Emekli zammı ne zaman maaşlara yansıyacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Emekli zammı ne zaman maaşlara yansıyacak?
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Güzel bir müjde vereyim." diyerek açıkladığı ve en düşüğü 7 bin 500 TL olacak olan emekli maaşı, zamlı olarak ne zaman alınacak? İşte bu soruya AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu cevap verdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı bir televizyon programında emeklilerin merakla beklediği maaş zammını açıkladı. Erdoğan, "Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" dedi.  Yapılan zam açıklaması emekliler tarafından her ne kadar beğenilmese de zammın ne zaman maaşlara yansıyacağı merak konusu olmuştu. Konu ile ilgili bugün AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bir açıklama yaptı. Akbaşoğlu, en düşük emekli maaşına yapılacak zammın ne zaman yasalaşacağına ilişkin tarih verdi.
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkartılmasıyla ilgili, "AK Parti Grubu olarak, Cumhur İttifakı olarak bu konuyla ilgili kanuni düzenlemenin ön çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bunun yasalaştırılmasını ümit ediyoruz." dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi