En önemli şehir Eskişehir

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç En önemli şehir Eskişehir
A
a

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü olması dolayısıyla başta Vali Özdemir Çakacak olmak üzere milletvekilleri ve belediye başkanları birer mesaj yayınladı. Çakacak, “Eskişehir halkımızın gayretleriyle bölgemizin ve ülkemizin önemli şehirlerinden birisine dönüşmüştür” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Vali Özdemir Çakacak mesajında “İç Anadolu’nun parlayan yıldızı Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Vatanımızın işgalden kurtarılışında böylesine önemli bir noktada yer alan Eskişehir’imiz ve Eskişehir halkı, bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından, “Efendiler! Eskişehir’i ve Eskişehir halkını çoktan tanırım. … Eskişehir halkı, içinde ve yakınında düşman kuvveti mevcut olduğu ve bizimde elimizde kuvvet bulunmadığı zaman çok büyük vatanperverlik, milliyetperverlik ve azim ve kahramanlık göstermiştir.” cümleleri ile övülmüştür. Eskişehir’imiz düşman işgalinden kurtarıldığı gün yanmış, yıkılmış bir hâlde iken; vatanperver ve çalışkan halkımızın gayretleriyle bugün, bölgemizin ve ülkemizin önemli şehirlerinden birisine dönüşmüştür. Bizler şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan: Gücüyle, inancıyla, onurunu, vatan sevgisini, birlik olma ruhunu tüm dünyaya gösteren milletin, sahip olduğu değerlerini canından ve malından aziz bilmiş, bu yolda tüm varlığını feda etmekten kaçınmamıştır. Yurtta olduğu gibi vatan topraklarımızın düşman işgaline karşı savunulmasında üstün bir direnç gösteren Eskişehirli hemşehrilerimizin bu onurlu gününü kutluyor, kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum”

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay: Kurtuluş Savaşı’nın en çetin dönemlerinde gerçekleşen, şehrimizin en büyük mirası olan bu zaferin 96. yılını büyük bir coşku ile kutlamaktayız. Büyük bir vatanperverlik ve azim örneği göstererek Yunan zulmüne ebediyen son veren milletimiz, Eskişehir’e sahip çıkmış, birlik ve beraberliğin kudretini altın harflerle tarihe yazmayı başarmıştır. Bu maneviyat, vazgeçilemeyecek en büyük değerlerimizdendir. Bu değerler sayesinde geçmişin ışığında, kardeşlik ve dayanışma içinde geleceğe, aydınlık günlere yön vereceğiz.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer: 96 yıl önce savaştan çıkmış harap bir kasaba olan Eskişehir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek az zamanda büyük işler başarmış, bir Cumhuriyet kenti olmuştur. Ekonomide, sanayide, kültürde, sosyal yaşamda Anadolu’nun tüm şehirlerine örnek olan şehrimiz, ülkemizin öncü şehirleri arasında yer almış, Avrupa ve dünyada tanınır hale gelmiştir. Bu noktada bizlere düşen en önemli görev Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ülkemiz ve geleceğimiz için daha çok çalışmak ve emin adımlarla ilerlemektir. 

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü: 2 Eylül 1922, Eskişehir halkının hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığının, her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinin en güzel örneğinin sergilendiği tarihtir. Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünün kutlandığı bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor; şartlar ne olursa olsun bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün Eskişehirli hemşerilerimi en içten duygularla tebrik ediyorum. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Şehirler, içinde yaşayan insanları temsil ederler. Büyük bedeller ödemiş, büyük acılar çekmiş Eskişehir de, sizlerin bitmeyen sevginizle bugünlere gelmiştir. Elbette nereye gideceğimiz kadar, nereden geldiğimiz de önemlidir. 2 Eylül 1922’deki o kurtuluş sevincini ve o günkü ruhu asla unutmamalıyız. Yine unutmamalıyız ki, uğrunda bedeller ödenen şeyler değerlidir. O nedenle Eskişehir de bizler için çok değerlidir. Eskişehir, Cumhuriyet ateşinin yakıldığı yerdir ve o ateş bizi ısıtmaya, aydınlatmaya sonsuza dek devam edecektir. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Kurtuluş Savaşı’nın 5 önemli meydan muharebesinin üçü Eskişehir’de yaşandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı’nın önemli muharebelerinden biri olan I. İnönü Savaşı Eskişehir topraklarında  gerçekleşmiştir. Eskişehir, Kurtuluş Savaşı’nın kilit noktalarından birini oluşturduğundan, savaşta maddi ve manevi olarak çok yıpranmıştır. Savaş zamanlarında zor ve olumsuz koşullara rağmen vatan sevdalılarını örgütleyen ve vatanı uğruna canlarını gözlerini kırpmadan veren şehitlerimize her zaman sahip çıkmalıyız, unutmamalıyız, unutturmamalıyız.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Atatürk, o dönem Eskişehir için şu ifadeleri kullanıyor; “Eskişehir’i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Milli mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve büyük cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır. Gördüğüme göre halk aydın ve faaldir. Toprak verimlidir. Az zamanda zayiatı telafi ve fedakârlıklarıyla iftihar edecektir.” Ne mutlu bize ki aradan geçen 96 yılda, Eskişehir, çağdaş şehir standartlarını yakalayarak ulusal ve uluslararası alanda adından sıkça söz ettirmiş, dayanışma, barış ve hoşgörü içinde yaşamayı kent kimliğinin bir parçası haline getirmiştir.

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan: 96 yıl önce topraklarımızın işgalinde düşmana karşı şanlı bir direniş gösteren Eskişehirli hemşehrilerimin 2 Eylül Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Gününü kutluyorum. Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış ve tarihin en unutulmaz zaferlerine tanıklık etmiş aziz vatanımızın kahramanlık destanı yazdığı bu özel günün haklı gururunu yaşıyorum. Dünyanın her yanından gelerek topraklarımızı yurt edinmiş, canları ve malları ile bu aziz vatanın kurtuluşunda siparene şekilde çarpışan milletimiz bu uğurda hiç bir fedakarlıktan kaçınmamıştır.

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: Eskişehir, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin en önemli merkezlerinden ve simgelerinden biri olmuş, 2 Eylül 1922’de kahraman atalarımızın birlik ve beraberliği ile düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu kurtuluşu bu yıl da birlik ve beraberlik içinde kutlayacak, Türk milletinin yok edilemez azim ve kararlığını dosta, düşmana göstereceğiz. Ülkemiz ve şehrimiz için sorumluluklarımızın bilincinde, şehitlerimize layık olmak için daha çok çalışacağız. Ya istiklal, ya ölüm şiarıyla yola çıkarak aziz vatanımızı düşmandan temizleyen kahraman atalarımızın önünde saygıyla eğiliyor, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler: Kurtuluş Savaşında dönüm noktası olan savaşlara tanıklık eden Eskişehir halkı, düşman işgalinde bile umudunu yitirmemiş, vatanının bağımsızlığı için canı pahasına mücadele etmiştir. Bugün Eskişehir’de yaşayan ve üretenler olarak bizlere düşen görev de, atalarımızdan aldığımız mirası daha da yükseltmek; Eskişehir’imizi hak ettiği yere getirebilmek için daha çok çalışmaktır. Eskişehir Ticaret Odası olarak bu ilke doğrultusunda hareket etmeye devam edecek, şehrimizi daha çok kalkındırmak, ekonomiden sanata her alanda geliştirmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. 

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş: Türkiye’nin kurtuluşu için gerçekleştirilen 5 önemli savaşın üçüne tanıklık etmiş Eskişehir, Gazi Mustafa  Kemal Atatürk’ün önderliğinde 2 Eylül günü düşman işgalinden kurtulmuştur. Millî mücadelemizin aşamalarında ise kadınıyla-erkeğiyle tüm gücünü ortaya koyan şehrimiz büyük görevler üstlenmiştir. Bu vesileyle Kurtuluş  Savaşı’ndan, Milli Mücadele’ye vatan savunmasında büyük görevler üstlenen Eskişehir’imizin kurtuluş günü kutlu olsun. Bu toprakları bize yurt yapanları minnetle anıyoruz.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet 3 Eylül 2018 07:59

fotoğrafa bakınca tersim döndü

0 0 Cevap Yaz
Fiko 3 Eylül 2018 06:57

Bazi arkadaslar Ataturk'un adini agzina almadan kutlama ve anma konusmasi yapmis.ne diyelim gunes balcikla sivanmaz O hep kalbimizde

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi