Ertuğrulgazi Camii’Nde İlk Cuma Namazı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ertuğrulgazi Camii’Nde İlk Cuma Namazı
A
a

Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi Yerleşkesinde İnşaatı Biten Ertuğrulgazi Camii, İlk Cuma Namazıyla İbadet Etmek İsteyen Vatandaşlara Kapılarını Açtı.

Sütiş Eskişehir
Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi yerleşkesinde inşaatı biten Ertuğrulgazi Camii, ilk cuma namazıyla ibadet etmek isteyen vatandaşlara kapılarını açtı.
Bilecik’in Söğüt ilçesi Ertuğrul Gazi Türbesi yerleşkesinde 2020 yılında temeli atılan Ertuğrulgazi Camii ve Darulkurrası inşaatında sona gelindi. Pazar günü 741. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinde açılışı gerçekleştirilecek olan Ertuğrulgazi Camii’nde ilk cuma namazı kılındı. Cuma namazına Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Namaz öncesi vatandaşlara sohbet eden İl Müftüsü Ali Erhun, Ertuğrulgazi Camii ve Darulkurrasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Erhun, “Dünyanın dört bir yanından insanlar gelecekler ve burada abdest alacaklar, namaz kılacaklar ve ibadetlerle burayı şenlendirecekler. Allah nasip ederse Darullkurrayı da bir hafızlık kursu olarak ikame edip hazırladık. İnşallah kursumuzda 24 saat Kur’an ı Kerim okunduğunda hem beldemize hem de Ertuğrulgazi dedemize güzel bir hizmet yapmış olacağız. Onları sevindirmiş olacağız ve onlara layık bir torun olduğumuzu kanıtlayacağız. Camimizin yapımında emeği geçen başta Bilecik Valiliğine, Söğüt Ertuğrulgazi Birliğine ve katkı sunan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim, milletimizin her türlü ihtiyacını karşılayan devletimize zeval vermesin” dedi.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi