Efsaneler çok acı konuştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Efsaneler çok acı konuştu
A
a

Eskişehirsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği 3. Olağan Genel Kurulu’na katılan efsane futbolcular, son yıllarda Eskişehirspor’da yaşanan kaosu ve kulübün içinde bulunduğu karanlık süreci değerlendirdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
“Takımın sırtından geçindiler”
Eskişehirspor’un geleceği şu an için son derece karanlık. Eskişehirspor hızla yokuş aşağı gidiyor. İnşallah 2. Lig’de durur. Bu kadar büyük borç yükünün altında, bu kadar kötü transferlerle yapılacak idarecilikte ancak bu kadar kötü olur. Eskişehirspor idarecileri bu takımı kendi işyerleri gibi idare etselerdi bu hale getirmezlerdi. Ama onlar Eskişehirspor’un sırtından geçinerek belli yerlere gelmek istediler. Takımı da kullanarak kötü hale getirdiler bu kadar basit.
 
 
“İnşallah mucize gerçekleşir”
Eskişehirspor’un iyi yönetilmediği iki senedir belliydi. Bizleri hiç kimse dinlemek istemedi, dinlemedi. Maddi ve manevi sorunlar büyüdükçe büyüdü. Bunların yanında birde sporcu kalitesi düştü. Bir iki kişiye bağlı bir futbol takımı oluştu. Bu oluşum doğal olarak geriye doğru gitmeye başladı. Nitekim Eskişehirspor’un son başkanının söylediğine göre birde transfer imkanının olmayışı Eskişehirspor’u hepten zor durumlara getirdi.  Gırtlağa kadar borç, sporcu kalitesizliği kötüye gidişi hızlandırdı. Bundan sonrada pek iyi olacağını tahmin etmiyorum. İyi olur inşallah ama yaşanan bu süreçte iyiye gitmesi oldukça zor görünüyor. Tekrar söylüyorum İnşallah bir mucize gerçekleşir.
 
 
“Üretirsen yaşarsın”
Her zaman söylerim üretmezsen yaşayamazsın. Eskişehirspor bugüne kadar altyapıyı unuttu ya da ihmal etti. Altyapıdan yeterince futbolcu yetişmedi. Bunun üzerine yüksek transfer ücretleri ödendi. Bütün bunların üzerine başarısızlıkta gelince işin içinden çıkılamadı. Ekonomik olarak kulüp çok zor durumda. Bunu aşacağımızı zannetmiyorum, çünkü Sinan Bey’de takımı bırakıyormuş herhalde. Onun için benim düşünceme göre kurtuluşun reçetesi altyapıyı yeniden organize edip, yeni bir yapılanma içine girerek alt liglerden başlamalı. Tekrar ediyorum üretirsen yaşarsın. Altınordu örneğini iyi incelemek gerekir.
 
 
“Belki de hayır ordadır”
Eskişehirspor’un içinde bulunduğu bu durum hepimizi çok üzüyor. Bilemiyorum 22 Kasım’daki bu kongreden ve onu takip eden bu süreçten ne çıkacak. Bu gelişmeleri gördükten sonra yorum yapmak daha akılcı olur diye düşünüyorum. Fakat bu koşullarda başkan adayı çıkacağına da inanmıyorum. Aday çıkmazsa kayyuma devredilecek. Çünkü 200 milyon lira borcun altına imza atacak insan düşünemiyorum. Eskişehirspor’un geleceği karanlık görünüyor. Birde 22 puan silme lafları dolanıyor. O da silinirse altından kalkmak mümkün değil. Bu da takımı en alt liglere kadar götürür. Belki de hayır ordadır. En azından özüne döner ve kendi çocuklarınla dipten vurusun yukarılara doğru çıkarsın.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi