ESGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok'tan çağrı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok'tan çağrı
A
a

ESGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok, pandemi sürecinde Eskişehir ekonomisinin büyük yara aldığını belirterek Anadolu, Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi yönetimlerine bir çağrıda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ESGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok'un yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

"Değerli kamuoyu, kıymetli basın mensupları
 
Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Eskişehir ekonomisinin sacayağını hizmet sektörü oluşturmaktadır. Bu sebeple pandemi sürecinde Eskişehir ekonomisi pek çok şehirden daha fazla ve daha ağır yaralar almıştır.
 
Covid 19 ile mücadele kapsamında yüksek öğrenim kurumlarında eğitimin yüz yüze değil online olarak gerçekleşmesi sonucu, Üniversitelerimiz kapanmış ve yaklaşık 100 bin öğrencinin doğrudan içinde olduğu Eskişehir hizmet sektörü bu durumdan büyük yara almıştır.
 
01 Temmuz tarihinde başlayan normalleşme süreci ile yaralarını sarmak isteyen ve umudunu güz dönemine bağlamış Eskişehir ekonomisinin kaygıları halen daha tazeliğini korumaktadır. 
 
YÖK tarafından Üniversitelerin yüz yüze eğitime hazırlandığı açıklanmış olsa dahi yüz yüz eğitimle ilgili karar inisiyatifin Üniversite yönetimlerine bırakılacak olması kafalardaki soru işaretlerini gidermemiştir.
 
Bizler şehrimizde faaliyet gösteren Anadolu , Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi yönetimlerimize sık sık dile getirdiğimiz çağrımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz.
 
Eskişehir’de sadece eğitim ve öğretim değil sosyal ve ekonomik hayatı doğrudan etkileyecek eğitim kararının şehrin tüm menfaatleri göz önüne alınarak verilmesini talep ediyoruz.
 
Onbinlerce işyeri ve çalışanın, şehir ekonomisi ve yüz binlerce şehir insanını yakından ilgilendiren bu konuda nihai kararın sadece Üniversite senatoları tarafından değil, şehrin oda, stk ve esnaf temsilcilerinin de öncelikleri gözetilerek verilmesini istiyoruz.
 
ESGİAD olarak değerli Rektörlerimiz Prof. Dr. Fuat Erdal , Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve Prof. Dr. Kemal Şenoacak’a güveniyor ve çoğumuzun önünü görebilmek için beklediği nihai kararın bir an önce alınmasını arzu ediyoruz."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi