En çok Eskişehirli hangi ilde yaşıyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç En çok Eskişehirli hangi ilde yaşıyor?
A
a

Eskişehir dışında yaşayan Eskişehirlilerin en çok bulunduğu il hangisi oldu?

Sütiş Eskişehir
Eskişehir son dakika haberi: İl dışına göç eden Eskişehirlilerin en çok yaşamayı tercih ettiği iller belirlendi.

En çok Eskişehirli İstanbul'da yaşıyor
Bir araştırma şirketinin verilerine göre en çok Eskişehirli İstanbul'da yaşıyor. 
Bir araştırma şirketinin verilerine göre; Türkiye genelinde 756 bin Eskişehirlinin olduğunu hesaplanırken, bunun 509 bini Eskişehir'de yaşadığı tespit edildi. Eskişehir hariç en çok Eskişehirli İstanbul'da yaşarken, bu sayı 55 bin olarak belirlendi. İstanbul'u 45 binle Ankara, 27 binle İzmir, 18 binle Bursa, 15 binle Antalya, 14 binle Kocaeli takip etti. 

Eskişehir nüfusu

Peki Eskişehir nüfusu kaç kişi? Eskişehir nüfusu Vikipedia sitesindeki 2016 verilerine göre 844.842 kişidir. TUİK verilerine göre; Eskişehir'de ikamet eden nüfus 2016 yılında, bir önceki yıla göre 15 bin 778 kişi arttı. Erkek nüfusun oranı yüzde 49,9 (429 bin 78 kişi), kadın nüfusun oranı ise yüzde 50,1 (431 bin 542 kişi) olarak gerçekleşti. Eskişehir'de yıllık nüfus artış hızı, 2016 yılında binde 21,7 iken, 2017 yılında binde 18,5 olarak gerçekleşti.
Eskişehir'de ikamet eden vatandaşların sayısı ile, şehir Türkiye sıralamasında en kalabalık 25. il oldu. Eskişehir 2.678 kilometrekare yüzölçümüne sahip Eskişehir'de kilometrekareye düşen kişi sayısı olarak ifade edilen nüfus yoğunluğu 62 kişi. Bir önceki yıla göre, Eskişehir'de, Mihalgazi, Odunpazarı, Tepebaşı, Günyüzü, Han ilçe nüfusu artarken diğer ilçe nüfusları ise düştü. Eskişehir ilçeleri nüfusu da değişim gösterdi. Eskişehir Odunpazarı nüfusu ve Eskişehir Tepebaşı nüfusu verilerine bakınca Eskişehir ilinin en kalabalık nüfusa sahip ilçeleri Odunpazarı ve Tepebaşı oldu.

Eskişehir nüfusu kaç kişi?

Eskişehir nüfusu 1914 yılında kaç kişiydi?

Eskişehir ilçeleri

Eskişehir gezilecek yerler / Eskişehir gezi rehberi


 
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi