Erdoğan'a suikast davasında 1 tutuklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Erdoğan'a suikast davasında 1 tutuklama
A
a

Hain darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Marmaris ilçesinde suikast girişiminde bulunmak isteyen tim içerisinde bulunduğun iddia edilen firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin İzmir'den Eskişehir'e gelmesini sağlayan şahıs, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sütiş Eskişehir
İzmir'de ikamet ettiği evinde 18 Temmuz günü oturduğu esnada uzaktan akrabası olan gelen Burkay Karatpe'yi sakladığı ve 20 Temmuz günü Burkay Karatepe'nin isteği üzerine Eskişehir'e getirdiği iddiası ile hakkında 'terör örgütü üyesine bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapmak' suçundan yargılanan Mehmet Fil'in davasında karar verildi. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Fil ile avukatı hazır bulundu.

Sanık Mehmet Fil, uzaktan akrabası olan Burkay Karatepe'nin darbe girişimi olaya katıldığını bilmediğini ifade ederek, "Benden kendisini Eskişehir'e götürmemi istedi. Ben 'neden' diye sorduğumda ise 'seni ilgilendiren bir durum yok' dedi. Bir sıkıntının olduğunu düşünmemiştim. Kendisini Eskişehir'e bıraktıktan sonra bir daha görmedim. Firari olduğunu öğrendiğimde bildiğim her şeyi devlet mercilerine bildirdim. Ben suçsuzum. Tahliye ve beraatimi istiyorum" açıklamalarında bulundu.

Mahkeme heyeti sanık Mehmet Fil'i 'terör örgütü üyesine bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapmak' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırıdı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi