Ahmet Ataç 15 02 2024

Erdoğan Eskişehir için bir vekilden vazgeçer mi?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Erdoğan Eskişehir için bir vekilden vazgeçer mi?
A
a

Ayhan Aydıner Eskişehir Sonhaber Gazetesindeki bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 Mart yerel seçimlerinde hedefi daha da büyüterek 30 büyükşehir belediyesinin kazanılması talimatını verdiğini belirten bir makale kaleme aldı.

Sütiş Eskişehir
İşte o köşe yazısının ilgili bölümü;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  2019 Mart yerel seçimlerde hedefi daha da büyüterek 30 büyükşehir belediyesinin kazanılması talimatını verdiği belirtiliyor. 
 
ANKETLER BELİRLEYİCİ OLACAK
Bu hedefe ulaşılması için çok titiz bir aday belirleme süreci işleyecek. Parti kulislerinden alınan bilgilere göre  süreç şöyle işleyecek; “Erdoğan'ın yeni sisteme göre oluşturduğu kabinesine benzer bir yapılanma belediye başkan adaylarına yansıyacak. Belediye başkan adayları gerek vizyonları, gerekse projeleri ile Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasını sağlayacak isimlerden oluşacak. Adayların AK Parti'nin oyunun üstüne oy getirecek adaylar olmasına dikkat edilecek. Vatandaşta karşılığı olan teşkilatların sevdiği, sivil toplum örgütleri tarafından desteklenen ve o ili kalkındıracak projeleri olan, vatandaşın yakından tanıdığı isimler olacak. Aday belirlenecek ildeki sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek onların görüşü de alınacak. Ayrıca adaylar ile ilgili anket çalışmalaır yaparak, onların halkta olan karşılıkları araştırılacak.” 
 
KARACAN MI AVCI MI?
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için MKYK Üyesi Harun Karacan, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, 2004-2014 yılları arasında Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı, eski İl Başkanı Dündar Ünlü ve TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Başkanı Hasan Mandal’ın adları geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’i kazanmak uğruna bir milletvekilinden vazgeçer mi?  Geçmesi durumunda bu isim Harun Karacan mı yoksa Nabi Avcı mı olur? Erdoğan, 2014’de Büyükşehir aday gösterilmediği gerekçesiyle Odunpazarı’na aday olmayan  Burhan Sakallı’nın adaylığına onay verir mi?
 Ünlü; Karacan, Avcı ve Sakallı gibi güçlü isimlerinden arasından sıyrılıp Büyükşehir adayı olur mu? Başarılı bilim insanı Hasan Mandal aday olması halinde Yılmaz Büyükerşen gibi marka isim karşısında başarılı olur mu? İl Başkanı Zihni Çalışkan, parti olarak Eskişehir belediye başkan adaylarını erken belirleyebileceklerini açıklamıştı. Bundan dolayı sorduğum soruların yanıtlarını en fazla bir ay sonra öğrenebiliriz...

Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hasan 4 Ekim 2018 22:47

Chp kazim kurttan nasil vazgecti ise . pekala akp veya sayin Cumhurbaskanimizda bir vekilden vazgeçebilir. Bunda yadirganacak bir durum yok.

0 2 Cevap Yaz
halk 4 Ekim 2018 14:35

harun karacam kim ya. adam iş adamı, makamını kullanarak cukkayı dolduruyo. verinde eskişehiri de yesin.

4 6 Cevap Yaz
aydın 4 Ekim 2018 14:31

eskişehir halkı yedirmez size belediye seçimlerinde başkanlarını. büyükerşen yaşadığı sürece zor sizin işiniz.

7 6 Cevap Yaz
Edaaaa 4 Ekim 2018 14:16

Tek baska Buyukersen 🖒💕

7 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi