Eskişehir "vakalar artacak" diyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir "vakalar artacak" diyor!
A
a

Eskişehirliler, yeni vaka sayısının artacağı konusunda fikir birliğinde. İlerleyen günlerde koronavirüs salgının hangi boyuta ulaşacağı ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Eskişehirlilerin büyük çoğunluğu koronavirüsle mücadele çalışmalarında devleti başarılı bulduklarını söylüyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir özel haberi: ESKİŞEHİRLİ VATANDAŞLAR VAKALAR ARTACAK DİYOR
Ülke genelinde her geçen gün koronavirüs vaka sayısı artıyor. Yetkililer pek çok platformdan tedbirlerin uygulanması halinde vakaların azalacağını, kurallara uyulması gerektiğini hatırlatıyor. Bazı vatandaşlar kurallara harfiyen uyarken, bazıları ise virüsü umursamıyor. Biz de Eskişehirlilere ‘Koronavirüse karşı önlem alıyor musunuz? Sizce koronavirüs vaka sayısı ilerleyen günlerde aratacak mı azalacak mı? Hükümetin koronavirüsle ilgili yürüttüğü politikaları nasıl buluyorsunuz?’ sorularını sorduk. Vatandaşların çoğu önlem aldığını belirtirken, tamamı ilerleyen günlerde vaka sayısının artacağını söyledi. Öte yandan Eskişehirliler koronavirüsle mücadele çalışmalarını başarılı bulduklarını vurguladı.

DEVLETE DESTEK OLMALIYIZ
Cüneyt Kısa: Kurallara uyuyoruz. Maskemizi takıyoruz. El temizliğine dikkat ediyorum. Sosyal mesafeye dikkat ediyorum. Fazla da kalabalık ortamlara çıkmamaya çalışıyorum. Koronavirüs vaka sayısı artacak gibi gözüküyor. Toplum olarak kurallara çok fazla da dikkat etmiyoruz. Toplumumuzda bu bilinç yerleşmedi ya da biz başımıza gelmeyince inanmıyoruz. Hükümetimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim de millet olarak onlara destek olmamız gerekiyor. Sadece devletten beklemememiz gerekiyor.

UZUN SÜRE DEVAM EDECEK
Umut Duran: Maske takıyoruz. Dezenfektan, kolonya önlemlerimizi tam anlamıyla alıyoruz. Yani bilinçli vatandaş olmayı seviyoruz açıkçası. Sosyal mesafe kuralına gerek fırınlarda, gerek marketlerde uyuyoruz. Bence koronavirüs vaka sayısı artacak. Ekonomi sebebiyle bu şekilde uzun bir süre devam edecek gibi geliyor bana. Şu anda hükümetin çalışmalarını güzel buluyorum. Hastanelerimiz oldukça geniş, oldukça rahat. Yer bulabiliyoruz. Yoğunluk var tabi ama şu anki düzeni iyi buluyorum.

YASAKLAR TEKRAR GELEBİLİR
Fatmanur Özcan: Önlem almaya çalışıyoruz. Maskemi şu an bunaldığım için çıkardım ama normalde takıyorum. Ellerimi sıkça yıkamaya çalışıyorum. Dezenfektan ve kolonya kullanıyor, kimseyle tokalaşmıyorum. Bu gidişle vaka sayısının artacağını düşünüyorum. Çünkü insanlar önlem almıyorlar. Düğün gibi toplu alanlarda çok fazla bulunuyorlar ve dikkatsizce davranıyorlar. Hükümetin çalışmalarını verimli buluyorum ama yine de arttırılabilir. Daha fazla önlem alınabilir. Yasaklar tekrar gelebilir.

VAKA SAYISI DAHA DA ARTACAK
Şaban Uğur: Maske takıyoruz. Sağlığımıza dikkat ediyoruz. Yediğimize, içtiğimize, gezdiğimiz yerlere, oturduğumuz yerlere dikkat ediyoruz. Sosyal mesafe kuralına uyuyoruz. İlerleyen günlerde bence koronavirüs vaka sayısı artacak. Hiç azaldığı yok. Vatandaşlar dikkat etmiyor. Otobüsler, tramvaylar tıklım tıklım. Şu anda hükümetin çalışmalarını yüzde elli başarılı buluyorum.

SAĞLIK BAKANI İYİ ÇALIŞIYOR
Metin Kilit: Kurallara uyuyorum. Maskemi takıyorum. Dışarı çıkmıyorum zaten 70 yaşındayım. Bugün maaşımı çekmek için dışarı çıktım. Ama maalesef halkımız duyarsız bu konuda basından edindiğimiz bilgiye göre. Onun için vaka sayısının artma ihtimali kuvvetle muhtemel maalesef. Hükümetin çalışmaları iyi. Takdir ediyorum. Sağlık Bakanı iyi çalışıyor. Tatmin edici çalışmalar diyebiliriz.

 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esesli vatandaş 22 Ağustos 2020 10:28

Her sabah organizeye servis yaparken gördüğüm tarım işçilerini taşıyan minibüslerde bir kişi bile maske takmıyor genellikle içindekiler Doğulu veya Suriyeliler jandarma biz serviscileri kontrol ediyor her ne hikmetse onları gören yok sonra vaka artacak deniyor.önce yetkililer görevini yapsın biz sanki vatanımızda ikinci sınıf muamele görüyoruz.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi