EOSB'de seçim heyecanı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç EOSB'de seçim heyecanı
A
a

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi seçime gidiyor. Seçimde Celalettin Kesikbaş ile mevcut Başkan Nadir Küpeli yarışacak.

Sütiş Eskişehir
Seçim yarın saat 14.00’da EOSB yeni binasında gerçekleşecek.

Celalettin Kesikbaş Kimdir?
Aslen büyük dedeleri 1911 Selanik göçmeni olan Celalettin KESİKBAŞ 1968 yılında Eskisehir de doğdu.Sırasıyla Eskişehir Hürriyet ilkokulu, Tunalı Ortaokulu ve Eskişehir Bahçelievler Lisesini bitirdi. 1990 yılında ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Üniversite yıllarında part-time olarak, üniversiteyi bitirdikten sonra da çeşitli firmalarda Elektrik – Elektronik Mühendisi olarak çalıştı.1997 yılında ESTAP firmasının %50 sine ortak oldu. 1998 yılında Estap ı 2000m2 lik bir atölyeye 2001 ylında ise 5000m2 lik bir fabrikaya dönüştürdü. İlk ihracatını bu yıllar içerisinde yaptı. 2006 yılına gelindiğinde yatırımlarını memleketi olan Eskişehir’e taşıma kararı aldı ve 20.000m2 lik tesisini Eskişehir OSB de açtı. Yıllar 2007 yi gösterirken firma ihracatta ilk 1000 listesinde yerini almıştı.Yabancı yatırımcıların ilgisini çeken firma ve nihai tüketicilerin vazgeçilmezi olan ürünlerini 2008 yılında yabancı yatırımcılara sattı. Buradan kaynaklanan gelir ile 2010 yılında aile mesleği olan döküm işine geri döndü ve şu an tüm dünyaca tanınan LAVA markasını oluşturdu. Şu anda LAVA dünyada 100’den fazla ülkede insanların mutfaklarında kendine yer edinmiş bir marka.  Sonrasında ise sırasıyla 2012 yılında LANDE Endüstriyel Ürünler San.Tic. A.Ş kuruldu. Bu firmada sunucu kabini ve Telekom ürünleri üretiyor ve 70 ten fazla ülkeye satıyor. Yine 2012yılında ALFAFONET San.Tic.A.Ş firmasını kurdu. Bu şirket Fiber Optik Altyapı malzemeleri üretiyor. Dünyanın 20 ülkesine ihracat yapıyor. Bu 3 şirket te bugün Türkiye de kendi dallarında lider durumdalar. Dünya genelinde de ilk 10 marka arasındalar.İyi derecede İngilizce bilen Celalettin KESİKBAŞ evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Nadir Küpeli Kimdir?
1966 yılında, Eskişehir’in Çifteler ilçesinin Arslanlı Köyü’nde doğdu. Liseyi Eskişehir Endüstri Meslek lisesinde, Yüksekokulu ise Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda okudu.
1973 yılında babasının vefatından itibaren yoğun bir şekilde hayat mücadelesinin içinde bulunan Nadir KÜPELİ, 1981 yılından bugüne kadar aralıksız bir şekilde vergi mükellefi olarak Eskişehir’de çalışmalarına devam etmektedir.
1993 yılına kadar gerçek kişi olarak devam ettiği ticari hayatından 1993 yılında KÜPELİLER A.Ş adıyla kurulan şirketi ile birlikte kurumsal yapıya geçiş yapmıştır. 2000 yılında Devbeton A.Ş, 2004 yılında Simav Sunta A.Ş, 2006 yılında Suntasan A.Ş adlı şirketleri de bünyesine katan Küpeliler; 2009 yılında çıkan teşvik yasasında istifade ederek tüm şirketlerini KÜPELİLER çatısı altında birleştirilmiştir.
Bugün halen sunta, suntalam, mdflam, hazırbeton, çimento fabrikası, madencilik, osb fabrikası (çatı malzemeleri), inşaat işleri, ambalaj fabrikası gibi iş kollarında faaliyet göstermektedir.
2009 yılında Eskişehir Sanayi Odası’nda Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili seçilen Nadir KÜPELİ, bu görevlerinin yanı sıra 2013 yılından 27/07/2017 gününe kadar Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve sonrasında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürmüş, sonrasında da Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’na seçilmiştir. Nadir Küpeli, halen Eskişehir Sanayi Odası adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi adına Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul Genel Kurul Delegeliği görevlerini de sürdürmektedir. Küpeli, ayrıca Eskişehir Sanayisini Geliştirme ve Eğitim Vakfı (ESOGEV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı’dır.
Evli ve üç çocuk babasıdır.
Küpeli, Nisan 2018´de yapılacak Eskişehir Sanayi Odası seçimlerinde Gelecek İçin Sanayi Grubu adına Başkan adayıdır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi