Emirdağ çağ atlıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Emirdağ çağ atlıyor!
A
a

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ES TV’de yayınlanan Haber Masası programında ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş’ın konuğu oldu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Emirdağ’dan canlı olarak yayınlanan programda konuşan Koyuncu “Emirdağ modernleşiyor, Emirdağ büyüyor, Emirdağ çağ atlıyor. Lütfen Emirdağ dışındaki yaşayan vatandaşlarımız hemşerilerimiz, gurbetçilerimiz, yüzünüzü Emirdağ’ına dönün” dedi.

EMİRDAĞ’DA YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, göreve geldiği günden bu yana belediye olarak yaptıkları hizmetleri anlattı. Gurbetçilerin ilçesi olarak bilinen Emirdağ’da bu yıl 200 bin gurbetçiyi ağırladıklarını söyleyen Başkan Serkan Koyuncu, pandemi nedeniyle bir yıldır ilçeye gelemeyen gurbetçileri gördüklerinde çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan Serkan Koyuncu, “Verdiğimiz her bir sözü yerine getirmek için buradayız ve seçilmek için hizmet yapmıyoruz. Seçildiğimiz için hizmet yapıyoruz” dedi.

200 BİN CİVARINDA GURBETÇİ AĞIRLANDI
- Geçen sene birçok gurbetçi pandemiden dolayı ülkemize gelememişti. Emirdağ’da tam olarak gurbetçilerin ilçesi olarak biliniyor. Bu yıl durumlar nasıl? Gurbetçi vatandaşlar memleket hasretlerini bu yıl dindirebildi mi?
SERKAN KOYUNCU: Gurbetçilerimizin pek çoğu dönüş yaptı. Şuanda Fransa’da, Danimarka’da, Hollanda da, Almanya’da oturan vatandaşlarımız ilçemizde. Bir kısımda Belçika’da oturan vatandaşlarımız var. Bu sene Kurban Bayramı'nda yaz ayına denk gelmesi vesilesiyle 200 bin civarında yaklaşık gurbetçiyi Emirdağ’ında ağırladık. Tabii hem gurbetçilerimiz lehine hem de Emirdağ’ında yaşayan vatandaşlarımızı lehine bir durum söz konusu oldu. Biz seviyoruz, kalabalığı da seviyoruz, gurbetçiyi de seviyoruz güzel bir ortam güzel bir ambiyans oluştu bu yıl.

200 BİN KİŞİNİNİN EVİ VAR!
- Emirdağ’ın nüfusu ne durumda? Burada gurbetçi vatandaşların çok fazla olduğunu biliyoruz. İlçede ne gibi çalışmalar yaptınız?
SERKAN KOYUNCU: Bizim 20 bin 200 nüfusa karşı aldığımız bütçe. Ancak ve ancak maaşlarımıza yetiyor, ekstra bir şey yok sigortamızı bile biz kendi bütçemizden ödüyoruz. Biz 20 bin 200 nüfusa göre yardım alıyoruz. Devletten ama toplamda 150 bin, 200 bin kişinin evi var Emirdağ da. Şimdi kış aylarında biz gurbetçilerimiz bu yıl yoğun bir şekilde geleceğini tahmin ettik. Çünkü geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı pek çok gurbetçimiz gelemedi. Bir de Kurban Bayramı ve gurbetçilerimizin geçen yılın gelmeyişi üst üste bindi. Zaman pik seviyede belki de son 30 yılın en çok gurbetçinin gelecek yıl olarak tahmin ettik. Tedbirleri önceden aldık. Örneğin bütün dünyada su sıkıntısı çekiliyor. Bununla alakalı 3 tane yeni depo yaptık,3 tane yeni su kaynağı oluşturduk ve bunları sisteme bağladık. İnşallah sıkıntı çekmeyiz dedik çok şükür de su sıkıntısı bir damla dahi çekilmedi. Bunun haricinde tabii yollar altyapılar çok ciddi şekilde önümde rakamlar var... Çok ciddi şekilde hem kanalizasyon hem içme suyu altyapılarını değiştirdik, değiştirme de devam ediyoruz. Tabii bu 5 yıl da olacak bir iş değil ama nerede asbest boru görüyorsak değiştirdik. Nerede kanalizasyonda eski tip borular görüyorsak onları yeni şekle çeviriyor ve üst yapıda üst kat kaplamasını yapıyoruz. Bugün kilit parke ve veya asfaltla sıcak asfaltla iki tane büyük caddemiz vardı. Bir 15 Temmuz Caddesi gibi ana arter bunlar Emirdağ’ında toplamda 5 tane ana arteri vardır. Bu beş ana arterin iki tanesini sıcak asfalt kaplaması ile bu yıl yaptık. Hem doğalgazı geçti hem de temiz ve pis suların geçirmek kaydı yeni arterlerinizde oluşturmaya devam ediyoruz.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
- Doğalgaz çalışmaları ne durumda?
SERKAN KOYUNCU: Muhtemelen 2019 yılında Emirdağ şehrinin yüzölçümüne baktığımızdan merkezden yüzde %5 civarında bir doğalgazımız mevcut idi. bugün geldiğimiz noktada hala çalışıyoruz. Şu anda %45'lere yakın vatandaşımıza doğalgazı ulaştırdık. Tabii doğalgaz ulaşması demek sadece doğalgaz havadan gelip de vatandaşın evine girmiyor. Bütün o cadde ve sokakların tamamı kazılıyor ve bu kazılardan sonra tekrardan biz belediye olarak bu üst yazı ile yapmak zorundayız. Bir yandan doğalgaz çalışmaları devam ediyor bir taraftan da belediye olarak üst kapı üst kaplama çalışma devam ediyor şu anda.

KADIN KOOPERATİFİ KURDUK
-  İlçeden yaşayan kadınlara yönelik projeler hayata geçirdiniz mi? Kaliteli vakit geçirebilecekleri veya aile ekonomisine katkı sunabilecekleri işler yapabiliyorlar mı?
SERKAN KOYUNCU: Bu bina içerisinde hanımlara özel sadece hanımların girebileceği bir spor merkezi, sadece hanımların gireceği bir sağuna sadece hanımların gireceği bir yüzme havuzu yaptık. Şu anda kullanılıyor ve bunun üst katında sadece hanımların yine girebileceği hanımlar kafeteryası, hanımlar kahvesi, isminde bir birim oluşturduk. Orada hanımlarımız geliyor. İsteyen yüzmesini yapıyor isteyen sporunu yapıyor. Bunları yapmayanlarda kafeteryada hanım hanıma bayan bayan rahatça oturdukları bir alan. Yine Bu binada bunun bir üst katında bizim 56 projemiz vardı. Bu projelerin bir tanesi olan kadın kooperatifine kurduk. Şu anda 5 tane ada başlık altında Emirdağlı kadınlarımız üretim yapıyor. Bunlar neler bir dikiş, biçki dikiş diyoruz. Şu anda battaniyeden tutunda nevresime kadar el işi ne kadar bütün ürünleri onlar bayanlarımız üretiyorlar ve satıyorlar uzun çarşının girişte de bir stant açtılar kendileri bir tane de kadın kooperatifine ait işyeri açtılar. Burada satışlarını kendileri yapmaktadırlar. Onun haricinde cam atölyesi kuruldu. Bir tane özellikle takı üzerine çalışıyorlar hanımlarımız ve güzel takılır üretiyorlar. Bunu çeşitli internet siteleri üzerinden bütün Türkiye satışını yapıyorlar. Bunu haricinde ahşapla alakalı çocuk oyuncaklarının tutun da duvar saatlerine kadar bütün ürünleri hanımlarımız kendi üretiyorlar. Bundan sonra bakliyat atölyesi burada paketleme atölyesi kurdular Emirdağ’ında üretilen bakliyatları alıyorlar.  Burada da duyuruyorum Belçika'ya kadar satıyorlar.  Bir de mutfak atölyesi var. En son mutfak atölyemize de Emirdağ’ı özgü hamur diyoruz, biz de tarhana gibi ürünleri de bu ay sonra üretime başlıyorlar. Sosyal donatı anlamında tabii bu kadın kültüre biraz daha uzun onun içerisinde Aziziye Kültür Merkezi’nin içerisinde şehir tiyatromuz var ve şehir kütüphanemizde kurmak üzereyiz.

40 MİLYON ÜZERİNDE YATIRIM YAPIYORUZ
- Spora yönelik herhangi bir yatırımınız var mı?
SERKAN KOYUNCU: Bitmek üzere Muhtemelen bir ay içerisinde inşallah sonuca erdiririz diye düşünüyorum. Olimpik yüzme havuz, üç tane halı saha inşaatına başladık. Yine bir ay içerisinde bitmek üzere tenis kortu ve 500 kişilik Kapalı Spor Salonu belediye spor salonunda ihalesini açtık o da nasip olursa bu ay içerisinde ihalesi tamamlanacak onunda yapımına başlıyoruz. Spor olarak bizler 40 milyon TL üzerinde bir yatır yapıyoruz. Emirdağ’ına müthiş bir rakam... Bugüne kadar Emirdağ’ını olmamış bir rakam. Gençlik merkezini bitirdik. O da nasip olursa birkaç ay içerisinde faaliyete geçecek. Gençlik merkezinin içerisinde pek çok zaman donatı var ama bizim burada anlatmak istediğimiz veya üstüne basa basa konuşmamız gereken bir konu gençlik merkezinin içerisinde iki tane önemli bölüm var. Bir Matematik Müzesi, iki Fen birimleri müzesi... Burada biz gençlerimize çocuklarımıza ilkokuldan sonra üniversite çağına kadar bütün Matematik ve Fen bilimleri alakalı konuları orada öğretici okullarla beraber Milli Eğitimle beraber çalışıyoruz. Bu konuda İnşallah çocuklarımızın özel kurs almalarının da bir nevi önüne geçmiş olacağız.

CEMEVİ TAMAMLANDI?
- Emirdağ ilçesinde Cemevi var mı?
SERKAN KOYUNCU: 2010 yılında buradaki arkadaşlarımızın düşüncesiydi, alevi kardeşlerimizin düşüncesiydi 2010 yılında biz onları projesini yaptık.  Ben inşaat mühendisi olarak projesinin çizmiştim. Daha sonra 2018 yılında kaba inşaatına başlanıldı. Bizim dönemimizde de tamamladık. Zeynel Abidin Kültür Merkezi ve Cemevi faaliyete başladı.

KAPALI PAZAR YERİNE KAVUŞTU
- Her mahalle her ilçe her vatandaş kendisine yakın bir kapalı pazaryeri ister. Burada da öyle bir talep oldu mu? Kapalı pazaryeri sanırım sizin seçim vaatlerinizden biriydi. Bununla ilgili bir çalışma yaptınız mı?
SERKAN KOYUNCU: Bizim seçim beyannamemiz de var olan bir projeydi. Emirdağ'ında Belki 50 yıldır, 60 yıldır kullanılan pazar yeri alanı açıktı. Burada bir de arsa sorunu vardı. Yani oradaki arsaların belli bir kısmı belediyenin belli bir kısmı bizim belediyenin değildi. Evvela geldiğimiz gün hemen çalışmaya başladık arsa sorununu çözdük. Pazaryeri içerisinde bulunan bütün arsalar belediye bir uhdesine geçti. Ondan sonra projesini çizdik. Kapalı pazar Emirdağ’ında hiç yoktu ve şu anda bitti. Sadece sıva kısımları kaldı. 9 ay içerisinde inşallah Kapalı Pazar yerimiz tam anlamda bitecek ve faaliyete geçecek. Yaklaşık 4000 metrekare bir alanda Emirdağ'ın kapalı pazar yerine yoğurt pazarın hepsi bir araya topladık ve çok güzel bir alan olmuştu. Bununla beraber Emirdağ ticaretinin döndüğü kalbinin olduğu Uzun çarşı denilen mevkiimiz de yine üzerini kapatarak üst yapı ve altyapı çalışmamız tamamını elden geçirdik. Şu anda faaliyette gelen gurbetçilerimizin hakikaten çok hoşuna gitti. Şimdi bir yürüme alanları oluştu o hani eskiden Hint pazarları olur ya Hint pazar görünümünde ve insanlar özellikle işyeri sahiplerine kendi dükkânlarında hem de karşıda o kapalı alanın altında ürünlerini sergileyerek gurbetçilerimizin ve müşterilerimizin hizmetine sundular.

100 BİN METREKARELİK MİLLET BAHÇESİ
- Artık her kentimizde Millet Bahçesi var, Emirdağ’da durumlar nasıl?
SERKAN KOYUNCU: Şehre hakim olan bir proje içerisinde her şey ama her şey var dinlenme alanları kamping alanları, oyun alanları, spor alanları, yürüyüş alanları, bisiklet alanlar... Proje 100 bin metre karelik bir alanda. Millet Bahçesi projemize geçtiğimiz ay sayın bakanımız Afyonkarahisar'a geldiğinde arz etmiştik.  Hemen tekrar bir hatırlatma yaptık sayın bakanımızı sağ olsun hemen hızlı bir şekilde bütçesini çıkarttı. Dedi ki iki bölüme kadar biz burayı bir bölümü bitirdin çıkartalım şu anda bir bölümü bir kez çıktı. İller Bankası vasıtasıyla tabii biz burada kredi de kullanmadan bu işi yapacağız inşallah onu da söyleyeyim. Biz birlikte ilk temelimizi attık. Orada küçük bir kafeteryamız vardı o kafeteryanın temelini attık. Yanında tıbbi aromatik bitkiler bölümü vardı oranın düzenlemesini yaptık. Nasip olursa Ekim ayında dikim ayı olduğu için şimdi Ekim ayında da bitkilerle toprakla buluşturacağız. Orada yani bir yılsonunda muhtemelen önümüzdeki Eylül, Ekim, Kasım ayları olabilir, Millet Bahçesi Emirdağlı vatandaşlarımıza özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak.

SEÇİLMEK İÇİN HİZMET YAPMIYORUZ
- Emirdağ gurbetçilerin haricinde başka yerlerden de gelip bu da ticaret yapan var mı?
SERKAN KOYUNCU: Ben bu konuyu bir cümlede ile ifade edeyim. Para çok korkak bir materyaldir korktuğu yere asla gelmez. Güvensiz olamaz.  Şu anda bu yatırımlar Emirdağ’ını güvenli gördüğü için çok büyük yatırımlar geliyor. Biz aynı zamanda organize sanayi bölgesi başkanlığında yürütüyoruz.  Burada yine seçim beyannamemiz böyle. Verdiğimiz her bir sözü yerine getirmek için buradayız ve seçilmek için hizmet yapmıyoruz. Seçildiğimiz için hizmet yapıyoruz. Bu da 56 tane seçim beyannamemizi tamamen birebir takip ettiğimiz göstergesi. Şimdi OSB geldiğimizde dedik ki seçim beyannamede var. Biz büyüteceğiz OSB’nin alanı büyüteceğiz. Türkiye'de en çabuk kamulaştırılan ve inşaata ruhsatı açılan 2 bölge Emirdağ’dadır. Bizden önce komşu ülkelerde var. 7 yıldır ikinci bölgeye açmaya çalışanlar var. Hala açmadılar. Oysa Biz organize sanayide şunu yaptık, gelir gelmez başladık. 2019 yılında organize sanayici bölgesinin büyütmek için başladık. Büyüttük kamulaştırması yaptık. İnşaatlar bile yükseldi. Örnek Türkiye'nin en büyük altını çiziyorum Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın da en büyük ikincisi olan kapalı alana sahip olan dondurulmuş gıda Fabrikası Bursalı bir firma. İsim vermiyorum televizyona olduğumuz için... Firmamız şu anda İnşaatını bitirdi. Biz bir ekibiz Emirdağ'ında hem Organize Sanayi Bölgesinde iki yönetim kurulu arkadaşlarımızla hem belediye meclisindeki arkadaşlarımıza hem siyasi arkadaşlarımıza hepimiz tek bir vücuduz. Özellikle Kaymakam Bey ile idare kısmındaki başındaki patron ‘hani oturduğun yerden para kazansam, yattığı yerden para kazansam, mezardaki ölüler zengin olurdu’ biz oturduğumuz yerde para kazanmıyoruz. Emirdağ’ına yatırım yapmak isteyen kim varsa duyduğumuz anda hemen yanına gidiyoruz. Hemen ayağına gidiyoruz. Emirdağ’ının özelliklerini anlatıyoruz. Biz bugün Türkiye'de sanayi bölgeleri içerisinde çok nadirdir, doğalgaza olan organize sanayi ve biz bu doğalgaz işini Emirdağ olarak biz kendimiz yaptık. İşte filanca doğalgaz firması gelsin de buraya doğalgaz dağıtsın demedik. Doğalgazı biz dağıtıyoruz. Doğalgaz altyapısını elektriğini suyunu tamamen biz yapıyoruz.

EMİRDAĞ’DA İŞSİZLİK YOK
- Emirdağ’daki OSB’de işçi kaç kişi çalışıyor?  Yatırım yapan firmalar var mı?
SERKAN KOYUNCU: Şu anda biz ilk geldiğimizde yaklaşık 400 işçi çalışıyordu Biz geldikten sonra 5 tane firma açılış yaptı. Şu anda da yer verip de inşaatlar başladı. Başlayan ve veya başlayacak olan 10 tane firma var. Şimdi ikinci bölge diye tabir ettiğimiz birkaç tane ufak parsel kaldı. O üç bölgeye çalışmaya başladık. Sanayi bölgesinde hedef 2023'de 2023 kişinin çalışması.  Hedefimiz bu doğrultuda. Dün en son bir firma ile yabancı menşeli bir firma özellikle uluslararası bir firma ortaklığı var. Türkiye'de hem yüzde ellisi Türk ortaklığı üzerinde ortak olan bir firmayla da görüşmemizi tamamladık. İnşallah yer tahsisini yapıyoruz. Yakın zamanda ne kadar fabrika varsa bir daha gelecek. Emirdağ büyüyor. Bu ihtiyacımız var personel ihtiyacımız olacak. Emirdağ’ına gelin Emirdağ kalın ikamet çünkü burada iş var Emirdağ’ına işsizlik asla yok.

EMİRDAĞ ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL
- ES TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan programımızın sonuna geldik. Programımızı bitirmeden önce söylemek istedikleriniz var mı? Buradan Emirdağ halkına neler söylemek istersiniz?
SERKAN KOYUNCU: Eskişehir’deki Emirdağlılara hatta yurtdışındaki veya Ankara’daki, Emirdağ dışındaki Emirdağlılara şu mesajı vereyim; Sabahattin Tetik ağabeyimizin isteği ile Cüneyt Kardemir ile beraber düzenlemiş olduğu bir gece vardı Emirdağlılar gecesi... Bundan yaklaşık bir ay önce orada da aynı şeyi söyledim, tekrar ediyorum. Emirdağ bildikleri Emirdağ değil artık. Emirdağ şu anda çağ atlıyor, Emirdağ bütün kabuklarını kırdı, Emirdağ modernleşiyor, Emirdağ büyüyor, Emirdağ sosyalleşiyor, Emirdağ kendi kültürüne sahip çıkıyor. Lütfen Emirdağ dışındaki yaşayan vatandaşlarımız hemşerilerimiz, gurbetçilerimiz, yüzünüzü Emirdağ’ına dönün. Birçok il ve ilçede bulamadığınız her şey artık Emirdağ’ında var bu konuda bütün olumlu eleştirilerin, olumsuz eleştirilerin ama yapıcı olmak kaydıyla tamamını bekliyoruz. Tamamını istiyoruz ki bizler evliya falan değiliz. Bir sürü hatamız vardı bunu da kabul ediyoruz. Peşinden ve bu hatalarımıza dönmeyi de biliriz. Yeter ki bize fikir verin Emirdağ’ında ne görmek istiyorsanız onları bize lütfen ulaştırın. Biz de elimizden geleni yapalım.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 21 Ağustos 2021 09:51

Yorumları neden yayınlamıyor editöe

0 0 Cevap Yaz
Yunus 20 Ağustos 2021 12:58

Bu Emirdağın özelliği ne ki...Kırsalda sıradan bir kasaba.Hiçbir özelliği yok.

3 1 Cevap Yaz
Kemal 20 Ağustos 2021 10:55

Emirdağ nedir ya..sıradan bir yerleşim yeri ...hepsi o kdar.

3 1 Cevap Yaz
Tahir 20 Ağustos 2021 10:52

Çağ atlıyor.Yakında Marsa çıkarlar.

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi