Erdoğan AK Parti'ye katılmamı istedi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Erdoğan AK Parti'ye katılmamı istedi
A
a

AK Parti-MHP ittifakına desteğini açıklayan BBP lideri Mustafa Destici, son dakika açıklamalarda bulunduğu Açık ve Net programında önceliklerinin yönetimde istikrar olduğunu belirterek geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye katılmaları için kendilerine bir teklifte bulunduğunu anlattı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk TV'de Açık ve Net programında Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

AK Parti ve MHP ittifakına destek verdiklerini açıklayan Destici, "İki milliyetçi ve maneviyatçı partinin seçim işbirliği yapmasını BBP destekliyor, bu ittifakın içinde yer alabileceğini çok açık, net bir şekilde ifade ediyor. Mesele Meclis'e girmek değil, şu anda Türkiye'nin içinden geçtiği şartlar. Bu şartlar bizi birlik olmaya itiyor. Değişen sistem de azami müşterekleri olan siyasi partileri bir araya getirme noktasında iyi bir çözüm sunuyor. Azami müşterekleri olan siyasi partileriz. Zaten referandumda 'Evet' demiş siyasi partileriz. Bizim işbirliği yapıyor olmamız kadar doğal ne olabilir? Öncelik Meclis'e girmek ya da hükümette yer almak değil, Türkiye'de istikrarlı bir yönetim olması. Devletin bekasını, milletin bütünlüğünü önceleyecek şekilde teşekkül etmesi. Bizim hassasiyetimiz bu" diye konuştu.


"ASLA BEKLENTİMİZ YOK"

Destici, ittifaktan beklentisinin sorulması ve daha önce AK Parti'te katılan Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun şu an bakan olmasının hatırlatılması üzerine de "Asla bir beklentimiz yok. Biz öncelikli olarak devletimizin varlığını, milletimizn bütünlüğünü esas alıyoruz. Hiçbir beklenti, pazarlık içine girmeden kimseyle görüşmeden 'Evet' demişiz" diyerek şöyle devam etti:


"BBP OLARAK YOLA DEVAM ETMEK İSTEDİK"

"Sayın Cumhurbaşkanımız bana da teklifte bulundu. Parti olarak ya da şahıs olarak katılmamız noktasında. O süreçte de kendilerine teşekkür ederek bizim BBP olarak bir emaneti yüklendiğimizi, bir davamız olduğunu, dolayısıyla BBP olarak yolumuza devam etmek istediğimizi kendilerine ifade ettim."

Destici, bu teklifin ne zaman yapıldığının sorulması üzerine de, "Süleyman Bey ve Numan Bey'e yapıldığı dönemlerde aynı teklif bana da yapılmıştı" yanıtını verdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
can 19 Ocak 2018 14:46

tamam devam edin ama meral gibi saadet partisi gibi olmayın saadeti gorduk şimdi kalkmış chp ve ıyı ve hdpyle beraber olmuşlar yarın chp gelse bunlar ne yapacak bunları hic duşunmuyor vatan icin millet icin ne gerkiyorsa onu yapın fetonun talimatı ile parti kuran meral hanım daha once neden parti kurmamış bunlar dış ulkenşn taşorenleri millet bunlara fırsat vermez siz akıllı olun vatanın ve devletin yanında olun o zaman kazanırsınız

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi