Eskişehir "Alman aşısı" diyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir "Alman aşısı" diyor!
A
a

Eskişehirliler, Alman aşısı olarak bilinen Biontech aşısının daha güvenilir olduğunu düşündükleri için Biontech aşısını yaptırmak istediklerini söyledi

Sütiş Eskişehir
Çin tarafından üretilen Sinovac aşısı ile Almanya-ABD ortaklığında üretilen Biontech aşısı Türkiye'de uygulanmaya devam ediyor. Eskişehirliler, Alman aşısı olarak bilinen Biontech aşısının daha güvenilir olduğunu düşündükleri için Biontech aşısını yaptırmak istediklerini söyledi.
Covid-19 vakalaarındaki artış devam ediyor. 65 yaş üstünün aşılanması ile başlayan aşılanma süreci 60-65 yaş arası, basın mensupları ve öğretmenlerle devam ediyor. İlk dönemlerde Türkiye’de, Çin tarafından üretilen Sinovac aşısı yapılırken, son dönemlerde Almanya-ABD ortaklığında geliştirilen BioNTech aşısı da uygulanmaya başlandı. Aşı sırası geldiğinde Alma aşısını tercih etmek istediğini söyleyen Eskişehirliler, Alman aşısının daha güvenilir olduğunu düşündüklerini ifade etti. 

DAHA KORUYUCU
Cengiz Günaydın: “Bana daha sıra gelmedi. Ama sıra geldiğinde Alman aşısını tercih ederim. Çünkü bununla ilgili görsel ve yazılı medyada verilen bilgileri takip ettim. Alman aşısının daha koruyucu olduğunu söylüyorlar. Ama tabi bize sıra gelene kadar herhalde değişen şeyler olur. Hatta yerli ve milli aşı çıkar. Türkiye kendi aşısını bulursa ve uzmanlar olabilirsiniz derse onu da olmak isterim tabi.”

BİZE SORMADILAR
Adem Aksu: “Aşımın ilk dozunu oldum. Bizim olduğumuz gün Alman aşısı daha gelmedi, Çin aşısı var dediler. Çin aşısını vurdurduk. Ayın 29’unda da ikinci dozunu olacağım. Tercih etem hakkım olsaydı Alman aşısını yaptırırdım. Televizyonlardan takip ediyorum. Televizyonlarda da Alman aşısı daha koruyucu diyorlar. Ama önce herkesin kendine dikkat etmesi lazım.”

AŞIYA ULAŞMAK İSTERİM
Fulya Pinici: “Henüz aşı olmadım sıram gelmediği için. Öncelikle aşıya ulaşmış olmayı tercih ederdim. Aşıyı temin edebiliyorsam kullanmak isterim. Ama iki aşıdan birisini tercih etme hakkım olsaydı Alma aşısını tercih ederdim. Alman aşısının daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. Çin aşısıyla ilgili kuşkum yok ama Alman aşısını tercih ederdim. Tabi sıram geldiğinde, Alman aşısı için diretmem aşımı olurdum.”

YETER Kİ AŞI OLSUN
Mürsel Okçu: “Koronavirüs aşısı olmadım. Ama herhangi bir aşı olabilirim. Birtakım tektiklerden geçtiğini düşünüyorum. Hepsi Sağlık Bakanlığı onaylı. Ben Alman aşısının da Çin aşısının da standart ölçülerde olduğunu düşünüyorum. Herhangi birini olabilirim. Hangisi varsa o aşıyı olurum ben. Benim için fark etmiyor. Yeter ki aşı olsun, ben ayırt etmem aşımı olurum.” 
 
 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi