Eskişehğir'de son dönemde ilgi de arttı, fiyatlar da...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehğir'de son dönemde ilgi de arttı, fiyatlar da...
A
a

23 yıldır Eskişehir’de turşuculuk yapan Ünal Atalay, Eskişehirlilerin kozalak turşusu, kiraz turşusu, kızılcık turşusu gibi alışılagelmişin dışındaki turşulara büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Atalay, ayrıca günde ortalama 80 litre turşu suyu sattıklarını da ifade etti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenen turşunun birbirinden farklı çeşidi bulunuyor. Eskişehirliler ise son dönemde kozalak turşusu, çağla badem turşusu, kiraz turşusu ve kızılcık turşusu gibi farklı turşulara ilgi gösteriyor. 23 yıldır Eskişehir’de turşuculuk yapan Ünal Atalay, birçok sebze ve meyveden yapılmış turşu sattıklarını belirterek, “Elimizde olmayıp satılan yumurta ve muz turşumuz da vardı. Kozalak turşusuna çok talep oldu. Biz denemek için yapmıştık. Bunun suyunu içiyorlar. Şekere çok iyi geliyormuş. Biz görsel amaçlı yapmıştık ama isteyen çok oldu. Burada çağla turşusu ve kiraz turşusuna da çok talep oldu” dedi.

FİYATLARDA CÜZİ ARTIŞ
Ellerinde 20 yıllık turşuların olduğunu söyleyen Atalay, “20 yıllık olan ürünlerimiz de var. Açılmazsa 50 yıl da durur. Bizim ürünlerimizin kilogramı 28 TL’ydi. Bu sezon 28 TL’den 30 TL’ye yükselttik. Yani yüzde 10 zam bile olmadı” şeklinde konuştu. Pandemiden dolayı en çok turşu suyuna talep olduğunu ifade eden Atalay, “Turşu suyunun içerisinde lahana suyu, pancar suyu, elma sirkesi, sarımsak suyu, bunların hepsi birleştiği zaman… Biz bir de bunu günlük yapıyoruz. İkinci güne bırakmıyoruz. Bir günde ortalama 80 litre turşu suyu satıyoruz” dedi.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi