Ekrem Birsen’in bir işi varmış!

Esnafı temsil eden başkan acaba hangi meslek dalıyla uğraşmaktadır?”

23 Ocak 2019 08:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Önce, Kaan Özcan şu soruyu gündeme taşıdı: “18 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı yapan Ekrem Birsen’in mesleği nedir? Esnafı temsil eden başkan acaba hangi meslek dalıyla uğraşmaktadır?”

*

Sonrasında ben, Birsen’in, bu soruya cevap veremeyeceğini ifade eden bir yazı kaleme aldım.

*

Ardından Hakkı Sağlam bana katılmadığını, Ekrem Birsen’in ne iş yaptığını açıklayacağını düşündüğünü ifade ederek, şunları yazdı: “Ekrem Birsen bu soruya cevap vermeli. Kamuoyu bunu bilmeli. ‘Arkadaşlar ben şu işi yapıyorum, bu işten para kazanıyorum’ demeli. İnsanlar, ‘bu başkan sırtını odaya yaslamış, başkanlığı geçim kaynağı yapmış’ diye düşünmemeli.”

*

Sağlam’ın bu yazısı üzerine biraz bekledim. Ancak Birsen’den herhangi bir açıklama gelmeyince, ‘ben haklı çıktım, Birsen ne iş yaptığını açıklayamadı’ şeklinde değerlendirmede bulundum.

*

Bu değerlendirmemin üzerinden yaklaşık iki hafta sonra, yani dün, Hakkı Sağlam şu ifadelere yer verdi: “Ama Arif haklı çıktı. Aradan bir aydan fazla süre geçti, Ekrem Birsen’den cevap gelmedi. Adamdan ‘tık’ yok. ‘Ben şu işi yapıyorum’ diyemiyor.”

*

Ekrem Birsen’in ne iş yaptığına ilişkin söz konusu yazılar silsilesi, 25 Aralık 2018’den beri devam ediyor. Buna karşın Ekrem Birsen, yaklaşık bir aydır suskunluğunu bozmadı.

*

Ta ki, düne kadar…

*

Birsen dün telefonla arayarak, “Ne iş yaptığımı açıklıyorum. Ticari hayatıma 1980 yılında kahvecilikle başladım ve 2008 yılına kadar sürdürdüm. 2008-2010 yılları arasında kırtasiye işletmeciliği yaptım. 2010’dan sonra ise görevimden arta kalan zamanlarda çalışanlarımın desteğiyle servis aracı işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği ve inşaat tamir-tadilat işleriyle uğraşmaya başladım ve hala devam ediyorum” diye konuştu.

*

Birsen aynı zamanda, yaptığı işlere ilişkin sicil tasdiknamelerini ve vergi mükellefi olduğuna dair yazıyı da tarafıma gönderdi.

*

Buradan anlaşılıyor ki Birsen’in para kazandığı bir işi varmış. Ancak aklımı kurcalayan bir soru var: Birsen, vergi levhasına kayıtlı ve alın teriyle para kazandığı işlerinin olmasına rağmen, neden bir ay boyunca suskun kalmayı tercih etti?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 23 Ocak 2019 09:52

Ekrem birsen in küçük bir çay ocağı vardı şu anki küçük sanayi sitesinde nereden nereye

0 8 Cevap Yaz
Esnaf 23 Ocak 2019 08:49

Ates olmayan yerden duman cikmaz.Arkadas, 10 asgari ucret karsiligi maas aliyor.Baska is yaparmi hic?18 yil once aldigi koltugu birakirmi hic?Nasil olsa,siftah dahi yapamayan esnafin odedigi aidatlarla,maasi odeniyor.Lokantaci ve akp den meclis uyesi olan kardeside kendisini kolluyor,daha ne istesinki?

1 20 Cevap Yaz
Vural

10 asgari ücret 20,200 tl yapar yani bu kadarmı alıyor.?

1 12
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi