Enflasyona karşı seferberlik

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Enflasyona karşı seferberlik
A
a

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı" kapsamında son dakika açıklamalar geldi. Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok. Firmalar yüzde 10 indirim yapacak.

Sütiş Eskişehir
Bakan Albayrak'ın açıkladığı 'Topyekün Mücadele Programı' ile ilgili Eskişehir Sanayi Odası'ndan açıklama yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı" hakkında değerlendirmede bulunan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş,  “Ülkemizde hızlı kur ve faiz artışlarıyla hareketlenen enflasyona karşı bir seferberlik başlatıldığını görüyoruz.  Ancak programın başarılı olmasında temel noktasının toplumun çoğunluğu tarafından kabul görmesi var. Programı biz de destekliyoruz” dedi. 

Programda dikkat çeken unsurun,  enflasyonla mücadelede toplumun tüm katmanına yayılması olduğunu ifade esen ESO Başkanı, holdinglerden sanayicilere, perakendeciden esnafa, KOBİ’lerden bankalara gönüllü olmak kaydıyla bu programa katılacaklarını belirtti. 

Stratejik üretime destek 
 Programda sanayiciler için en dikkat çeken konu başlıklardan birinin yerli üretime yapılan vurgu kadar, yüksek katma değerli stratejik üretimin desteklenmesi olduğunu anlatan ESO Başkanı, ihracatçının desteklenmesinin de önemli olduğunu vurguladı. 

Programla beraber teknoloji verimliğine bağlı yeni bir ekonominin inşa edilmesi gerektiğini işaret eden Kesikbaş, “Sanayicilerimizde kamuda aynı gemideyiz. Ülkemizi ileriye taşıyacaksak bunu hep birlikte yapacağız” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet 9 Ekim 2018 19:07

Haydi hayırlısı. Vatandaşın da bu indirim yapacak market ve iş yerlerini takip edip, buralardan alışveriş yapmalı ki, fırsatcılar ortaya cıksın. Böylece oralardan bir daha alışveriş yapmayalım. Bu hem kendi bütcemiz hem de devletimizin geleceği için önemli. Allahın suyunu bile dolara endeksleyenlere, fırsat düşkünlerine vatandaşın da bir cevabı olmalı. Şahsen ben bütün marketlerin fiat uygulalarını takip ediyorum. Bir kuruş da olsa en ucuz verenden alıyorum...

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi