Erdoğan, oyların salt çoğunluğunu aldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Erdoğan, oyların salt çoğunluğunu aldı
A
a

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyların salt çoğunluğunu aldığını bildirdi.

Sütiş Eskişehir
YSK Başkanı Sadi Güven, Suruç'taki seçim asayişiyle ilgili iddialara ilişkin konuştu. Güven, "Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.

"Bütün kamu görevlilerine açık net çağrıda bulunuyorum" diyen Kılıçdaroğlu "Lütfen devlet memuru olduğunuzu unutmayınız. Bir siyasi partinin memuru değilsiniz, devletin memurusunız. Doğru Güneydoğu'dan gelen şikayetler var. Bu nedenle onlara devlet memuru olduklarını hatırlatmak benim görevidir. Türkiye'nin dünyada demokrasisi gelişmiş ülke olarak sesini duyurması için her şeyden önce seçimin üzerine gölge düşmemesi gerekir. Seçim üzerine düşecek her gölge demokrasimize indirilmiş bir darbedir. Bu bağlamda bütün kamu görevlilerine tekrar uyarıda bulunmak benim görevimdir. Herkes görevini yapsın. Sandıktaki arkadaşlarımız görevini yaptığı sürece demokrasi konusunda da bir kaygımız tasamız olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suruç'taki iddialara ilişkin, "Bilgi sahibi değilim, ancak İçişleri Bakanı ve diğer yetkili kuruluşların sorumluları, gerekli her türlü tedbiri almıştır. Hiçbir engelleyici faktör rol oynayamayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oy kullanma çağrısında bulunarak, "Ne yaparlarsa yapsınlar, kaybedecekler. Hileyle hurdayla seçim kazanma dönemi artık bitti. Bu yöndeki haberlerle sakın yılgınlığa, karamsarlığa kapılmayın. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın, umudunuzu asla yitirmeyin. Ben canım pahasına oyunuza sahip çıkacağım, başaracağız" açıklamasında bulundu.

Meral Akşener de Şanlıurfa'daki gelişmleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Milletin oyunu özgürce ve güven içerisinde kullanabilmesi devletin namusudur. Konuyla ilgili devlet görevlilerini, devletin namusuna sahip çıkmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Suruç'taki iddialara ilişkin "Spekülatif olaylar çıkarıyorlar sanki Şanlıurfa'da bir şeyler varmış, Şanlıurfa’da bir şeyler oluyormuş gibi... Değişik düşüncede insanlar var ama kardeşçe hepimiz birbirimizi selamlayıp gidip oylarımızı veriyoruz" dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi