Esentepe'de minik eller fidan dikti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Esentepe'de minik eller fidan dikti
A
a

Sakin Okul Derneği önderliğinde oluşturulan Şenlikli Toplum Platformu, Esentepe Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile birlikte faydalı çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Proje kapsamında son olarak Esentepe Mahallesi’nde fidan dikimi yapıldı. Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat Merkezi, Doğanın Dili Atölyesi öğrencileri ve Eskişehir Ekolojik Yaşam Topluluğu ile Tepebaşı Belediyesi Esentepe Mahalle Bahçesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği ile çocukların temiz gıdaya erişimleri ve sürdürülebilir üretim konusunda bilinçlendirilmeleri amaçlandı. Etkinlik ile aynı zamanda temiz ve yaşayan bahçelerin de sokağın bir parçası olduğu hatırlatılmak istendiği belirtildi. Proje ortakları, etkinliklerin genel ve esas amacını, “Arabalara terk edilmek zorunda kalınan sokakların tekrar şenlik, macera, eğlence, spor alanlarına dönüştürülmesi ve daha sonra oluşturulan ortak mekanların toplumsal gruplar tarafından beslenmesini sağlamak” olduğunu bildirdi.

Öte yandan Şenlikli Toplum Platformu tarafından 28 Mayıs tarihinde Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat Merkezi’nin önündeki sokağın trafiğe kapatılarak şenlik yapılacağı açıklandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi