek öğrenim yapan ve yapacak olan Eskişehirli gençlerin barınması ve ihtiyaç sahiplerine burs vermek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Çakırözer, “1970 yılında kurulan bu vakfın kurucu üyeleri arasında Eskişehir Ticaret ve Sanayi Odaları, Eskişehir Belediyesi ve Eskişehir İl Özel İdaresi gibi tüzel kişiler de bulunuyordu. Vakfın tabi üyeleri arasında ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Eskişehir Valisi, Osmangazi ve Anadolu Üniversitelerinin rektörleri gibi il protokolü de var. Eskişehir’de bulunan çeşitli kurum-kuruluş, özel-tüzel kişiler ile varlıklı ailelerden toplanan finansman ile İstanbul’da yurt binası inşa ederek hizmete başlamıştır. Vakfın, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce devamlı denetimi yapıldığı, takdirle karşılanıp hizmetleri nedeniyle teşekkür aldığı bilinmektedir. Haksız, hukuksuz işleyen iki yıllık süreçte vakıf başarılı ama maddi olanakları imkansız öğrencilere burs verememiştir. Vakfa ait Anadolu Üniversitemizin İstanbul’daki konukevi hizmet verememiştir. Bu anlamda hukuksuzluğun son bularak, adaletin geç de olsa yerini bulması hepimizi sevindirmiştir. Bu haksızlığın sona erdirilmesi için sabırla hukuk mücadelesi veren Vakıf Başkanı Yaşar Hoşcan'a, geçmiş dönem ve şimdiki Eskişehir milletvekillerimize ve sürecin titizlikle takip edilmesinde etkin rol oynayan Vakfın kurucu üyelerinden Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'e  bu adalet mücadelesi için şükranlarımı sunarım. Vakfımızın Eskişehir ve Edkişehirliler için hizmetlerinin artarak sürmesini dilerim" değerlendirmelerinde bulundu.


"İLLEGAL OLUŞUMLAR İÇİNDE HİÇBİR ZAMAN YER ALMADIK"

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Hoşcan, vakfın kapatılma kararına karşı Çakırözer ile birlikte OHAL inceleme Komisyonu’na başvurduklarını belirtirken, “Vakfımız kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir zaman hiçbir cemaat veya illegal oluşumların içinde olmamış, ülkemizin, devletimizin birliğine, kardeşliğine kast edecek olayın içinde yer almamıştır. Kurucu gerçek ve tüzel kişilere baktığımızda bu durum çok net anlaşılacaktır.  1970 yılından beri faaliyette olan bir eğitim vakfıyız. Sadece fakir öğrencilere gelirimiz oranında burs veriyorduk. Doğrular geç de olsa yerini buluyor. Vakfımızın yeniden açılmasında emeği geçenlere, burs verdiğimiz öğrencilerimiz adına sonsuz teşekkür ediyorum.. OHAL Komisyonu Başkanı ve üyelerine de geç de olsa haksızlığı gideren kararları için teşekkür ederim” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi