Erol Ayyıldız kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Erol Ayyıldız kimdir?
A
a

Erol Ayyıldız, Resmi Gazetede yayınlanan atama kararı ile Eskişehir Valisi oldu. Peki Erol Ayyıldız kimdir?

Sütiş Eskişehir
Erol Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazetede yayınlanan yeni Valiler Kararnamesi sonrasında Eskişehir Valisi oldu.

Erol Ayyıldız kimdir?

1966 yılında Piraziz, Giresun'da doğan Erol Ayyıldız, 1 Haziran 2016 tarihinde Mustafa Toprak'ın yerine İzmir Valiliği görevine gelmişti.
Bu tarihten sonra 10 Haziran 2020'de yayınlanan Resmi Gazete ile Erol Ayyıldız'ın Eskişehir Valisi olarak atandığı duyuruldu.

Erol Ayyıldız - Eskişehir Valisi

Erol Ayyıldız'ın hayatı

1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Ayyıldız, 1989 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.
Ulubey, Ekinözü, Kozaklı kaymakamlıkları, Bitlis Vali Yardımcılığı, Çayeli Kaymakamlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı yapmasının ardından, Bakanlar Kurulunun 11 Ağustos 2011 tarih ve 2011/2153 sayılı Kararı ile Zonguldak Valiliği görevine atandı. Zonguldak'ın ardından 2 Ağustos 2013 tarih ve 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Aydın Valiliğine atanan Ayyıldız, 1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile de İzmir Valiliğine atanmıştı. 
Erol Ayyıldız evli ve üç çocuk babası.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi