Emet’Te Yanan Ormanlık Alan Havadan Görüntülendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Emet’Te Yanan Ormanlık Alan Havadan Görüntülendi
A
a

Emet’Te Orman Yangınında Yanan Alanlar Havadan Böyle Görüntülendi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya’nın Emet ilçesinde Küreci ile Samrık köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan orman yangını karadan ve havadan yapılan yoğun mücadele ile kontrol altına alınırken, yanan alanlar havadan görüntülendi.
Emet Orman İşletme Müdürlüğü Değirmisaz İşletme Şefliği sınırlarında çıkan yangın, 26 helikopter, 9 uçak, 8 dozer, 19 tanker, 78 arazöz, 13 su ikmal aracı, 5 greyder, 3 ekskavatör, 13 treyler, 10 ilk müdahale aracı, 485’i orman personeli olmak üzere 800’e yakın görevlinin cansiperane mücadelesi sonucu kontrol altına alındı. Yangının verdiği hasar ise gün ağardığında ortaya çıktı. Yanan alanlar dronla ve yangın kulesinden görüntülendi.
Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, bölgedeki ekiplerin yoğun gayretiyle yaklaşık 270 hektarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına başlandığını belirtti. 24 saate varmadan tüm kurumların da desteği ile yangına karşı mücadelenin tamamlandığını söyleyen Dündar, “Yarınlarımız olan ormanlarımızı korumak uğruna kendini alevlere siper eden, gecesini gündüzüne katarak yangınlara karşı mücadele veren orman kahramanlarımıza ve emeği geçen tüm kurum ve STK’lara teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi