Eğitimde yeni bir yol

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eğitimde yeni bir yol
A
a

Kurucu Müdürlerinin Mehmet Otan ve Yiğit Şentürk olduğu ve Kütahya Yolu üzerinde bulunan Yeni Yol Okulları’nın kampüsü görkemli bir törenle açıldı.

Sütiş Eskişehir
Bir süredir Kütahya Yolu üzerinde inşaatı devam eden Yeni Yol Okulları’nın kampüsünün açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. 860 öğrenciyle yeni eğitim öğretim yılına hazır olan Yeni Yol Okulları’nın açılışına Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Emniyet Müdürü Engin Dinç, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Kurucu Müdür Mehmet Otan, Yiğit Şentürk birçok öğrenci ve veli katıldı. Konuşmasına okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Mehmet Otan, “Yeni Yol, bir öğretmen duruşudur. Yeni Yol, Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler çizgisinde öğrenciler yetiştirecek bir okuldur. Önemli olan çocuklara güzel bir dünya ve gelecek bırakmak değil, aynı zamanda bu dünyayı nasıl çocuklara bırakacağımız da önemli. O yüzden Yeni Yol Okulları’nın amacı teslimiyetçi olmayan, sorgulayıcı, yaratıcı nesiler yetiştirmektir” dedi. Hem ailesine hem de kendisini yetiştiren öğretmenlerine teşekkür eden Yiğit Şentürk, “dört yıl önce planlamaya başladığımız okulumuzun temelini Aralık ayında attık. Okul kontenjanımız 1488’dir. Türkiye’de leed sertifikası olan ikinci okul olup bununla ilgili çalışmalarımız daha da detaylı devam etmektedir” diye konuştu.
 
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Yeni Yol Okulları’nın aynı zamanda velisi olarak açılışta bulunan Harun Karacan, “Burada siyasi temsilci olarak değil oğlu bu yıl hukuk fakültesini kazanmış bir baba olarak bulunuyorum. Bizler eğitimin her zaman yanındayız. Bu okulda inşallah Türkiye’nin 2023, 2071 vizyonuna uygun ve sahip gençler yetişecek” dedi. Eskişehir’i bu kadar önemli bir kent yapan en önemli unsurun eğitimdeki başarısı olduğunu söyleyen Jale Nur Süllü ise, Yeni Yol Okulları’nın eğitimin kalitesini daha da artıracak bir okul olacağına inandığını söyledi. Konuşmaların ardından içerisinde 52 derslik, 1 kapalı spor salonu, 500 kişilik yemekhane, 5 laboratuar, 3 bilişim teknoloji laboratuarı, 2 müzik odası, 1 kütüphane, görsel sanatlar salonu, drama ve satranç salonu, 3 yabancı dil sınıfı, 11 atölyenin bulunduğu okul, kurdele kesiminin ardından törene katılanlar tarafından gezildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
veli 10 Eylül 2018 11:49

Kurdele kesmeye geldimi maşallah herkes orada poz vermiş.

0 0 Cevap Yaz
Serap 10 Eylül 2018 10:37

Eskişehir'e artık böyle kaliteli kurumlar ve yöneticiler gerekiyor. Çalışanının hakkını yemeyen, "emeği hiçe saymayı" adıymış gibi gören kalitesiz ve ahlaksız insanlardan sıkıldı artık sektör. Yeni ve yerli, Eskişehirli kurumlarımıza, tüm hocalarımıza başarılar dilerim.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi